Koca'nın yerinde olsam

Zaman zaman, "Ben falanca kişinin yerinde olsam" diye düşünmüşümdür. Şu sıralar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerinde olmayı düşündüğüm zaman terlediğimi hissediyorum

19 Mart 2020 09:21
A
a
Sütiş Eskişehir
Zaman zaman, "Ben falanca kişinin yerinde olsam" diye düşünmüşümdür. Şu sıralar Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yerinde olmayı düşündüğüm zaman terlediğimi hissediyorum. Kendisi olabilecek en zor dönemde Sağlık Bakanı oldu. Ancak bu işin altından çok başarılı bir şekilde kalktığının da hakkını teslim edelim. Önceki gün geç saatlerde kameraların karşısına çıkan Fahrettin Koca, "Bu cümleyi bu toplumun Sağlık Bakanı olmak yanında bir hekim olarak da kurmak istiyorum: Koronavirüsle mücadelemizde bugün ilk kez bir hastamı kaybettim. Toplumu temsilen onu en yakın kişilerdenim. Kendisi 89 yaşındaydı. Virüsü Çin temaslı bir çalışanından aldı" ifadelerinde bulundu.
Ölen kişiden "Hastam" diye bahsetmesi de durumu içselleştirdiğini gösterir. Ayrıca bir ölüm gerçekleştiği zaman ivedilikle kameraların karşısına çıkıp, kötü haberi saklamaması da çok önemli. Böylece "5 bin kişi ölmüş ama yetkililer saklıyormuş" diye iftiralar atan komplo teorisyenlerinin de önüne geçmiş oluyor. Fahrettin Kocayı tekrar tekrar tebrik ederiz. Muhtemelen iyi bir doktordur, ancak kesin olarak iyi bir Sağlık Bakanı olduğu ortada.

Siyasi partilere örnek olsun 

Eskişehir Kızılay Şubesi, koronavirüsle mücadele kapsamında çok önemli bir uygulama başlattı. Kızılay gönüllüleri Eskişehir'de 65 yaşının üzerinde olan ve alışveriş yapacak kimsesi bulunmayanlara yardım ediyor. onların alışverişlerini yapıp, kapılarına kadar teslim ediyorlarmış. İşte görmek istediğimiz Kızılay bu... Sultan Abdülaziz zamanında kurulan Kızılay, muhtaca yardım ederken görmek istiyoruz, yoksa 'Vergiden Kaçınma Operasyonları' yaparken değil. Kızılay'ın bu güzel uygulamasının örnek olmasını temenni ediyorum. Özellikle de Eskişehir'deki siyasi partilerimize... Böyle bir uygulama, ciddi bir organizasyon gerektirir. Yani gönüllü iki – üç kişinin bir araya gelerek altından kalkabileceği bir şey değil bu. Ancak siyasi partilerin durumu farklı. Onlar zaten ciddi bir organizasyonlar. Bu durumda partilerimizin gençlik kollarının da benzer bir uygulamayı hayata geçirmesi mümkün. Buradan AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP'nin gençlerine seslenmek istiyorum. Her mahallede bulunan yaşlı ve kimsesiz kişileri bilmeniz mümkün. Siz bilmeseniz de partinizin büyükleri bilir. Kızılay'ın yaptığı yardımı siz de yapabilirsiniz. Devir parti siyaseti değil, hizmet devri...

Süllü'ye inanmak lazım

Muhalefet Milletvekili Jale Nur Süllü, İl Sağlık Müdürü'nü ziyaret ederek Eskişehir'de koronavirüs görülmediğini teyit etti. Süllü ayrıca kent genelinde koronavirüse karşı alınan önlemlerin yeterli olduğunu, yapılan tetkiklerin de eksiksiz olduğunu ifade etti. "Muhalefet Milletvekili" kilemesini bilerek kullandım. Çünkü bildiğiniz gibi muhalefetin görevi bir takım denetlemeler yapmak ve yolunda gitmeyen bir şey varsa, hükumetin yakasına yapışmaktır. Buna karşın bir CHP Milletvekili işlerin yolunda gittiğini belirtiyorsa, buna inanmak gerekiyor. Demek ki bizim gözlemlerimiz de doğruymuş; Hükumet bu bela ile iyi mücadele ediyormuş. Bu saatten sonra, "Ölü sayısı binleri bulmuş, tetkikler yarım yamalak yapılıyormuş" gibi paylaşımlara itibar etmemek lazım. Endişeye mahal yok; hükumet sapasağlam mücadele ediyor. Biz de vatandaş olarak bireysel tedbirlerimizi alalım. Karamsarlığa da kapılmayalım.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 19 Mart 2020 18:02

Allah razı olsun bakanımızdan! Bu işin karşılığı bir maddi değeri yok. Maddiyatla ölçülemeyecek kadar önemli vazifeler bence. Helal olsun bakanımıza! Ama bazı kişiler var ki bakan açıklar inanmaz kendi inandığı vekil açıklar inanmazlar! Kim yalan söyler kim asılsız yalan haberler yapar ona inanırlar! Abdülaziz zamanında kurulan Kızılay, muhtaca yardım ederken görmek istiyoruz, yoksa 'Vergiden Kaçınma Operasyonları' yaparken değil. Bu Kızılay kutsal bir görev yapıyor. Onu karalamaya kimsenin hakkı yok! 1999 depremi sonrası da gördük Kızılay da neler olduğunu! Geçmişi de unutmadan bu güzide Kızılay'a hep birlikte sahip çıkalım. Kirli ellerin oyunlarına gelmeden sadece ve sadece dikkatli olalım! Bugünleri de atlatırız Allah'ın izniyle. Sabırlı olmak gerekir. Yetkililerden başka kimseye itibar etmeyelim.

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi