Milli Eğitim Bu Alanı Ne Zaman Düzeltir?

Yıllardır Yıldıztepe Mahallesi kanal boyu civarında ikamet ediyorum.

19 Nisan 2022 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Yıllardır Yıldıztepe Mahallesi kanal boyu civarında ikamet ediyorum.
 
Evimin hemen karşısında Rehberlik merkezi ve yanında ise Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binaları hizmet veriyor.
 
Bu hizmet binaların bölgeye nefes aldıran son derece güzel bir bahçesi, yeşil alanı mevcut ve kamu alanı olup ranta kurban olmadığı için gerçekten çok memnunum.
 
Ancak neredeyse son 1 yıldır hem bu görünümü bozan hem de civarda tehlike oluşturacak bir göçük durumu var.

Eskişehir Milli Eğitim 19 04 2022
 
Alanın üst tarafında bulunan, bahçe duvarı ile bitişik olan kaldırım okulun bahçesine çökmüş durumda. Bahçeye bitişik olan geniş istinat duvarı ise buna bağlı olarak her an çökebilir, yıkılabilir gibi bir endişe veriyor.
 
1,2 ay olsa neyse diyeceğim ama yaklaşık 1 senedir bu alan göçtüğü haliyle bekliyor.
Etrafında kayda değer bir güvenlik olmadığını, tedbir alınmadığını da rahatlıkla söyleyebilirim.
 
Üstelik bahçe duvarının bir kısmı ile birlikte kaldırımın bir kısmı da bahçeye çöktüğü için hem kaldırım hem kaldırım üstünde bulunan spor aletleri oradan kaldırıldı ve kullanılamaz hale geldi.
 
Binaların bahçesi dışarıdan kolayca girilebilen, sadece insan değil kediler, köpeklerinde sıklıkla içinde girdiği bir alan. Göçüğe rağmen bahçeye giren insanlarda var. Buna rağmen göçen alanın sadece üst tarafında birkaç tahta ile göstermelik bir güvenlik önlemi alınmış ama diğer kısımlar Allaha emanet bırakılmış.
 
Mevcut alanla ilgili sorumluluk, yani elim bir hadise, üzücü bir olay vuku bulursa bu konunun muhatabı Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gözüküyor.
 
Buradan ilgililere seslenelim. Yaklaşık 1 yıldır bu halde olan alanı bir an önce onarsınlar ve onarım işlemi bitinceye kadar daha detaylı, daha yeterli bir güvenlik önlemi alsınlar ki, üzücü bir tablonun sorumlusu olmasınlar.
 
20 Saniyede Bahçe Demirlerini Çaldılar
 
Yukarıdaki satırları Cumartesi günü yazdım. Pazar günü ise camdan dışarıya bakarken yine söz konusu alanla ilgili trajik bir gelişmeye gözlerimle tanık oldum.
 
Öğle saatlerinde, gündüz vakti 3 Tekerli bir motor ve üstünde çocuk yaşlarda 2 kişi bu tehlikeli kaldırıma yanaştı. Bahçeye ait olan demirleri çeke çeke söktüler ve sadece 15,20 saniye içinde kamu mallarını motorlarına atıp uzaklaştılar.
Camdan bağırdım, çağırdım ve arkalarına düşeyim dedim ama ne mümkün. Hızlıca oradan uzaklaşıp gittiler. Sadece motorla giderlerken birkaç saniyelik bir video çekmeye yetişebildim.
 
Ancak tahmin ediyorum ki rehberlik merkezi ya da ilçe milli eğitimin güvenlik kameralarında her detay mevcuttur. Umarım kısa sürede yakalanırlar.
 
Bu örnekle duvarın ne alası var diyecek olursanız size kırık cam teorisi derim. Bir alan burada olduğu gibi sahipsiz, virane bir halde bırakılırsa suç ve suçlular içinde cazip bir hale gelebilir.
 
Benzeri hadiseler yaşanmaması için yetkililere bir kez daha sesleniyor ve en kısa sürede bu alanın düzenlenmesini talep ediyoruz.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Arif 19 Nisan 2022 09:04

Evet benim demirleri de çaldılar Suriyeliler.

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi