Kum tanesi kadar kamera

Karşınızda dünyanın en minik kamerası

27 Ekim 2019 10:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Karşınızda dünyanın en minik kamerası. Özellikle tıp alanında kullanılmak üzere OmniVision tarafından geliştirilen OV6948 isimli 40 bin piksel renkli görüntü oluşturan kamera daha çok tıbbi operasyonlarda kullanılacak. Boyutları ile bir damardan bile geçebilecek kadar küçük olan OV6948’in, cerrahlara yardımcı olması bekleniyor.
 
 

Fare araba sürebilir mi?

 
Araştırmacılar, farelere plastik arabaları kullanmayı öğrettiler. Çalışma, gelecekte akıl hastalıkları için farmasötik olmayan tedavi geliştirmeye yardımcı olabilir. ABD’de Richmond Üniversitesi’nde çalışmalar yapan araştırmacılar, 17 fareden oluşan bir gruba tasarladıkları plastik arabaları sürmeyi öğrettiler. Fareler arabayı zevk için değil birkaç gevrek parçası yiyebilmek için yapıyorlar. Araştırmayı yöneten Dr. Kelly Lambert, farelerin deney sürecindeyken çok daha rahat hissettiklerini açıkladı.
  

Dev ihale Microsoft’un

 
Pentagon'un bilgisayar alt yapısının modernizasyonuna ilişkin 10 milyar dolarlık dev teknoloji ihalesi sonuçlandı. Yaklaşık 2 yıldır süren ve Amazon ile Microsoft arasında büyük bir mücadeleye sahne olan ihaleyi Microsoft kazandı. Pentagon'dan yapılan açıklamada, "Bugün Savunma Bakanlığı, genel maksat bulut kontratlarından birini Microsoft'a vererek bulut stratejimizin uygulanmasında önemli bir adımı daha attı." ifadesi kullanıldı.
 

Stalker'ları üzecek haber

 
Instagram takip kısmını uygulamadan kaldırdı mı? Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması Instagram, yeni yaptığı güncelleme ile var olan bir özelliği uygulamadan kaldırdı. 'Sen' seçeneğinin yanında yer alan 'Takip' sekmesinin altında takip ettiğiniz kullanıcıların beğeni, yorum gibi aktivitelerine ulaşım sağlayabiliyordunuz. Instagram, kullanıcıların tüm aktivitelerini ortaya çıkaran bu 'Takip' sekmesini platformdan kaldırdı.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi