Liste tepkisizliği

Cihan Yıldırım yazdı

2 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
On gün önce milletvekili aday listeleri belli oldu. Listeler açıkladığında en büyük ‘şoku’ AK Parti camiası yaşamıştı.
CHP’liler açıklanan listeye büyük oranda hazırdı. Sadece bazı isimlerin sırası değişebilirdi. Ama genel itibariyle ‘beklenen’ bir listeydi.
MHP’de de Kadir Bıyık liste başı bekleniyordu. Son seçimin ikinci sırası olan Metin Nurullah Sazak’ın birinci sıra olması ciddi şaşkınlık yaratmadı.
İYİ Parti... Kurucu İl Başkanı Arslan Kabukçuoğlu’nun birinci sıraya gelmesini herkes bekliyordu.
AK Parti’de ne oldu?
“Yeniden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın danışmanı olacak, listede olmayabilir” denilen Nabi Hoca, birinci sıraya yazıldı.
“Altı ay sonra Büyükşehir adayı olacak, listede olmayabilir” ya da “Seçim sonrası kabinede yer alabilir, bu nedenle listede olmayabilir” denilen Harun Karacan, ikinci sırada yer aldı.
“Ahmet Davutoğlu’nun ekibindendi, listede olamaz” denilen Emine Nur Günay, üçüncü sıraya yerleşti.
Listede ‘seçilecek’ bi yerde olacağı düşünülen Dündar Ünlü, dördüncü sırada kendine yer buldu.
Hal böyle olunca AK Parti seçmeni ‘aynen’ önüne konulan listeye tepki gösterdi. İktidar kanadındaki ‘sarsıntı’ henüz geçmiş değil.
Liste hoşnutsuzluğu elle tutulur, gözle görülür bir halde...
Geride kalan on gün bunu net bir biçimde ortaya koydu. İlk toplantıda yaşanan gerilim kulaktan kulağa tüm kente yayılmış durumda...
Yine listenin ilk üç ismi yani mevcut vekiller şu ana kadar bir arada görülmedi. Üçü bir araya gelip bir ziyaret yapmadı. Üçü bir araya gelip bir toplantı yapmadı. Üçü bir araya gelip çay içmedi...
Aday tanıtım toplantısında fotoğraf çektirmek için Erdoğan’ın yanında bir araya geldiler!
Bu durum şimdilik partiye zarar veriyor. Seçim sonrasında da kente zarar verecek. Bir araya gelemeyen iktidar vekilleri nereden bakarsanız bakın büyük sıkıntı demektir.
Bu durum seçim sürecinde en çok teşkilat mensuplarını zorluyor. Kim kiminle seçim çalışması yürütecek? Teşkilat onunla gitse bunun, bununla gitse onun hışmına uğruyor. Listeyi bu şekilde yapanlar bunu düşünmeliydi.
Eskişehir’den bu kadar kopuk bir liste yapılamazdı! Sıcaksular’da ayakkabı boyayan amca bile böyle ‘sıkıntılı’ bir liste yapamazdı!
Daha fazlası var...
Böyle yazıp konuşunca kimileri “Ne tepkisi kardeşim, hani tepki? Biz tepki falan görmüyoruz. Partiyi karıştırmak için böyle konuşuyorsunuz” diyor.
Güzel kardeşim İktidar Partisi listesine ‘tepki’ klasik tarzda verilmez. Tepkisiz kalarak da tepki verilir. AK Parti’de yaşanan tam olarak budur. Tepkisiz kalarak tepkisini gösteriyor.
Tepkinin boyutunu 24 Haziran akşamı öğreneceğiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Nurullah 2 Haziran 2018 19:39

Kurucu baskan deyince sanki adam sifirdan kurdu. Kabukcuoglunu MHPde kaale almadiklari icin IYI partiye gecti. IYI parti de 60 sene hicbir basari gosterememis bir adami il baskani yapti. Yoksa adam mi yok ondan baska, illa ki var. Goren duyan da buyuk bir isim falan zanneder bu tipi.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi