Milletin vekiline küfür ettiler

Eskişehir Kaymaz'daki altın ve gümüş işletmesinin açmayı planladığı 3'üncü Atık Depolama tesisi çirkin tartışmalara neden oldu

5 Mayıs 2022 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kaymaz'daki altın ve gümüş işletmesinin açmayı planladığı 3'üncü Atık Depolama tesisi çirkin tartışmalara neden oldu. Tesisin ÇED bilgilendirme toplantısına katılan CHP Milletvekili Jale Nur Süllü'ye "Ahlaksız kadın" diyecek kadar çirkinleşen toplantının ayrıntılarını gazetelerden okudunuz. Hemen belirtelim Sayın Süllü'ye "Geçmiş olsun" demek için aradım ve kendisi hayatında ilk defa bir kişiyi hakaretten dolayı mahkemeye vereceğini söyledi. İffetli bir Türk Kadınına, Milletin vekiline bu sözleri sarf edenlerin, yüce mahkeme karşısında hesap vermesini bekliyoruz. Yine toplantıda Büyükşehir Meclis Üyesi Nuray Akçasoy'un üzerine yüründüğünü, konuya taraf olmayan gazeteci Meltem Karakaş'ın da baskılara maruz kaldığını, fotoğraf çekmesinin ve ses kayıdı almasının engellendiğini biliyoruz.
Birisi sizin kızınızın üzerine yürüse, birisi sizin ananıza "Ahlaksız kadın" dese neler hissedersiniz? "Biz iktidardayız" diye höyküren, canının istediği her küfürü edebileceğini zanneden bu zihniyetle Çanakkale'de Türk Milletine "Dangalak" diyen zihniyet aynı...
Şimdi gelelim altın madeni meselesine. Hemen belirteyim; toprağın içindeki altından vatana - millete hayır yok. O altını toprağın üzerine çıkartmalı ve halkın zenginliğine zenginlik katmalıyız. Ancak altın kadar toprağın kendisinin de kıymetli olduğunu unutmayalım. Dolayısıyla madenlerin çevreye olası etkilerini de göz ardı edemeyiz. İnsanoğlu kısa sürede "Köşeyi Dönmek" istediğinden çevresini tahrip edebiliyor. Yani bir denge oluşturmalıyız. Çevreye duyarlı madencilik yapmak mümkün. Bu açıdan Çevre Değerlendirme Raporları çok önemli.
Bu raporları değerlendirirken kadınların üzerine yürünüyor, milletvekillerine "Ahlaksız kadın" ediliyor, "Biz iktidardayız, siz iktidara gelemeyeceksiniz" gibi laflar ediliyorsa, işte orada bir şeyler gizleniyor demektir. Her şeyi kitabına uygun yapan işletme yöneticilerinin tavrı böyle saldırganca olmaz.
Kanunsuz ve ahlaksız iş yapmadığınıza eminiz. Daha sakin olmalısınız.
 

Ölen insanlık oldu

SMA hastası Muzaffer Bebek - maalesef - yaşamını yitirdi. Emine ve İsmail Kiraz çiftinin çocukları olan Muzaffer Bebek için ne zamandır bir yardım kampanyası yapılıyordu. Ancak kampanya istenildiği gibi gitmiyor, sevgili hükûmetimiz de muzaffer bebeğin derdini umursamadığı için günler daralıyordu. İlk olarak bu zorlu mücadeleye Muzeffer Bebek'in annesi dayanamadı, "Oğlumla bu son fotoğrafım" paylaşımı yapan anne Emine Kiraz, kendi elişye yaşamına son verdi.
Daha sonra bu ölüm Muzaffer Bebek'in yardım kampanyasına küçük bir hareketlenme getirse de durum değişmedi. Hükûmetin umursamazlığı, vatandaşın ilgisizliği devam etti. Ve sonunda Muzaffer Bebek de bu zalim dünyaya veda etti.
Aslında Muzaffer Bebek ve annesi Emine Kiraz ölmedi. Bu olayda gördük ki tüm insanlık öldü...
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aslı 5 Mayıs 2022 13:06

Taraflı Kerem

4 8 Cevap Yaz
Tuğrul 5 Mayıs 2022 10:43

SMA hastalığının ne denli kötü ve çoğu zaman çaresizliklerle dolu olduğunu biliyorum. Hastalık ister grip ister SMA olsun ilk önce devletin devreye girmesi gerekir. Düşünün bir doz ilacın değeri milyonlarca dolar. Ha deyince cepten çıkartılabilecek miktar değil. Hatta mümkün değil. Çok ivedi olarak bir SMA veya Nadir Hastalıklar Araştırma Enstitüsünün kurulması gerekiyor. Bunu yapabilecek insan gücü var. İnsan canı çok değerli. Ona diyecek sözümüz yok. Ama becerebiliyorsak bu kez sözünü ettiğim enstitü için elleri cebe sokalım. Konuya hâkim kişiler otursun bir hesap yapsın. Böyle bir kurum kaça kurulur? Devlet, özel sektör, vatandaşın elbirliği ile bu iş yapılır.

0 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi