Ahmet Ataç 15 02 2024

KRALDAN ÇOK KRALCILAR

Eskişehirspor yönetimi içinde ciddi hatalar ortaya çıktı. Tüzüğe uymayan etik kurallarına aykırı bu hataları, yerel

20 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor yönetimi içinde ciddi hatalar ortaya çıktı. Tüzüğe uymayan etik kurallarına aykırı bu hataları, yerel basının bir bölümü gündeme getirdi. Kongreye kadar da konuşulacağa benziyor. Bizler bu hataları yazmaktan sıkılıyoruz, utanıyoruz. Sporun konuşulduğu ortamlarda, insan onurunu kıran hatalardan bahsedilmesi, sporla yan yana ve iç içe olması sporun ruhuna aykırılığı olan bir gerçektir...
Bir hafta önce deplasmanda Gençlerbirliği maçından önce de bu olaylar konuşuluyordu. Takım hiç etkilenmemiş ve maçı kazanmıştı. Takım sahada iyi mücadele etti. Kazanmak adına yapması gerekeni yaptı. Bu hafta kendi sahamızda oynadığımız Kayserispor maçını farklı bir skorla kaybettik. Eskişehirspor takımı kazanmak adına ne yaptı? Kocaman bir hiç… Futbolun içinde bunlar var mı? Var. Takım ve teknik heyet dersine iyi çalışmamış, rakibin direncine karşı koyamadılar ve kaybettiler. Neden kaybettikleri konusunda birçok neden sayılabilir.
Yenilgiyi sadece bu olumsuz konuşmalara ve alternatif yönetime bağlamaya çalışmasınlar çünkü hiç inandırıcı olmaz… Bağlayanı da kimse ciddiye almaz. Kraldan çok kralcı olmaya gerek yok. Kendi ortamlarının bozulacağını düşünenler, kendine ortam arayanlar, yapılan yanlışlıklara ortak olmasınlar. Eskişehirspor’a yanlış yapana prim tanınmamalı. Yapılan yanlışları dolaylı şekilde savunmaya çalışanlar belki geçici olarak kendi konumlarını korurlar ancak vicdanlarda mahkûm olurlar. İnsanların bir duruşu olmalı. “Her dönemin adamı değil, her dönem adam olmalı” ki hatırları sayılsın dikkate alınsınlar.
Eskişehirspor’a yönetici olmak tabii ki ayrıcalıktır. Başkanlığın ve yöneticiliğin hakkını verenleri bu şehir çok ciddi yerlere taşımıştır. Şehirde el üstünde tutulur sayılır sevilirler. Aksini yapanlar, şeref tribününde de maç seyretseler de her zaman kimlikleri ve kişilikleri sorgulanırlar.
Eskişehir Kulüp Başkanı sayın Halil Ünal yönetimini çok ciddi şekilde gözden geçirmeli, hata yapanları, kulübü zorda bırakanları, şaibeye adı karışan kim varsa yönetimin dışında tutmalı. Yoksa Kulüpler Birliği Başkanlığı sorgulanır hale gelir. Bizden uyarması.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi