Korkaklık ile cesaret

Ayhan Taşçı yazdı

6 Nisan 2015 13:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Futbolda en önemli gerçeklerinden biri de bir hafta önce mağlup olduğunuzda, gelecek haftayı iple çekersiniz, mağlubiyeti unutturmak ve kendinizi affettirmek için galip gelmeye çalışırsınız. Ya da, kaybetmezsiniz.
 Ne hikmetse Eskişehirsporlu futbolcular, bırakın galip gelmeyi, puan almak için neredeyse sıfır atakla ilk 45 dakikayı rakip futbolcunun ısmarlama penaltı pozisyonuyla 1-0 önde bitirdiler.
Tehlike çanlarını daha ilk 45 dakikalık dilimde iliklerine kadar his eden Kırmızı şimşekli kenar yönetimi, çare arama yerine korku tünelinde yürümeye devam etti.
Ya düşünün bir kere, yaklaşık olarak 3 sezondur doğru dürüst oynamayan bir Sezer’i kenara atarak bitiriyorsun. Ki Sezer forvet arkası oynadığında topu kullanmadaki becerisiyle her zaman takıma artı kazandırır, âmâ Teknik Direktör Sayın Skibbe Sezer’den hem hücum, hem savunma, hem de top kullanmasını bekliyor, yok böyle bir şey.
 Futbolda sadece savunma yaparak kazanamazsınız, futbolda sadece hücum yaparak ’ta kazanamazsınız. Bu oyun kurgunuzla zaman zaman puan alırsınız,
 Eskişehirspor’un ilk 11’ine baktığımızda 9 savunmacının yer aldığını görürsünüz. Tamam, Rakip Sivas spor iyi takım, bana göre Bursaspor’dan sonra, en iyi kenar organizasyonunu uygulayan takımlardan biridir. Ön alınmalı ama önlem almakla korkak kadro çıkarmak ya da ürkek futbol oynatmayı mutlaka bir birinden ayırmak gerekir diye düşünüyorum.
Teknik Direktör Skibbe, orta alanın merkezinde oynattığı üçlünün sadece mücadele gücü yüksek ve koşan adamlar olduğunu çok iyi biliyor. Ancak, çok iyi bilmesi gereken en önemli şeyin, futbolun ana materyali olan topun kullanılabilirliğidir. Pek, sizlere sorarım bu üçlünün topu çok iyi kullanan, topa hükmeden ve ayağa oynayarak takımı hücuma çıkaran, topu ayağında tutarak takımı rahatlatan bir özellikleri var mı, bence ”HAYIR”.E bu takımında neredeyse sıfır puanla karşılaşmadan 3-1 gibi bir skorla ayrılması da gayet doğaldır.
 Neticesinde galip geleninin neredeyse ligi bitireceği önemli bir müsabakayı Sergen Yalçının takımı Sivas spor kazandı.
Futbolda korkaklık ile cesareti bir birinden ayırt etmek lazım. Futbol, teknik, taktik, kondisyonun bir biriyle harmanlanmasıyla ortaya çıkacak pozitif kazanımları olan önemli bir spor dalıdır. Onun için renklerine sevdalı olan taraftarlarda güzel futbol yanında galip gelme sevincini de yaşamak isterler. İşin özü Taraftar tribünlere gelirken ”ya bu günde takımımız galip gelir mi ”düşüncesi olmamalı.
Son olarak Eskişehirspor’u yönetenlere birkaç cümle söylemek isterim. Lig daha bitmedi, Hala önümüzde oynanacak çok önemli karşılaşmalar var. Gerek yönetim, gerek Teknik heyet, Gerekse Futbolcuların çok daha dikkatli ve ne yaptıklarının farkında olmalılar diye düşünüyorum.
An itibariyle, Eskişehirspor’un her kesin ve her kesimin desteğine çok daha fazla ihtiyaç duyduğu bir ortamdayız. Onun içinde hep destek, tam destek olmak gerek derim ben.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi