Mesele vatandaşa para kalmaması

Deprem felaketi sonrası üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminallerine akın ettiler. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, AK Parti standartlarına göre bile berbat bir karar.

15 Şubat 2023 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Deprem felaketi sonrası üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesiyle birlikte öğrenciler, şehirlerarası otobüs terminallerine akın ettiler. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, AK Parti standartlarına göre bile berbat bir karar.
Aslında mesele, vatandaşa para ayırmayan bir zihniyetten kaynaklanıyor. Türkiye önemli bir turizm bölgesi ve otellerimiz kapılarını misafirlerine genellikle yazın açıyor. Dolayısıyla turistik bölgelerde milyonlarca yatak boş duruyor. Sevgili asrın hükûmetimiz bu kış döneminden yararlanıp, depremzedeleri otellere yerleştirse sorun kalmayacak.
Ancak bu işi yapmak için az da olsa para vermek lazım. Halbuki devletimizin kasasındaki paralar suyunu çekmiş durumda.
Yine de üzülmeyin. Çok şükür – Mesela – Kıbrıs adasında piknik yapacak olsak, 5 tane uçan saray kaldıracak itibarımız var.
Bazıları diyorlar ki, “Pandemi zamanında okullarımızı uzaktan eğitime geçirdik. Çok da güzel olmadı mı?”
Çok güzel olmadı işte. Çok kötü oldu...
Çocuklarımız doğru dürüst eğitim alamadı. Ancak o dönemde hükûmetin böyle bir karar almasından başka çaresi yoktu. Ancak şimdi depremzedeleri yerleştirmek için elimizde pek çok seçenek var.
Şimdi siz alınan bu üniversiteleri uzaktan eğitime geçirme kararının devlet aklıyla alındığını mı zannediyorsunuz? Güldürmeyin Allah aşkına adamı. Tek Adam rejimlerinde kararı tek adam alır. Ve devletlü şahsımın aldığı kararlara tek bir kapı kulu itiraz edemez. Vezirlerin vazifesi, “Emr-ü ferman Sultanımızındır” demektir.
Yaşadığımız bütün bu felaketlerin eğitim eksikliğinden kaynaklandığını görmüyor musunuz? Peki neden ilk iş eğitime darbe vuruyorsunuz?
 

Sanatçıların arkasındayız

Haluk Levent ve arkadaşlarının yaptığı yardımlaşmanın herkes tarafından örnek alınması lazım. Buna karşın AHBAP adlı oluşumun bilerek hedef alındığını görüyoruz.
Her felaketten sonra halkın kahramanlara ihtiyacı olur. Kahramanlar insanlara direnme azmi verir. Bu felakette de Haluk Levent ve AHBAP’ın kahraman olması kaçınılmazdı. Ancak birileri, “Biz kahraman olamıyorsak, başkaları da kahraman olmasın” diyerek düğmeye bastı ve vatana – millete beş kuruşluk faydası olmayanlar, bir de faydası dokunanları karalamaya çalıştı.
Şunu herkes bilsin; Millet olarak duyarlı olan sanatçılarımızın arkasındayız.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hayret 16 Şubat 2023 23:08

milyonlarca yatak varmış bu rakam ne kadardır üç mü beş mi cevabınızı alamadık merak ediyoruz

0 0 Cevap Yaz
Peker 15 Şubat 2023 11:04

Eskişehir Büyükşehir belediyesi misafirhanesine de yerleştirilebilir.

2 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi