Kuşlar ve insanlar

Murat Özgül yazdı

16 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kuşlar vardır, serçeler gibi çokturlar, çabuk ürerler. En çok gördüğümüz türlerdendir. Kumrular vardır. İnsana yakın olurlar, kolay ürkmezler ve ellerimizle besleriz. Beslendikleri bölgenin kapı kulu olurlar. Kartallar bir başkadır. Göklerin hakimidir. Kargalar çoktur, toplu yaşar ve yuvalanırlar. Çok da akıllıdırlar. Birinin öldüğü ya da öldürüldüğü yere asla yaklaşmazlar.
Kuşlar, aşağıdan keyifle seyrederiz. Özgür uçarlar göklerde. Ama biliriz onlar da hapistir göklerde…
Macera sevenleri göç eder. Kırlangıçlar mimari dehadırlar. Yuvaları sağlam ve güvenilirdir. Leylekler, turnalar izlemesi zevktir.
Sesi güzel olur ev dekorasyonunu tamamlar. O bülbül ötüşü nedendir ah bir bilebilsek…
Bıldırcınsanız avsınız. Acımazlar. Takarlar bellerine…
Besleneni vardır, avlananı vardır, leş yiyeni vardır…
İnsanlar da hapistir koca bir evrende… Özgür sanırız kendimizi de, toz kondurmayız ama yaşam için bağlıyız bir yerlere ve birilerine…
Leş yiyenler gibi davrananlar vardır. Siyaseten ve ekonomik olarak avlananlar vardır. Kendi cinsine çıkar için ihanet edenleri vardır.
Sözüm ona düşünen bir hayvandır derler insanoğluna… Düşünmek daha iyi ve daha güzel olana ulaşmak, bilinmeyeni anlamak için olsa neyse de, şeytana pabucunu ters giydirebilecek olanları ne yapacağız?
Biz de birlikte yaşarız. Birlikte üretiriz de paylaşmada biraz daha gaddarız. Bölündükçe bölünürüz. Çıkar her şeyin üstüne çıkar. Aile için uğraş veririz. Sülale gözetiriz. Devlet oluştururuz, uluslararası ittifaklar yaparız. Ne için? Kolay yoldan fazlasını elde etmek ve ranta konmak biz insanlar için.
Bazen bizleri de yemlerler. Kolayca yemleyicilerin işlerine gelenleri verelim ya da yapalım diye… Birbirimize düşürürler, içten bölerler. Akıllı kuşlar gibidir onlar. Hazıra konup elde etmesini bilirler.
Kandırırlar, yanlış yola sevk ederler daha fazla beslensinler, lider olsunlar diye…
Düzen kurmak, kural koymaksa hep güçlülerce yapılır. Yemlenenler de yaranmak için hep destek, tam destek verirler. Verilene razı olmak, yaşamak kolaydır da; daha güzeli, daha iyiyi elde etmede uğraş vermek biz insanlarda hep zordur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi