Kurt AK Parti’ye meydan okudu

Odunpazarı Belediye Meclisi’nde yaşanan “Kimin zamanında daha çok para harcandı” tartışması gündeme damgasını vurdu

13 Ekim 2022 08:11
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Meclisi’nde yaşanan “Kimin zamanında daha çok para harcandı” tartışması gündeme damgasını vurdu. Son olarak Ayşegül Hümmet ve Hilal Köver’in de yer aldığı Yazı İşleri Programında bu konuya değindik. Bu arada programın moderatörü olarak o anda aklıma gelen bir fikri yüksek sesle söyledim. Politikacılara, “Dışarıdan birbirinize laf atmayın, gelin ES TV ekranlarında karşılıklı bu konuyu masaya yatırın” çağrısında bulundum.
Öncelikle tarafların birbirlerine isnat ettikleri ithamlardan başlayalım isterseniz. AK Partili Meclis üyeleri Yüksel Yoldaş ve Murat Özcan, CHP’li Odunpazarı Belediyesi döneminde israf yapıldığını, Özel Kalem ve sair bölgelerde, “Hayatın normal akışına uymayan” yüksek meblağlarda harcama yapıldığını öne sürdüler. Buna karşılık CHP Meclis üyesi Kadir Kodak da asıl tuhaf harcamaların Burhan Sakallı zamanında yapıldığını belirterek, AK Partilileri hedef aldı.
Şimdi işin içine “Akçe”nin girdiği iddia ve imaları ortaya atıp da kaçmak olmaz elbette. Politikacılar bir söz sarf ediyorlarsa, bunu açık açık ve “Kaçak güreşmeden” yapmalılar. Kendilerine oy veren vatandaşlara karşı sorumlulukları açık ve dürüst olmaktır.
Şimdi hatırladığım kadarıyla AK Partili Sayın Yüksel Yoldaş’ın kardeşi, eski belediye başkanımız Sakallı zamanında Özel Kalem Müdürüydü. Dolayısıyla kardeşine danışarak o dönem yapılan harcamalar hakkında rahatlıkla konuşabileceğini zannediyorum. Özel kalemin harcamaları neymiş, şimdi ne kadarmış bunları kameralar önünde açıkça konuşmaktan kaçınacağını zannetmiyorum. Belediye ve hazineden alınan yerlere kooperatifler mi kurulmuş? Halı sahalar mı işletilmiş? Özel Kalem Müdürlükleri 10 yıllık AK Parti zamanında ne harcamış, 7 yıllık CHP zamanında ne harcamış masaya yatırmak lazım. Kültür Müdürlüğü ne kadar para harcamış, Basın müdürlüğü ne kadar para harcamış öğrenelim.
Bu çağrıma mevcut Belediye Başkanından olumlu yanıt geldiğine sevindim. Kazım Kur özetle “Biz yüzleşmeye hazırız” diyerek bir anlamda AK Partililere “Hodri Meydan!” çekmiş oldu.
Yine CHP Odunpazarı Grup Başkan vekili Emre Genç de “Hodri Meydan” diyenlerdendi.
Dolayısıyla gözler Emre Genç’in AK Partili mevkidaşı Murat Özcan ve Sakallı döneminin Hesap İşleri Müdürü Yüksel Yoldaş’ın üzerine çevrildi.
Ben her iki ismin de Kazım Kurt’un meydan okumasından korkup kaçmayacaklarına eminim. Dolayısıyla hem CHP’lilere hem de AK Partililere yönelttiğim çağrıyı yineliyorum; Gelin perde gerisinde imalarda bulunup kaçmayın. Gelin ES TV ekranlarında, birbirinizin gözünün içine baka baka ve Eskişehirlilerin huzurunda kozlarınızı paylaşın. Biz de Eskişehirliler olarak kimin haklı, kimin haksız olduğuna karar verelim.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi