Prof.Dr. Alper Çabuk

Mekanın Ruhu

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

27 Ağustos 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Her zaman söylerim mekanlar insanlar gibidir. Bir insan ne kadar güzel olursa olsun ruhu güzel değilse, kimseye güzel gelmez; itici gelir. Bunun tersi de geçerlidir. Ruhu güzel bir insanın ruh güzelliği, fiziksel güzelliğinin önüne geçer. Eskişehir işte böyle bir yer. Fiziksel olarak çok güzel ve çekici değil belki, ama Eskişehir’i Eskişehir yapan, insanı, yani mekanın ruhu. Bir Ankaralı olarak beni Eskişehir’e bu kadar bağlayan şey de işte tam olarak bu... Mekanın ruhu...
Eskişehir’e gelene kadar takım tutmamama rağmen, bu ruh, beni önce ciddi bir Eskişehirspor taraftarı, sonrasında Eskişehir Basket taraftarı yaptı. Her iki kulüp de Eskişehir’in önemli değerleri ve çok fazla bir taraftar kitlesi var. Üstelik her iki kulüp, Eskişehir’deki karşılaşmalarını Dünya standartlarının üzerinde niteliğe sahip bir stadyumda ve Eskişehir Teknik Üniversitesi içinde yer alan spor salonunda gerçekleştiriyordu, Eskişehir’in tanıtımına önemli katkı sağlıyordu. Ancak ne yazık ki her iki kulübün de yeterli sponsorluk desteği sağlayamaması nedeniyle mali bir kriz içinde olması, Eskişehir’e önemli katkı sağlayan ve Eskişehir’in marka değerini artıran bu iki kulübün potansiyelinin altında başarı göstermesine neden oldu. Tüm bu sıkıntılara rağmen birçok maçını da salonda izleme fırsatı bulduğum Eskişehir Basket’in geçtiğimiz sezonki başarıları Eskişehir Basket taraftarı olan bizleri çok gururlandırdı. İşte bu kulübün sponsor arayışlarının olumlu sonuç vermemesi ve mali yükün başkan ile yönetim kurulu üzerinde kalması nedeniyle, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nden ve FIBA Şampiyonlar Ligi’nden çekilmiş olması Eskişehir için çok büyük bir kayıp.
Bir Ankaralı olarak belki biraz daha objektif bir gözle bu değerlendirmeyi yapabiliyorum bu kenti güzelleştiren, bu kentin ruhu kentin değeri haline gelmiş, muazzam taraftar kitlesi olan Eskişehir Basket'e ve Eskişehirspor’a sahip çıkılmalı. Çünkü bu iki kulüp Eskişehir markasını öne çıkarıyor ve bu kente değer kazandırıyor, ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Bu kulüplerin güçlenmesi, kentin güçlenmesi anlamına geliyor. İşte vermek istediğim temel mesaj bu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
t.m 27 Ağustos 2018 23:39

eskişehirsporun eskişehir ekonomisine ne kadar katkısı vardır.gelen konuk ekibin kaldığı otel ve bir iki küçük esnaf dışında.anlatırsanız sevinirim.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi