Meczuplar memleketi olamayız

Gün geçtikçe Atatürk'ün büyüklüğünü daha iyi anlıyorum. Ne diyordu Atatürk, "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz..."

28 Ocak 2020 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Gün geçtikçe Atatürk'ün büyüklüğünü daha iyi anlıyorum. Ne diyordu Atatürk, "Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz..." Ancak – maalesef – tam da böyle bir memleket olmaya doğru gidiyoruz. Kerameti kendinden menkul bir takım hokkobazlar televizyonlara çıkıp, cehennemde yanmayan kefen satarak köşeyi dönüyor. Üstelik geçmişten ders çıkartmadığımızı da üzülerek görüyoruz. Bir takım tarikatlerin yerini başka tarikatlerle doldurursanız, netice aynı olur. Şimdi Elazığ'da büyük bir deprem felaketi yaşadık. Başta hükumetimiz olmak üzere tüm Türkiye depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu. Bilime önem vermediğimiz için çürük yaptığımız binaların altında kalanları, yine bilimsel yöntemlerle kurtarmaya çalışıyoruz. İyi de nerede o bilim adamlarına hakaret eden şeyhler? Nerede o "Dün akşam Resulullah'la rüyamda konuştum; depremi engelledim" diyen sahtekarlar? Nerede o "Öz kızımı bile kucağıma almıyorum, tahrik olmayayım diye" diyenler? O şıhları, şeyhleri, maleleri bir araya getirin. Binlercesini bir stadyuma kapatın. Benim sağlığım için üç gün üç gece aralıksız dua etsinler; Bir aspirinin yaptığı faydayı yapamazlar...

Biz de memnunuz

Rakibimiz Adanaspor ile kendi evimizde oynayacağımız maçı komşumuz Afyon'da yaptık. Genç futbolcularımız güzel bir futbol sergilediler. Fakat gol atamayınca 1 puana razı olduk. "Buna da şükür" diyelim. Şimdi puanımızı 10'a yükselttik ve bir ilerideki rakibimiz ile aramızdaki puan farkı 4 oldu. Kümede kalmak içinse 7 puan fazlası olan Osmanlıspor'la yarışacağız. Puan farkları ortada. Oynanan futbol da ortada. Kümede kalmayı başarabiliriz. Durup dururken kendi kendimizin moralini bozmayalım. Maçtan sonra bir açıklamada bulunan Teknik Direktör Mustafa Özer, neticeden olmasa da oynanan futboldan dolayı memnun olduğunu ifade etti. Biz taraftarlar da aynı memnuniyeti paylaşıyoruz.

Ayday'la yola devam

Geçtiğimiz günlerde Yüksek Hızlı Tren Hatlarının obruk tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Profesör Can Ayday, yeniden Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı oldu. Ayday seçimlere tek liste hâlinde girdi. Yakın bir zamanda Anadolu Üniversitesi'nden emekli olan Ayday'ın, yeni dönemde oda başkanı olmak istemediğini biliyorduk. Ancak çalışma arkadaşlarının yoğun ısrarlarını kıramayan Profösör Ayday, yeniden güven tazeledi. Ayday'ın başkanlık edeceği yönetim kurulunda ise Çağrı Pamuk, Aytuğ Özsoy, Hüseyin Sarıkaya, Merve Edizkan, Murat Karaçam ile Turgay Eser gibi isimler yer alacak. Hepsini tebrik ederiz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hee 28 Ocak 2020 10:26

mühendisler odası başkanını kutlarız başarılar dileriz yüz gün verelim bakalım obruklar için ne yapacak hee valla sihirli değneğimi var görsek yoksa köprüyü geçinceye kadar mıydı

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi