Köstebek yuvası

Murat Özgül yazdı

3 Ekim 2017 09:49
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Batıkent girişinde tüm yaz boyu beklendikten sonra okulların açılması ile birlikte OEDAŞ (Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.) faaliyete başladı. Elektrik kablolarının yer altına alınması projesi gerçekleştiriliyor.
Bir iki sokak kazılsa ve arkasından yol onarılıp devam edilse sorun olmayacak. Ama ne yazık ki ülkemizde en büyük başarı, hemen hemen tüm sokakları yalnızca kazıp, son derece pis ve dağınık olarak bırakmak oluyor. İşe başlamakta üstümüze yok da adam gibi bitirmekte hep sorun var. Herhangi bir yetkili, gerek şirketten ve gerekse belediyeden bir zahmet edip gezip görseler, ikinci cihan harbinden çıkmış(!) sokak ve caddeleri görseler, her halde bir şeyler yapılması gerektiğini anlarlar.
Enine kazılmış sokaklar ve sonra paralel çekilmiş ara hatlar ve delik deşik bırakılmış sokaklar. Aracı hasar görmeyen yok gibi. Yağmurlar da başlayınca toprak, mıcır karışımı ilkelce doldurulmuş çukurlar açılıyor ve çok tehlikeli bir hale geliyor.
Üstüne bir de her sokakta kontrolsüzce devam eden ve tüm sokağı işgal etme özgürlüğüne sahipmiş gibi davranan inşaat sahipleri de ortaya çıkınca Batıkent girişi, ana cadde ve sokakları çile çektirmekte.
Okulların açılması ile çamur bürümüş sokaklarda servisler ve çocuklar geçecek yer aramaktalar.
OEDAŞ yetkilileri lütfen müteahhidinizle birlikte tüm sokak ve caddeleri çamur deryasından ve çukurlardan kurtarma çabası gösteriniz. Bu konuda Tepebaşı Belediyesi’nin de sorumluluğu olduğuna inanıyorum.
Çağdaşlıktan, demokrasiden bahsedip halkı çukurlara, çamura ve pisliğe terk edenlerin ne zaman faaliyete başlayacaklarını da merak ediyorum.
Kış arifesinde böyle bir çalışmanın başlatılması ve yaşayanların ilkelliğe mahkum edilmesi plansızlık göstergesidir. Ceremesini de mahalleliler çekmektedir… Bakalım daha kaç ay sürecek. Sık sık yazıp hatırlatacağım…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
teb 3 Ekim 2017 16:14

agzına saglık

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi