Ahmet Ataç 15 02 2024

Kurtuluşun şifresi Eskişehir lobisi

Eskişehir’deki 42 Oda, Borsa, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Siteleri, İş İnsanları Dernekleri ve Eskişehir Girişimciler Kurulu 12 Aralık 2019’da “Eskişehir İş Konseyi”nin kurulması için önemli bir anlaşma yaptı.

5 Mart 2020 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’deki 42 Oda, Borsa, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi Siteleri, İş İnsanları Dernekleri ve Eskişehir Girişimciler Kurulu 12 Aralık 2019’da “Eskişehir İş Konseyi”nin kurulması için önemli bir anlaşma yaptı.
Eskişehir İş Konseyi 12 Aralık 2019’ta ne açıklama yapmıştı hatırlayalım:
“Eskişehir İş Konseyi, siyaset üstü bir yapıda, kurumların somut taleplerine öncelik verecek. Kişisel rekabet değil, Eskişehir’in çıkarları öncelikli olacak. Kurumların tek başına kifayet edemediği, ancak bir güç birliği ile üstesinden gelinebilecek Eskişehir konularını oluşturmak, en önemli görev olacak.”
Özetle neden söz ediliyor: “Güç Birliği!”
Bilindiği gibi Eskişehirspor çok zor günlerden geçiyor. Ekonomik sıkıntılar, efsaneyi küme düşme tehlikesiyle karşı karşıya getirdi.  Yönetim yeni bir kampanya başlattı. Kuruluş tarihi olan 1965'ten yola çıkarak 1965 lira bağış yapacak 10 bin Eskişehirspor aşığı kampanyaya davet edildi.
Yani kurtuluşun şifresi “1965”
Herkes elini taşın altına koymak için seferber oldu. Bu aralar kulübü ziyaret eden edene…
Eskişehir İş Konseyi’ne dikkat çekmek istiyorum.
Konseyin ana teması “Güç Birliği”
Birlik olmanın da tam sırası!
Eskişehir’in en önemli gündem maddelerinden bir tanesi Eskişehirspor!
Eskişehir İş Konseyi’ne imzasını atanlar, Eskişehirspor’u yok sayacağını düşünmüyorum…
Konsey gerekli çalışmaları yaparak kurtuluşun şifresini çözecektir. Aksi takdirde güç birliğinden söz etmemek gerek…

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Mustafa Özer 05 03 2020
Eskişehirspor ilk dört hafta kalesinde tek bir gol dahi görmedi. Ancak son 4 haftada 8 gol ağlarımızla buluştu. Ortaya çıkan istatistik hiç de hoş değil. Teknik Direktör Mustafa Özer, savunmadaki sorunu çözmek için bir şeyler yapması gerekiyor…

AK PARTİ SESSİZ SEDASIZ…

AK Parti Eskişehir’de geçmişteki yıllara göre siyasetini biraz daha sessiz yürütüyor. Eski hararetli siyasetinden artık eser yok diyebiliriz. Milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan ve Emine Nur Günay’ı en son ne zaman birlikte gördük hatırlamıyorum. Geçtiğimiz hafta Milletvekili Avcı, Millet Bahçesi ve İl Halk Kütüphanesi şantiyelerinde incelemelerde bulunarak sahada olduğunu gösterdi. AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan da vatandaşlarla ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelmeyi sürdürüyor. Kısacası AK Parti’de işler sessiz sedasız ilerliyor. 

Esnafın durumu içler acısı

Eskişehir esnafı kötü günler geçiriyor. Kiralar yüksek… Gelir elde edemeyen esnaf her gün kepenk kapatır hale geldi. En işlek caddelerde bile dükkanlar boş kaldı.   Büyüklerim hep şöyle anlatır: “Eskiden esnafın itibarı vardı. Maddi durumları da çok iyi olurdu.  Esnaf olan parmakla gösterilirdi. Şimdi esnaflık bitti geçmiş olsun… Son 20 senede artık esnafın hali içler acısı…” katılmamak elde değil…  Ne oldu da esnafın işleri artık yolunda gitmiyor?  Esnaf neden hep isyanda? Bir çözümü var mı? Kentin binlerce esnafı her geçen gün erimeye devam ederken birileri bu duruma el atacak mı? Yoksa esnafın yok oluşunu izlemeye devam mı edecekler? Bir kent ekonomisinin en temel yapı taşlarından bir tanesinin esnaf olduğunu unutmayalım!

SORUYORUM?

Yargıtay'ın Resmi Gazete'de yayımlanan son kararına göre vatandaştan tahsil edilen kayıp kaçak bedelleri geri alınamayacak. Ancak dürüst vatandaşın mağduriyetini kim giderecek?

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi