Meğer çok iyi tanıyormuş

İlk önce CHP'den asla ayrılmayacağını söyleyen, ancak daha sonra "Ayrılacağım, yeni bir parti kuracağım" diyen Muharrem İnce, son olarak partisinden ayrılmayacağını, memleket hareketi diye yeni bir hareket başlatacağını belirtti.

15 Ağustos 2020 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

İlk önce CHP'den asla ayrılmayacağını söyleyen, ancak daha sonra "Ayrılacağım, yeni bir parti kuracağım" diyen Muharrem İnce, son olarak partisinden ayrılmayacağını, memleket hareketi diye yeni bir hareket başlatacağını belirtti. Muharrem İnce'nin açıklamalarını A Haber'in baştan sona yayınladığını da hatırlatalım. Hani şu "Türkiye ekonomide şahlanıyor, Amerika bizi kıskanıyor. Ekonomimiz coştu, fabrikalardan dumanlar yükseliyor, tarlalar yılda 4 mahsul veriyor, koyunlar çifter çifter gebe kalıyor" diyen A Haber...

Düzenlediği basın toplantısını baştan sona, eski partisini (Ayrılmayacağım dediğine göre şu andaki partisini) eleştirmeye ayıran Sayın Muharrem İnce kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçiminin hesabını sordu. 2018 seçimleri ile ilgili açıklama yapmak Muharrem İnce'nin yeni mi aklına gelmiş? Yani iki yıl ve iki buçuk ay sonra mı? Ona oy veren vatandaşlar kendisinin açıklama yapmasını 24 Haziran akşamı bekliyordu.

Seçime girmek, er meydanına çıkmak gibidir. Kazanan da olur kaybeden de. Ayrıca kaybetmek ayıp bir şey değildir. Sayın İnce'nin o akşam televizyonlara çıkıp, "Bana oy veren ve vermeyen bütün vatandaşlarıma teşekkür ederim. Sayın Erdoğan'a da başarılar dilerim" diye bir açıklama yapmasını beklerdik doğrusu.

Bir diğer mesele ise Muharrem İnce'nin sürekli CHP yönetimini eleştirmesiydi. Elbette ayrı bir parti kuracaksan – ki kuracak mı o da belli değil – bunun sebeplerini açıklayacaksın. Bu arada eski partini eleştireceksin. Ancak muhalefeti eleştirerek muhalefet yapılmaz. Kaldı ki İnce'nin o beğenmediği CHP kendisini 34 yaşında milletvekili yapmamış mıydı? Cumhurbaşkanı adayı yapmamış mıydı? O zaman CHP iyiydi de, şimdi neden kötü oldu?

Tabii CHP yönetiminde de kabahat var. Siyaset, insan yönetme sanatıdır. Eğer ki Sayın İnce'ye Fuzuli İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilseydi, şimdi beyefendi kendisine yeni bir koltuk aramak zorunda kalmazdı.

Açıkçası A Haber'e çıkmadan evvel Sayın İnce'nin muhalefet bloğuna ciddi bir zarar verebileceğini düşünüyordum. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun da, "Randevu istesin konuşuruz" tarzı yaklaşımını yadırgamıştım. Meğer Kılıçdaroğlu Muharrem İnce'yi çok iyi tanıyormuş.

Halide Edip Büyükerşen'e ne derdi?

Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Halide Edip Adıvar, Türk'ün Ateşle İmtihanı adlı eserinde Eskişehir'den bahsederken, bir kaç kez Eskişehir Çölü' ifadelerinde bulunur. Sultan Süleyman'dan sonra bir çivi bile çakılmayan, ağaların, derebeylerinin insafına bırakılan Anadolu topraklarının şimdiki durumunu görseler acaba eskiler ne derdi. Acaba Halide Edip Hanım canlanıp gelse, Eskişehir Çölü'nde kano sporları yapıldığını görse, Yılmaz Büyükerşen'e ne derdi? Muhtemelen göz yaşlarını zaptedemez ve "Boşuna çekilmedi bunca acılar" derdi kendi kendine.

Sarısungur Göleti'nin nicedir Türkiye Kupası ve Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyorduk. Ancak bu sene korona salgını nedeniyle bu organizasyonlar maalesef yapılamıyor. Canımız sağolsun. Seneye inşallah bu salgını atlatır, Türkiye'nin kano sporlarında yine kalbi olmaya devam ederiz. Bu sene ülke genelinden gelen rakipleriyle yarışamayacak olan Eskişehirli sporcularımız ise, kendi aralarında yarışacaklarmış. Gençler üzülmesinler ancak, seneye yapılacak yarışlara da hazır olsunlar. Madem ki siz Eskişehirli gençler Halide Ediplerin, Yılmaz Büyükerşen'in çocuklarısınız, girdiğiniz her yarışmada birinciliği hedeflemelisiniz.

Kanatlı ailesine teşekkür ederiz

Eskişehir'in gururu olan ETİ Şirketler Grubu, yaptığı hayır işlerine bir yenisini daha ekledi. Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı ve Eskişehir Valiliği arasında imzalanan bir protokole göre Kanatlı Ailesi, 24'er deslikli iki ayrı meslek okulu kuracak. Ayrıca mevcut teknik okulların yenilenmesini de üstlenecek. Vali Erol Ayyıldız ve Firuzhan Kanatlı arasındaki protokolün hayırlara vesile olmasını dileriz. Rahmetli Firuz Kanatlı'nın kurduğu ETİ'nin Eskişehir'in pek çok kanayan yarasına merhem olduğunu biliyoruz. Firuzhan Kanatlı'nın da aynı şerefli yoldan ilerlemesi bizleri mutlu ediyor. Kanatlı ailesine bir Eskişehirli olarak teşekkür ederiz.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hektor 16 Ağustos 2020 13:27

Muharrem İnce CHP' nin içindeki " Truva Atı" dır ve ilk seçimde milletvekili adayı bile gösterilmeyip hak etmiş olduğu siyaset çöplüğüne atılacaktır.Biz bu şahsın 23 Haziran seçimlerinde ne olduğunu yada başka bir ifadeyle hiç bir şey olmadığını gördük..şu anda birilerinden aldığı talimat gereği hareket etmektedir, yandaş medyanın kendisine göstermiş olduğu ilgi bundandır. Biraz daha haddini aşarsa partiden ihraç edilmesi an meselesidir.

2 3 Cevap Yaz
YILMAZ 16 Ağustos 2020 11:40

Sayın Akyıl, Sayın İnce her zaman bu şekilde siyaset yaptı ve vatandaşla bu şekilde diyalog kurdu.Davranışlarında bir tutarsızlık yok.Tutarsızlık sizin gibi işine geldiğinde Sayın İncenin her yaptığını övmeniz,işinize gelmediğinde hakarate ve aşağılamaya varan tutum içine girmenizdir. Sayın Kılıçdaroğlu seçmen tarafından CHP nin başında istenmiyor,Sayın İnceye yüklendiğiniz kadar Kılıçdaroğluna da yüklenseniz daha adaletli olur

3 4 Cevap Yaz
hayret bi şey 16 Ağustos 2020 01:56

Sayın yazar İncenin bu hareketi size çok dokunmuş anlaşılan Madem chp de ona çok değer verildiğini belirterek bu hareketini hoş karşılamıyorsunuz o zaman sizin mantığınızla gül davutoğlu ve babacan için de aynı şeyler geçerli olması lazım ne dersiniz Yoksa onların çok çok iyi yaptığını mı düşünüyorsunuz Söz konusu zatların hangi kanallar da saatlerce ağırlandığından haberiniz yok anlaşılan Ama bizim haberimiz var Zaten akepe aleyhine olan her şey mubah anlayışı bazı gönüllere öyle kazınmış ki ne söyleseniz nafile vesselam Allah encamımızı hayreylesin

1 2 Cevap Yaz
bilek26 15 Ağustos 2020 14:55

Chp ye oy verenler hatta oy verebilecekler chp nin başında Muharrem İnce görmek istiyor böyle olursa oyu çok artacak ki bunu uzun zamandır insanlar her yerde konuşuyor eninde sonunda chp nin başına geçecek bunu da herkes biliyor istedikleri kadar geciktirsinler istedikleri kadar hoşlarına gitmesin rahatsız olsunlar kimse halkın önünde duramaz, size anca kabullenmek düşer.

9 15 Cevap Yaz
Mustafa 15 Ağustos 2020 10:39

Rusya Araştırmalar Enstitüsü çarpıcı bir araştırma yaptı. Araştırmada, vatandaşlara 'CHP’de Genel Başkan kim olmalı? Kim daha başarılı olur?' sorusu soruldu. Kemal Kılıçdaroğlu % 11,2 Canan Kaftancıoğlu % 18,2 Ekrem İmamoğlu % 20,6 Muharrem İnce % 50

7 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi