Merkür’de bir retro

Biliyor musunuz aslında hiçbir gezegen geri gitmez. Her gezegenin kendi yörüngesi ve dönüş hızı vardır, dünyanın kendi eksenindeki dönüşü gezegenler ile farklı bir hareket hali oluşturduğu için biz dünyadan baktığımızda onları duruyor ya da geri gidiyor gibi görürüz.

25 Kasım 2022 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Biliyor musunuz aslında hiçbir gezegen geri gitmez. Her gezegenin kendi yörüngesi ve dönüş hızı vardır, dünyanın kendi eksenindeki dönüşü gezegenler ile farklı bir hareket hali oluşturduğu için biz dünyadan baktığımızda onları duruyor ya da geri gidiyor gibi görürüz.
Aslında astrolojide sık sık bahsettiğimiz Retro kavramı bize gezegenin mevcuttaki enerjisinin içe dönme halini anlatmaktır. Retro yapan gezegenin konusu her ne ise o konuda geriye dönüp düzenlemeler yapmak zorunda kalırız diye düşünebiliriz. Bu bize zaman zaman kısıtlama, engel, zorluk gibi gelse dahi yarım kalan konuları halletmemiz için karşılaştığımız süreçler olarak adlandırabiliriz.
Çok sık işittiğiniz Merkür Retro kavramına bir de böyle bakmaya ne dersiniz?
Çoğu zaman korku duyulmasına sebep olan Merkür Retro sürecini aslında 4 ayda 1 yaşıyoruz, bu yılda 3 kere Merkür retrosu yaşadığımız anlamına geliyor. Korku ise tamamen bilmemek ile beslenen bir duygudur, bildiğinizden korkmazsınız. Bu yüzden bilmelisiniz ki Merkür Retro harekete geçtiğinde gezegenin konusu olan iletişim, bağlantı, mantığın kullanımı, öğrenme, konuşma, algılama  gibi noktalarda geriye dönük sorgulamamız ya da düzeltmemiz gereken süreçler açığa çıkacaktır. Özellikle ilişkiler üzerinden çok fazla güzelleme yapılıyor olmasının sebebi ise iletişimsel süreçlerde içimize attığımız, konuşamadığımız, yarım bıraktığımız durumların açığa çıkması ile ilgili yoksa kabaca bakımını yaptırmadığınız teknolojik bir alet bile bozularak sizi sürece dahil edebilir.
Peki doğum haritanızda Merkür doğuştan Retro ise ne oluyor?
İşte bu noktada retronun sizi çokta etkilediğinden bahsetmek mümkün değil çünkü siz bir eş zamanlılık haline dahil oluyorsunuz. Zaten 4 ayda 1 retro yapan Merkür, kabaca bir hesap ile her yıl doğan %20’lik bir kesimin merkürü  retro pozisyonda olacaktır. Bu konumdaki kişiler ile %80lik kısımda kalan kişiler belki birbirlerini algılamakta hayatın doğal akışında zorlanabilirler fakat yazılı iletişim ile her şey çözülmeye müsait hale gelecektir.
Kısaca toparlamak gerekirse Retro içe dönen bir enerji halidir, her Retro öncesi oluşan S yani ‘durağan’ pozisyon ise arabaların ileriden geriye giderken kısa bir durması gibi düşünerek anlaşılabilir.
Tüm bu konulara neden değindik peki?
Bu yılı yine bir Merkür Retro ile kapatacağız, aslında bu süreçlerin sistemin daha iyisine telafi adına yaşandığını ve korkunun yersiz olduğunu söylemek istedim. Unutmayın ki, seçimleriniz her zaman sizin iradenizde.
Haftaya Merkür burçlarınızın size neler ifade ettiğini tüm detayları ile konuşuyor olacağız ancak yazımı bitirmeden önce bu haftanın enerjisine de değinmeden geçmek istemiyorum.
24.11.2022 tarihi ile Yay burcunda bir yeni ay yaşayacağız. Haliyle bu hafta itibari ile gündemimiz biraz değişebilir. Yeni ay 7. Evde gerçekleşeceği için daha çok ilişkiler, ortaklıklar gündemde olabilir. Bu alanda eski konular gündeme gelebileceği için mümkün mertebe olayları düz bir zeminde, çok fazla büyütmeden ele almakta fayda var. Sözleşmeler, yurt dışı gündemleri, akademik konular da açığa çıkabilir. Uzun zaman sonra gökyüzü konumu biraz daha nefes aldıracak diyebiliriz ancak ayrıntılar her zamankinden daha önem kazanabilir, büyük resmi kaçırmayalım.
 Hepinize keyifli bir hafta diliyorum.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi