Mesleğe ihanet!

Duyunca, izleyince, okuyunca eminim hepiniz başlıktaki gibi serzenişte bulunacak ve hatta daha fazla tepki vereceksiniz, eminim.

26 Ocak 2021 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Duyunca, izleyince, okuyunca eminim hepiniz başlıktaki gibi serzenişte bulunacak ve hatta daha fazla tepki vereceksiniz, eminim.
Ancak bu üzücü, skandal olaya geçmeden kısa bir giriş yapmak isterim.
Uluönderimiz Atatürk “Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz” sözünü boşuna söylemedi. Bu sözü hekimlerimizin yetenekleri kadar insani yönlerine atıfta bulunarak ifade etmek istedi. Fedakârlıkları, insanüstü çabaları ve güven veren karakterlerinin altını çizdi.
Üstelik bu sözü eminim sadece hekimler için değil sağlık camiasında yer alan tüm çalışanlara ithafen söyledi. Öyle değil ise bile bizlerin bu söylemi “Bizi Türk Sağlık Çalışanlarına Emanet Ediniz” şeklinde söylemesinde bir beis görmüyorum.
Çünkü ezelden beri bu böyle olsa dahi pek çoğumuz ülkemizde görev yapan sağlık çalışanlarının değerini ancak Covid 19 mücadelesi ile takdir etmeye ve onların manevi hakkını yeni yeni teslim etmeye başladık.
Canlarını yitirdiler, sevdiklerinden ayrı kaldılar, izinleri, emeklilikleri iptal edildi ve en önemlisi normalde elde ettikleri gelirin bile altında normalin iki katı mesai harcadılar. Üstelik biz bir bez maskeye 5 dakika tahammül edemezken onlar saatte 2 tulum değiştirdiler. Biz apartmanda vaka olsa çekinirken onlar covid hastasının yemeğini elleriyle yedirdiler.
İşte bunlar sağlıkçıların merhamet, vicdan, güven sınavında neden önde olduklarının kanıtıydı. Ne yapsak haklarını ödeyemez ve yitirdiklerimizi geri getiremeyiz amma velakin en azından onların bu emeklerine ihanet edenleri, onların bu mücadelesine gölge düşürenleri pas geçmemeliyiz.
Zira Çifteler Devlet Hastanesi’nde tüm sağlıkçıları yaralayan, hepimizin tepkisini çeken ve cezasız kalmaması gereken bir ihmaller zinciri yaşanmış.
Memleket Çifteler olunca hemşerilerimden orada yaşananlarla ilgili sıkça bilgi gelir. Bu kez sadece bilgi değil, daha önce defalarca şikâyeti yapılan bir olayın görüntüleri elime ulaştı.
Çifteler Devlet Hastanesi’nde görevli personel, görev saatinde olması gereken yerde değil. Hastane koridorları ve triaj bölümünde tek bir görevli yok.
Çünkü orada olması gereken personel bir odaya toplanmış ve açık açık kumar oynuyor. Bir yandan ortaya paralar konuluyor ve kağıtlar dağıtılıyor diğer yandan da maaşım eksik yatmış diyen bir personel …… Devleti paramı kesmiş diyerek sinkaflı bir küfür ediyor.
Meslektaşları covid tedbiri kapsamında diğer hastanelerde çay kahve bile içemezken bu arkadaşlar adeta parti yapıyor.
İşin daha da vahimi bu ilk kez yaşanmıyor. Hastanede işini hakkıyla yapan pek çok kişi daha önce defalarca hastane başhekimine şikâyette bulunuyor. Bu duruma müdahale etmesini istiyor. Ancak herhangi bir işlem yapılmadığı iddia ediliyor.
Duyduğumuz kadarıyla İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili bir soruşturma başlatmış ve görüntülerde yer alan personel açığa alınmış. Ancak konuyu takip etmek gerekiyor.
Görüntüleri izlerken gerçekten büyük üzüntü yaşadım. Her mesleğin çürük elmaları gibi bu mesleğinde çürükleri var diye düşündüm. Ancak sene boyunca kahramanlıkları ile gündeme gelen sağlıkçıları böyle bir haber ile ele dile düşürmek, bu duruma vesile olmak personelinden yöneticisine kadar ciddi bir ihmal demektir. Bunun yaptırımının büyük ve caydırıcı olması gerekir ki bir daha yaşanmasın.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ercan 26 Ocak 2021 17:24

bunların yüzlerinide gösterinde millet tanısın ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi