Mali kongreye gelmeyen konuşmasın

Soner Yüksel yazdı

21 Haziran 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor mali genel kurulu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Hesaplar, gelirler, giderler ve birçok bilgi bu genel kurulda delegelere aktarıldı, anlatıldı ve yönetim ibra edilerek, yeni sezonun beklenen bütçesi kabul edildi.
Dikkat çeken husus kongreye gelenlerden çok gelmeyenlerdi. Özellikle güç birliği diye kendimizi yırttığımız bugünlerde siyasi ve bürokratların adeta bu mali genel kurulu yok sayışı son derece üzücüydü.
Protokol koltuklarında herkese yer ayrılmışken ne yazık ki tek katılım sağlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt oldu. Koskoca Eskişehirspor’un bu önemli genel kurulunda tek bir milletvekili yoktu. Üst düzey bürokrat yok denecek kadar azdı, Sanayi Odası yoktu. Ticaret Odası yoktu. İktidar partisinden temsilci bile iştirak etmedi.
Bir tarafta konuşmalar yapılırken ve güç birliğinden, birlikte hareket etmekten bahsedilirken diğer tarafta salona bakınca üzüldüm, moralim bozuldu, kendimi kötü hissettim.
İşin acı tarafı ise kulüpte musluk bozulsa, sandalyenin bacağı kırılsa Halil Ünal değiştirsin diye bekleyen bazılarının mali genel kurula gelmeden bütçeye ve sürece dair pek de ılımlı olmayan yaklaşımlarını sosyal medya da görüyor olmak.
Hem kulübün harcamalarına ya da bütçesine dair yorum yapmaktan kalma hem de bunları konuşmak için, eleştirmek için ya da sormak, bilgilenmek için en doğru yere, en doğru zamanda gelme ve konuşmaya devam et. Yok, öyle yağma, gelmiyorsan susacaksın ya da destek olmak için ne yapabilirim diye kafa patlatıp, ortaya dişe dokunur bir şey koyacaksın.
Seçimli kongreye kalmış 3 gün, rakiplerimiz takır takır transfere başladı. Herkes süper lig rüyasıyla ciddi bir yatırım ve atılım yaparken biz hala birileri uykudan uyansın, destek versin, el atsın, elinden geleni yapsın diye beyhude bir umutla bekliyoruz. Günler geçiyor ama bir yığın dedikodudan başka elimizde hiçbir şey yok.
Bazen bazı gerçekler insanın kabul edemeyeceği kadar acıdır. Biz süper ligden düşmeyi de, bu sene kaçan şampiyonluğu bile hala kabullenememişken işi gücü sosyal medyadan lakırdı yapmak olanların söylediklerini kabul edemeyiz. Hatta belki biraz ağır olacak ama kendini taraftar diyen bazılarını okudukça Eskişehirspor kendine düşman aramasın, dostum zannettiklerine baksın yeter diye düşünüyorum.
Bir de şehirde 2 firma var hep onlar büyük sanayici olarak destek oluyor diye gelişi güzel konuşanlar var. 2 değil tek firmamız var oda ETİ. Ben yıllardır 2. Bir firmayı göremedim Eskişehirspor’un yanında. Türkiye’de ilk 1000’e giren ama Eskişehirspor ile gönüllere girebilen başka bir kuruluşa pek rastlamadım. O yüzden bir teşekkürüm var ise onu da ETİ adına kullanıyor ve direniş, dirilişin ardından inşallah DEVRİM sezonu olacak bir sezon ile yeniden kahrolmayacağımız Haziran’lar istiyorum kendi adıma.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mertcan 21 Haziran 2017 11:37

siz eskişehirspor diyorsunuz belediye kendi personeline bakamıyor bakın birazda çalışan emekçinin derdini araştırın estram da sendikayla anlaşma sağlanamadı personel zam alamıyor ve belirsizlik hakim ne olacağı belli değil bayram mesaileri ceza gibi iptal edildi çalışan gariban kesim üç beş kuruş bayram mesaisi alıp çocuğuna ailesine kıyafet alıp harçlık yapacaktı onlarda kesilmiş estram batıyor mu para yok deniyormuş çocuklara bir araştırın bu işi ve yazın asgari ücreti bile çok buluyormuş estram neler oluyor bu işi estram batıyor mu

0 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi