Kocaman yürekleri var

Eskişehirspor'a verdiği destekle bilinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'li Meclis üyeleriyle birlikte Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti

5 Aralık 2019 08:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'a verdiği destekle bilinen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP'li Meclis üyeleriyle birlikte Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti. Bu tip ziyaretler kurumların Eskişehirspor'a destek verdiğini gösterir. Tabii içinde bulunduğumuz ekonomik krizde hiçbir kurumdan büyük destek beklememek lazım. Ancak küçük desteklerin de ne kadar önemli olduğunu bir önceki Eskişehirspor yönetiminden biliyoruz. Başkan Mustafa Akgören'in göreve gelmesiyle birlikte, bir önceki yönetim zamanında görülmeyen ziyaretlerin sayısı arttı. Şimdi devir, "Bir başkan gelsin, masaya 200 milyon lira koysun" diye hayal kurulacak devir değil. Artık küçük yardımların hesabını yapmak durumundayız. Tabii küçük yardımlarla büyük sorunları aşmanın ne kadar zor olduğunun da farkındayız. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte Eskişehirspor'da yine krizler yaşanacağını peşin peşin kabullenelim. Kabullenelim ki Mustafa Akgören ve arkadaşlarının üzerindeki baskıyı hafifletelim. Mustafa Akgören ve arkadaşlarının kocaman sorunlar var. Ancak onların bu sorunları aşacak kocaman hesap cüzdanları yok. Buna mukabil kocaman yürekleri var. Eskişehirspor yaşadığı sıkıntıları işte bu taraftar duruşuyla aşacaktır.

Eskişehirliler sahip çıkmalı 


Eskişehir Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası arasında stratejik iş birliği protokolü imzalandı. Bilindiği gibi Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, bir kaç gün önce benzer bir antlaşmayı Eskişehir Ticaret Odasıyla da imzalamıştı. Hem ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ı hem de ETO Başkanı Metin Güler'i tebrik ederiz. Eskişehir Sanayi Odası ayrıca yeni bir projeyle üyelerinin karşısına çıktı. ESO Başkanı Kesikbaş, 'Eskişehir’den satınal, Eskişehir kazansın’ sloganı ile ortak satınalma platformunun ileri bir boyutu olan www.eskisehirdensatinal. com platformunun tanıtımını gerçekleştirdi. Aslında bu projeye yeni bir proje gözüyle bakmamak lazım. Kesikbaş ESO seçimleri öncesinde 'Birlikte Satın Al' projesini açıklamıştı. Sanayicinin tek tek yaptığı satın almalar yerine, bütün sanayicilerin birarada satın almasının maliyetleri düşüreceğini belirtmişti. Sanayicilerden duyduğumuz kadarıyla bu proje başarıyla hayata geçmiş ve sanayicilerimizin girdi maliyetlerinde belli bir azalma gerçekleşmiş. Söz konusu projenin başarısından cesaretlenmiş olacaklar ki bunu bir adım daha ileri götürerek, "Eskişehir'den satın al" diyorlar. Tabii Sanayicilerin hangi şehirden satın aldıkları okuyucularımızın tamamını bağlamaz. Ancak biz tüketiciler de alışverişlerimizde Eskişehir'i tercih etmeliyiz. Böylece zaten harcayacağımız paralar Eskişehir ekonomisinde kalır ve zenginliğimizi dışarı dağıtmamış oluruz. Kesikbaş ve arkadaşlarının projesine Eskişehirliler olarak sahip çıkmalıyız.

Ahmet Ataç'ın asıl başarısı 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın bir başarısı var ki – sanırım – yeterli takdiri toplamıyor. İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası'ndan bahsediyorum. Elbette belediyelerimizin sanat önem vermeleri çok güzel bir şey. Bu açıdan biz Eskişehirliler şanslıyız. Söz konusu orkestradan dünya çapında sanatçıların çıkması da olası. Ancak İki Elin Sesi Var'ın bunların dışında bir anlamı bulunuyor. Proje aslında Tepebaşı Belediyesi'nin kendi başına icat ettiği bir proje değil. 1970'li yıllarda suç oranlarının yüksek olduğu Latin Amerika ülkelerinde çocukları suçtan uzaklaştırmak amacıyla hayata geçirilen bur uygulama, Eskişehir'de de büyük bir başarı elde etti. Ahmet Ataç'ı yalnızca çocuklarımızı sanatla tanıştırdığı için değil fakat aynı zamanda suç oranının yüksek olduğu mahallelerdeki çocuklarımızı suçtan uzaklaştırdığı için de tebrik ederiz...

Görenek'in geleneği 

Tıp Fakültesi kardiyologlarından Bülent Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin hazırladığı bir kitaba yaptığı katkılardan dolayı ödüle layık görüldü. Profesör Görenek'in bu aldığı kaçıncı ödüldür, hesabını şaşırmış durumdayım. Muhtemelen kendisi de kaç uluslararası başarı gösterdiğinin, kaç ödül aldığının sayısını bilmiyordur. Özetlemek gerekirse Sayın Görenek biz Eskişehirlileri gururlandırmayı, kendisine bir gelenek hâline getirmiş durumda. Hem şahsını hem de bağlı bulunduğu Osmangazi Üniversitesini tebrik ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Daima eses 5 Aralık 2019 18:06

Cebiniz delik ise ne ariyonuz . Esese laf degil para lazim , yurek degil para lazim. Insallah esesimiz kurtulur.bu hafta galip gelemezsek esesimizi kimse kurtaramaz.

0 0 Cevap Yaz
esesli 5 Aralık 2019 10:31

bu işin şakası yok bu ligin eses için gelir 30 milyon civarı. borç verin uzun vadeli takımı bu ligde tutalım. haydi eses sevdalıları pamuk eller ceplere..

2 1 Cevap Yaz
Soru 5 Aralık 2019 10:07

Neden talip oldunuz kardeşim ozaman ESES başkanlığına, yönetim kurulu üyeleri 500 bin TL para koysa 15 milyon eder, 250 bin lira koysa 7,5 milyon eder bunu çıkartamıyorsanız niye ordasınız

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi