MHP'nin önü açılır

Hasan Polatkan Havalimanı'nın elimizden göz göre göre kayıp gittiğine şahit olduk

6 Nisan 2022 09:06
A
a
Sütiş Eskişehir

Hasan Polatkan Havalimanı'nın elimizden göz göre göre kayıp gittiğine şahit olduk. Eğer ki söz konusu Havalimanı, Kütahya'da zarar eden Zafer Havalimanına kurban edilseydi, bundan dolayı AK Parti ağır yara alırdı. Ancak AK Parti için işler iyice içinden çıkılmaz hâle geldi. Zira AK Partililer önce Ankara'ya gittiler ve Eskişehirlilere, "Bu işi çözdük" diye müjde verdiler. Şimdi bu verdikleri müjdenin aslının olmadığı görülüyor. Yani AK Partililer sanki yeteri kadar sorunları yokmuş gibi, kendi kendilerine başlarındaki eleştiri bombardımanını artırdılar. Eğer ki "Biz bu meseleyi çözdük" demeselerdi, muhakkak ki şimdi daha az eleştiriliyorlardı.

Yaklaşık 20 senelik iktidar olan AK Parti, son zamanlarda yaptıklarıyla değil, daha ziyade yapamadıklarıyla anılıyor. Bütün bunlar Cumhur ittifakı ortakları MHP'yi de üzüyordur.

Şimdi yerel seçimler 2024 yılında yapılacak. Yani köprünün altından daha çok sular akacak. Ancak bu pazar seçim olsa sorusunun yanıtı, Eskişehir'deki AK Partililer için pek iyi değil. Eğer ki Cumhur İttifakının üst düzey bir yöneticisi olsam ve yine eğer ki bu pazar yerel seçimler yapılacak olsa, ittifakı temsilen seçimlere AK Parti'nin değil, MHP'nin girmesini isterdim. Çünkü şu hâliyle iktidar partisinin Eskişehir'de çok yıprandığını ve seçim kazanmanın her zamankinden daha zora girdiğini görürdüm.

 

Büyükşehir bereket dağıtıyor

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla yaptığı yardımlara bir yenisi eklendi. Üreticiye damızlık koyun ve koçlar hibe eden Büyükşehir yetkilileri son olarak Seyitgazi'deki üreticilere 50 kuzulu koyun ve 5 koç hibe ettiler. Büyükşehir Belediyesi daha önce 500 baş damızlık koyun ve koç yetiştirilmesine vesile olmuştu. Şimdi öğrendik ki o 500 başlık sürü kısa süre içerisinde 1.134 başa çıkmış. İnşallah kısa süre içerisinde 10 binlerce koyun ve kuzuların verimli arazilerimizde otladığına şahit olacağız. Büyükşehir yetkililerini tebrik ederiz.

 

Yabana atılmasın

Meslektaşım Ali Baş 5 Nisan tarihli köşe yazısında ilginç bir öneride bulundu. Bilindiği gibi Eskişehir – Alpu Yolu uzun süredir bir türlü bitirilemedi. Şimdi inşaat makineleri bu yolda çalışmalara başladılar ve inşallah sonbahar aylarında "Ölüm Yolu" sözü tarihe karışacak. İşte Ali Baş bu yol hazır yapılırken, yanına bir de bisiklet yolu yapılmasını önermiş.

Kentimiz özellikle turizm konusunda ciddi bir potansiyele sahip. Bisiklet seyehatleri ve doğa yürüyüşleri turistlerin ilgisini çeken konulardan biri. Eğer ki Alpu istikametine bir bisiklet yolu yaparsak, bu yol turizmin canlanmasına da neden olacaktır. Yetkililere bu güzel öneriyi hatırlatıyoruz.

 

Resmen 6 oldu

İllerin bundan sonraki genel seçimlerde çıkaracağı milletvekili sayıları Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre 7 milletvekili çıkartan kentimiz, bundan sonraki seçimlerde Ankara'ya 6 vekil gönderecek. Şimdi birileri çıkıp da, "Eskişehir cezalandırılıyor" edebiyatı yapmasın. Eskişehir'in pa-ek çok konuda üvey evlat muamelesi gördüğüne sonuna kadar katılıyorum. Ancak hangi ilin kaç vekil çıkaracağı tamamıyla nüfusla ilgili bir konu. Zaten bir önceki dönemde 7'inci milletvekilini uçtan almıştık. Şimdi de o vekili uçtan kaybettik.

Yine de fazla üzülmenize gerek yok. Zaten 7 vekile sahip olması Eskişehir'e bir şey mi kazandırmıştı? Muhalefetin çalışkan 3 milletvekilini tenzih ediyorum. Ancak iktidardaki vekillerimizin bize çok da fazla faydası olduğunu düşünmüyorum.

 


 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kani 6 Nisan 2022 20:27

Havalanı kapatılmaz.Ama başka yollarla atıl bırakılır.ZATEN ÖYLE OLMUŞ ANLAŞILAN

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi