Klasik bir Eskişehirli…

2 Eylül’de, elinde Türk Bayrağı, “Mustafa Kemal Atatürk” diyerek yürüyen bir Volkan Doğan göreceksiniz.

30 Ekim 2018 08:43
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti’de aday belirleme sürecinde sona yaklaşılırken, kamuoyunda çok konuşulan bir isim var. Hatta en çok o isim üzerinde tartışıldığını ifade edebilirim. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan’dan bahsediyorum.

*
Öyle ki… Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için isimleri geçen AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Nabi Avcı ve Harun Karacan’dan bile daha fazla konuşuluyor, Volkan Doğan.

*

Peki, niçin? Anlatayım…

*

Volkan Doğan, genç bir siyasetçi olmasına rağmen, küfesinde önemli bir deneyim barındırıyor. Odunpazarı Belediyesi’nde, başarıyla tamamlanmış bir meclis üyeliği… AK Parti’nin aşağıdan yukarıya tüm yönetim kademelerinde başarıyla yürütmüş olduğu görevler…

*

Ve… AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı olmasıyla beraber yaptığı, halihazırda yapıyor olduğu kıskandıran işler… Buna net bir örnek vermek gerekirse, şu iki unsuru sıralayabiliriz:
-Güçlü, inatçı, inançlı ve kalabalık bir teşkilat yapılanması.
-Bugüne kadar hiçbir AK Parti Eskişehir teşkilatının yapamadığı planlı ve programlı muhalefet anlayış; ve sadece belediye hizmetleri üzerinden gerçekleştirilen, hiçbir biçimde kişiselleştirilmeyen, siyasallaştırılmayan bir muhalefet anlayışı!

*

Tüm bu anlattıklarımın yanı sıra…
Volkan Doğan, klasik bir AK Parti’li değil. Volkan Doğan, AK Parti içerisinde siyaset yapan klasik bir Eskişehirli!
Yani…
Volkan Doğan…
Her Eskişehirli gibi cumhuriyetçi. Her Eskişehirli gibi vatan, bayrak sevdalısı. Her Eskişehirli gibi çağdaşlaşma ülküsüne bağlı. Her Eskişehirli gibi sanata, kültüre ve edebiyata önem veren…
Her Eskişehirli gibi, Eskişehir’in hassasiyetlerini önemseyen ve o hassasiyetleri korumaya gayret gösteren, bu nedenle güven duyulan biri. Dediğim gibi, çünkü o, Eskişehirli…

*

Dikkatle süreci incelerseniz…
Volkan Doğan’ın yukarıda anlattıklarım çerçevesinde çalışmalar yaptığını göreceksiniz…
-Çizmeleriyle çamurlu sokaklara girip, yol sorunu nedeniyle belediyeyi eleştiren bir Volkan Doğan göreceksiniz.
-Ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan; binde bir hastalığa yakalanan çocukların derdine derman olan bir Volkan Doğan göreceksiniz.
-Her an kahveye giren, sokakta insanların arasında gezen, parkta bankta oturan, esnafla çay içen bir Volkan Doğan göreceksiniz.
-Halka beraber orucunu açan, namazını kılan; Muharrem ayında Cem’e katılan bir Volkan Doğan göreceksiniz.
-2 Eylül’de, elinde Türk Bayrağı, “Mustafa Kemal Atatürk” diyerek yürüyen bir Volkan Doğan göreceksiniz.

*

Öte yadan…
Volkan Doğan, profesyonel bir ekiple, parti politikaları çerçevesinde propaganda yapan bir isim. Yine, AK Parti Eskişehir teşkilatları içerisinde, profesyonel bir ekip ve anlayışla çalışan tek isim. Volkan Doğan’ın bu anlayışı, Odunpazarı İlçe Teşkilatına bakışın olumlu yönde seyretmesini sağlarken, partinin diğer teşkilatlarına da bu noktada katkı sağlıyor. Çünkü Doğan, bütüncül bir biçimde parti propagandasını yapıyor, hiçbir teşkilatı ayırt etmiyor. Ayrıca, Doğan’ın kullandığı yöntem, diğer teşkilatları da hareketlendiriyor, rekabetin ve dolayısıyla başarılı olma azminin artmasına katkı sunuyor.

*

En başa dönersek…
Ne demiştim? AK Parti’de adaylık sürecinde sona yaklaşılırken, kamuoyunda en çok konuşulan ismin Volkan Doğan olduğunu ifade etmiştim. İşte, bunun nedeni, yukarıda anlattıklarım.

*

Volkan Doğan’ın ismi, uzun süredir AK Parti’nin Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı için geçiyor. Kendisinin de aday olup, Odunpazarı’na hizmet etmek istediğini, artık cümle alem biliyor. Ve kamuoyu, AK Parti taraftarı olsun olmasın, Volkan Doğan’ın aday gösterilmesinden yana bir tavır sergiliyor. Burası çok önemli: Volkan Doğan’a elini kessen oy vermeyecek seçmenler dahi, Doğan’ın adaylığından rahatsız olmayacaklarını söylüyorlar. Çünkü Doğan’ın, yaşam biçimlerine müdahale etmeyeceğini biliyorlar.

*

Tüm bu nedenlerden dolayı…
Bu saatten sonra…
Volkan Doğan, Odunpazarı Belediye Başkanlığına -ola ki- aday olmak istemese dahi, aday olarak gösterilmelidir. Çünkü kamuoyunun gözünde, başka bir aday canlanmamaktadır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hasan YÜKSEL 30 Ekim 2018 15:33

Arif bey benim yorumumu neden yayınlamıyorsunuz merak ettim.

0 0 Cevap Yaz
Rıdvan 30 Ekim 2018 13:40

Cumhuriyeti ve Atatürk ü içine sindirememiş ve Atatürk devrimlerinden öcü gibi korkan, demokrasiyi,insan haklarını,hukukun üstünlüğü ve basın özgürlüğünü içine sindirememiş bir siyasi partide ilçe başkanlığı yapan bir bir kişiyi Cumhuriyetçi, vatan ve bayrak sever, çağdaş, sanat sever biri gibi övmenize sadece gülerim. Madem bu meziyetleri var. Bu saydıklarınızın karşısında olan bir parti de ne işi var. Basın özgürlüğünü ayaklar altına alan bir siyasi kuruluşun ilçe başkanını bu kadar övmenizi bir gazeteci olarak size hiç mi hiç yakıştıramadım. Size yeni yolunuzda başarılar dilerim.

5 12 Cevap Yaz
Yalçın 30 Ekim 2018 13:32

Halkın içinde halkadan sıradan bir adam .Adam değil sanki ;mübarek en azından yakışıklı genç bir üniversite öğrencisi. ,,Bu yaşta gecesini gündüzü katıp halkın sorunların olsun dertleri ve mutlu günleri olsun vatandaş için çalışan inanıyorum ki belediyedede BAŞKAN olduktan sonra durmayıp bu yolda her daim çalışacaktır.Eski #ODUNPAZARİ na KARİZMA BAŞKAN #VOLKAN DOGAN

13 3 Cevap Yaz
Fatma oytan 30 Ekim 2018 12:50

Doğru söze ne denir tabi çok isteriz odun pazarına doğan güneşimiz volkan dogan

14 2 Cevap Yaz
atak 30 Ekim 2018 11:55

halkın sorunlarına çözüm bulacak bir aday olması bizim için bir önceliktir. temennimiz sözlerinde duran bir başkan isteriz. biliyorsunuz şimdi ki başkan da bir çok vaatlerde bulundu herkese gülücükler dağıttı. Sorunları çözdü mü kendine göre çözdü .Ama bizlere göre bir hayır. Başkanlığı sırasında göz boyamaktan yapılanı bozarak bitirdi. İnşallah bir daha aday olmaz. Ha olup ta onu seçen bulunmaz . Tek temennim bu..............

13 8 Cevap Yaz
29 Ekim 30 Ekim 2018 10:42

Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü'ye her fırsatta çamur atılan hatta 'iki ayyaş' denilen bir partide oluşu sebebiyle hiç inandırıcı değil. 2 Eylül'de Mustafa Kemal Atatürk'ün adını ağzına almadan önce O'na hakaret edildiğinde istifa etseydi inandırıcı olabilirdi.

14 25 Cevap Yaz
Serdar 30 Ekim 2018 10:40

Chp ilçe başkanı da 3 yıl yattığı için volkan meydanı boş buldu çalıştı.şimdi biri belediye başkanlıpına talip diğeri meclis üyeliğine.aradaki farka baksak yeter kim çalışmış.

4 19 Cevap Yaz
Maksın 30 Ekim 2018 10:21

Odunpazarı'ndan DOĞAN bir güneş :)

22 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi