Ahmet Ataç 15 02 2024

Millet Bahçesi ilgi görüyor

Gölgede 30 dereceyi geçen sıcaklıklar, vatandaşın parklara akın etmesine neden oldu

31 Ağustos 2021 08:21
A
a
Sütiş Eskişehir

Gölgede 30 dereceyi geçen sıcaklıklar, vatandaşın parklara akın etmesine neden oldu. Bunlardan biri de eski stadımızın yerine yapılan Millet Bahçesi'ydi. Son zamanlarda Millet Bahçesi'yle ilgili bir takım tartışmalar kulağıma çalınıyor. Parkın (veya Bahçe'nin) peyzajını beğenmeyenlerden tutun, kent mobilyalarına burun kıvıranlara kadar çokça eleştiriler yapılıyor.

Tabii herkesin zevki kendine. Ancak ber parkın peyzaj çalışmalarını da kent mobilyalarını da çok beğendim. Bir iki sanat eseri, heykeller ve freskler ile tamamlansaymış daha güzel olurmuş. Ancak oturup da eleştirecek değilim. Zaten ağaçlar ve çiçekler kendi başlarına sanat eserleridir. Nihayetinde çok güzel bir yeşil alan kentimize kazandırılmış. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

Ayrıca bir parkın başarılı olup olmadığına, sosyal medyada daha iyi cazgırlık yapanlar karar vermez. Bir parkın başarılı olup olmadığı, ziyaretçileriyle kendini belli eder. Millet Bahçesi dolup taşıyor, demek ki isabetli bir proje yapılmış...

Her zaman söylüyorum, bu kentin daha çok betona değil, daha çok yeşile ihtiyacı var. Avuç avuç yuttuğunuz anti depresanlarda, birbiri ardına devirdiğiniz şişeler de tabiatın içinden uzaklaşmamızdan, betonların arasına gömülmemizden kaynaklanıyor. İnsanoğlu tabiatın içinden uzaklaştıkça mutsuzlaşıyor. Dolayısıyla daha çağdaş bir şehir = Daha yeşil bir şehir diyebiliriz...

 

Aşı olmayan anne ve aşı olan kız

İl Sağlık Müdürlüğü Filyasyon (Temaslı takip birimi) ekibinin üyelerinden Nurdan Gezer, Covid virüsü kapmasına rağmen hayata tutunmayı başardı. Ancak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gezer'den öğrendiğimiz kadarıyla annesi kendisi kadar şanslı olmamış ve maalesef kovid virüsü nedeniyle aramızdan ayrılmış. Allah rahmet eylesin.

Nurdan Gezer'in annesi geçtiğimiz Kasım ayında henüz aşı yapma fırsatı bulmadan aramızdan ayrılmış. Ancak Nurdan Gezer üç aşısını da yaptırdığı için hastalığı gayet hafif atlatmış. Hatta yine aşılarını tamamlayan eşi hastalığa yakalanmamış bile.

İşte aşıların ne kadar işe yaradığının milyonlarca örneğinden biri. Lütfen mahallede duyduğunuz dedikodulara değil, bilimadamlarına inanın. Başımıza ne geliyorsa, bilime önem vermediğimiz için geliyor zaten.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi