Merak ettiğim beş kişi

Cihan Yıldırım yazdı

17 Mayıs 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Aday adaylığı sürecinin sonuna geliyoruz. Pazartesi günü adayları öğrenmiş olacağız. Söz konusu süreç nasıl başladıysa öyle bitiyor!
Herhangi bi değişiklik yok...
Yani 15 gün önce kim hangi ‘konumdaysa’ hala o konumda...
Aday adaylığı sürecinde öne çıkan isimler de oldu ama performanslarının ‘karar vericileri’ etkileyip etkilemediğini bilemiyoruz.
Gelinen siyasi ortamda aday adaylığında yapılanların ne gibi etkisi/katkısı var? Bunu da ayrıca tartışmak lazım. En azından ‘seçilebilir’ sıralar için...
Bi değişiklik yok dedik...
Yani ilk günkü hava devam ediyor...
İlk günkü hava nasıldı?
AK Parti’den başlayalım...
Yaklaşık dört yıl il başkanlığı yapıp aday adayı olan Dündar Ünlü’nün seçilebilir bir yerde olacağına ‘kesin’ gözüyle bakılmıştı. Hala da öyle... Ünlü’nün ikinci sıraya yazılacağı en ‘garanti’ tahminlerden biri...
CHP’de ise iki isim en başından beri ‘şanslı’ görünüyordu. Genel Sekreterlik görevinden ayrılan Engin Çakmak ve Meclis Üyeliğinden ayrılan aynı zamanda Kent Konseyi Başkanı olan Nuray Akçasoy...
Çakmak ve Akçasoy, CHP listesini ‘tahmin eden’ hemen herkesin ilk iki sıraya yazdığı isimler. Bu iki isim son 15 gündür değil aylardır ‘ilk iki’ diye zikrediliyordu.
MHP’de de en başından beri tek isim var... İl Başkanlığı yapmış olan Kadir Bıyık... Parti tabanında ve siyasi çevrelerde Bıyık’ın liste başı olacağına inanç oldukça yüksek... Birinci sıranın Bıyık’ın ‘hakkı olduğu’ ifade ediliyor. Yine MHP’nin vekil çıkarma şansının Bıyık ile mümkün olduğu konuşuluyor.
İYİ Parti’ye bakalım... İYİ’de Kurucu İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu ismi öne çıkıyor. Partide 36 aday adayı var ama Kabukçuoğlu’nun ilk sırada yer alacağı tahmin ediliyor.
Dündar Ünlü, Engin Çakmak, Nuray Akçasoy, Kadir Bıyık ve Arslan Kabukçuoğlu’nun ‘yerini’ merak ediyorum. Bu beş ismin listede olup olmaması, olanların listedeki sıraları sonraki seçimler bana ‘tecrübe’ olacak.
Yine bu beş ismin ‘yerleri’ siyasetin ‘nasıl bi şey’ olduğuna dair de bir fikir verecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esma 18 Mayıs 2018 04:55

Kabukcuoglunu biz de cok merak ediyoruz. Adam sifir siyasi tecrubeyle meclise girecek. Tam bir facia. Sonra da ulke niye duzelmiyo deriz.

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi