Kokainmetre geliyor

Serkan Açıkgöz yazdı

13 Mayıs 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kokaini kısa sürede tespit edebilecek alkolmetre benzeri bir nefes analiz çipi Amerika'da geliştirildi. Geliştirilen çip nefesin yanı sıra kan, idrar ve tükürük örneklerini de inceleyebilecek. Bundan böyle uyuşturucunun yol açtığı birçok trafik kazaları da önlenebilecek. Çipin avantajı ise, önceki pahalı örneklerin aksine yalnızca birkaç kuruş maliyetle üretilebilecek olması.
 
 
iPhone'dan ucuz telefon
 
Apple, uygun fiyatlı bir model olması için iPhone SE adını verdiği telefon modeli ile özellikle bütçesi düşük olan kullanıcıları hedefledi ve nokta atışı yapmıştı. Son gelen bilgilere göre iPhone SE 2 ya da iPhone SE (2018) isminin verilmesi beklenen yeni bir modeli kısa süre sonra tanıtacak. Firmanın haziran ayında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde duyurulması beklenen yeni modelin ismi bugüne kadar iPhone SE 2 olarak biliniyordu.
 
 
Gaalxy S7 için tarih verildi
 
Samsung Türkiye, ‘Güncel miyiz?’ isimli resmi internet sitesi üzerinden Galaxy S7 ve S7 Edge için Android Oreo (8.0) güncellemesinin ne zaman yayınlanacağını duyurdu. Geçtiğimiz Nisan'da yayınlanacağı duyurulan güncellemenin yayınlanmaması kullanıcıları endişelendirirken müjdeli haber yine Samsung Türkiye’den geldi. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri için planlanan güncelleme tarihi, 18 Mayıs 2018 olarak güncellendi.
 
 
Çöpçatan Facebook
 
Dünyanın en büyük sosyal medya şirketi olan Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, çok yakında Facebook kapsamında oluşturulacak çöpçatanlık özelliğinin kullanıma açılacağını söyledi. ABD'nin California eyaletinde düzenlenen F8 konferansında konuşan Zuckerberg, kısa süreli ilişkilerdense uzun ve sağlıklı duygusal ilişkilerin önünü açmak istediklerini ifade etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi