Kısa vadede umut yok!

Eskişehirspor’umuzu, daha zor günler bekliyor!

27 Ekim 2018 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Önceki gün ES TV’de yayınlanan Vaziyet programının yayın konuğu AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’dı. Günay’a, yerel ve yaygın gündeme ilişkin birçok soru yönelttik. Ancak yayın süremiz yetmediği için, Eskişehirspor meselesine dönük herhangi bir soru soramadık.

*

Durum böyle olunca, Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri şöyle bir Tweet attı: “Arif müdürüm Eskişehirsporu @ CHPKAZIMKURT başkana değil sayın vekil @EmineNurGunay hanıma sormanız daha anlamlı olurdu. EsEs ile ilgili düşüncelerini taraftar olarak merak ediyorduk. Zira Kazım başkanın Es-Es’e olan tavrını desteğini herkes biliyor. Emine hanımında merak ediyoruz.”

*

Ben de Diri’nin bu Tweet’i üzerine şöyle bir yanıt verdim: “Yarın ilk işim bunu sormak olacak Murat kardeşim.” 



Ve dün, Emine Nur Günay’la bir araya geldik. Murat Diri’nin taraftarlar adına sorduğu, “Emine Nur Günay Eskişehirspor’un son durumu hakkında ne düşünüyor” şeklindeki soruyu Günay’a yönlendirdik. 

*

İşte Emine Nur Günay’ın, Eskişehirspor meselesine ilişkin görüşleri…  

“EN DEĞERLİ MARKA”

“Benim Eskişehirspor’a yaklaşımımı hem bütün hemşerilerim biliyor, hem bütün çevrem biliyor. Eskişehir’in en değerli markası; bunu içtenlikle söylüyorum. Eskişehirspor ve Eskişehirspor gibi değerlerimizi yaşatmamız gerekiyor.

“BABAM MAÇLARA GÖTÜRÜRDÜ”

Eskişehirspor taraftarı olmak, siyaset üstü bir duygu. Bu noktada hepimizin ortak bir paydada birleşmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Taraftarımıza da buradan teşekkür ediyorum. İyi günde, kötü günde, yıllardır… Ki ben herhalde dört beş yaşımdan itibaren maçlara giden biriyim. Belki sürekli gidemedim ama o dönemde babam götürürdü ve biz birlikte seyrederdik. Dolayısıyla Eskişehirspor’un hayatımda gerçekten önemli bir yeri var. 

“VAHİM BİR DURUM”

Geldiğimiz nokta üzücü ama bunun yaşanılacağı da bir gerçekti. Biz bunu iki yıl önce, Bakanımız Nabi Avcı’da kaç kere dile getirdi. Bunun tek bir çözümü var. Artık spor kulüpleri profesyonelce yönetilmeli. Ve bu yönetim tarzı şeffaf, açık, bütün paydaşlarla birlikte istişare edilerek kararların alındığı bir şirket gibi yönetilmeli. Dolayısıyla bunun eksikliği nedeniyle durum bu… Ne yazık ki bizim için vahim bir durumu yaşıyoruz.

BAKANLIKTAN YASA TASARISI

Tabi yalnız Eskişehirspor değil, Anadolu kulüplerinin de birçoğunda bu sorun var. Bu nedenle de şu anda Gençlik ve Spor Bakanlığımızda, bu sorunun çözümüne yönelik bir yasa tasarısı hazırlanıyor, bir çalışma yapılıyor. İnşallah bu Eskişehirspor’a da faydalı olacak.”

*

Bu noktada araya girdim ve Emine Nur Günay’a, bakanlığın çalışmasının Eskişehirspor’u kurtaracak bir çalışma olup olmadığını sordum. Günay’ın bu soruya yanıtı şöyle oldu:

YENİDEN YAPILANMA VURGUSU

“Bunu dersem çok iddialı olur ama şöyle söyleyelim; yöntem olarak önemli. Bu demin söylediğim profesyonel yönetime yönelik. Dolayısıyla bundan sonra inşallah bu yasayla birlikte spor kulüplerimizin yeniden yapılanmasıyla ben Eskişehirspor’umuz açısından yeni bir döneme başlayacağımıza inanıyorum.”

*

Peki, Emine Nur Günay, AK Parti’nin Eskişehirspor’a destek olması noktasında neler söyledi?

Okuyoruz:

“ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK”

“Sayın Bakanımızın gerçekten Eskişehirspor’umuza son üç yıldaki desteğine tanığım. Bunları biz telaffuz bile etmiyoruz. Sayın Bakanımız o kadar uğraştı ki ve çok farklı dönemlerde bulduğu can suyu desteklerle, Eskişehirspor’umuz bugüne kadar dayandı; bunu çok net söylüyorum. Bunları hiçbir zaman kalkıp… Bir demeç bile vermedi, reklamını yapmadı. Çünkü amaç burada destek olmak. Biz bunu siyasi bir şey olarak görmüyoruz, Eskişehirspor’a desteği… O nedenle de hiçbir zaman siyasi olarak da kullanmadı. Bir Eskişehirli olarak desteğini her zaman verdi. Ben de kendisine destek oldum. Zaman zaman benim de Ankara’da irtibatlarım oldu. Bu görüştüğüm kişiler
bunları bilir. Biz elimizden geleni yaptık ama öyle bir noktaya geldi ki ne yazık ki… Hem kamu tarafında hem hükümet tarafında her imkan ve kaynak kullanıldı.

SİYASET ÜSTÜ

Bir de dediğim gibi yeni bir yapıya kavuşursa inşallah kulübümüz, bundan sonra inşallah özel sektörden de çeşitli destekler, isimler altında destekler gelecektir
diye düşünüyorum. İnşallah yeni bir döneme adım atarız. Tek hedefimiz bu. Bu yeni yapılanmayı biz Ankara’da yakından takip ediyoruz Nabi Bey’le. O çerçevede biz Eskişehirspor’un yanındayız ama dediğim gibi hiçbir şekilde bunu da siyasi olarak kullanmak istemediğimiz için… Çünkü bu siyaset üstü bir şeydir…”

*

Gelelim, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un ES TV ekranlarında Eskişehirspor’la ilgili yaptığı yoruma. AK Parti’yi işaret ederek ne demişti Kazım Kurt?
Şunu:
“Eskişehirspor’un ölüsünden para kazandılar.” Bakalım Emine Nur Günay, Kurt’un bu iddiasını nasıl değerlendirdi: 

“KAZIM KURT SİYASETİ KARIŞTIRIYOR”

Yani her şey söylenebilir ama bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yani öyle zor süreçlerden geçti ki bu kulüp ve o dönemdeki kulüp başkanlarımız buna tanıktır. Bizim verdiğimiz destek… Biz hiçbir şeyi öldürmek için çabalamayız. Tam tersi yaşatmak, daha da ilerilere götürmek için… Stadyumu yapan hükümetimiz. Ve hiçbir şehre yapılmayan bir imkan sağlandı. Hem stat yapıldı. Hem de eski stadın olduğu yer yapılaşmaya açılmadı. İşte biliyorsunuz Millet Bahçesi olacak. Yani hükümetimiz bunu yapıyor. Ölüsü dirisi ben anlamıyorum. Son 16 yılda 21 milyar liralık yatırım yapıldı Eskişehir’e.  Yani yandaştı, şeydi… Bunlar doğru yaklaşımlar değil. Hele sporun içine siyaseti karıştırmayalım diyorum ben. Kazım Kurt siyaset karıştırıyor bence. Yani söylemleri biraz onu gösteriyor. Yani iktidar partisi, şu, bu, demek doğru değil. Dediğim gibi Eskişehirspor… Bazı şeyler var ki bir şehirde ortak değerler. Eskişehirspor’da öyle bir değer. Hani belediyecilik üzerinden siyaset yapalım; hizmet ve proje üzerinden o da… Ama Eskişehirspor üzerinden siyaset yapmayalım.”

*

Son olarak şunu sordum Emine Nur Günay’a: Kentin bütün milletvekilleri ve belediye başkanlarının bir araya geleceği “Eskişehirspor için çözüm” toplantısı yapılsa faydalı olur mu? Günay’ın cevabı şöyle oldu: 

TOPLANMAK SORUNU ÇÖZMEZ

“Öyle bir toplantı düzenlenirse katılırım ama bir çözüm olacağına inanmıyorum. Onu da söyleyeyim. Çünkü artık orada değiliz. Yeni bir yapılanma gerekiyor. Ha bu yapılanma olduğunda, yol haritası için oturulur ve istişare edilir. Bakın o olur. Ama şu aşamada onun bir çözüm olduğunu düşünmüyorum.”

*

Evet…
Emine Nur Günay’ın, mali kriz içerisinde çırpınan Eskişehirspor’la ilgili aktardıklarını okuduk. Bu aktarımlara göre, Eskişehirspor’un kurtuluşuna ilişkin kısa vadede ciddi bir umut görünmüyor. Yani… Eskişehirspor’umuzu, daha zor günler bekliyor!

AK Parti’nin  yöneticileri de katılmalı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mıza sadece iki gün kaldı. Coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. Bu kapsamda, Türkiye’nin göz bebeği olan Eskişehir’de, her 29 Ekim’de gerçekleştirilen geleneksel bir yürüyüş var. Cumhuriyet Yürüyüşü!

*

Hangi görüşten olursa olsun binlerce yurttaşımız, haftaya Pazartesi günü Saat 15.00’te, Adalar’ın Atatürk Caddesi girişinde buluşacak ve ortak paydamız olan Cumhuriyetimiz için adım atacak.

*

Bu noktada şunu ifade etmek istiyorum. Bu kez, söz konusu yürüyüşte, CHP’nin önde gelen isimlerinin yanı sıra; AK Parti, MHP ve İYİ Parti’nin önde gelenlerini de görmek istiyoruz. Tüm milletvekillerimiz, tüm belediye başkanlarımız, söz konusu partilerin yöneticileri; omuz omuza Cumhuriyet için yürümeliler ve en çok ihtiyacımız
olan şu dönemde, birlik mesajı vermeliler. Çünkü bu yürüyüş, belli bir grubun yürüyüşü değil. Bu yürüyüş, milletin yürüyüşü. Bu yürüyüş, Cumhuriyetimizin yürüyüşü!

Günay, Nabi Avcı’yı istiyor!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay’ın, önemli bir açıklaması daha var. Nedir o açıklama? AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın, Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına ilişkin kamuoyunda konuşulanlar.

*
Bakalım Emine Nur Günay, Nabi Avcı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı söylentilerine ilişkin ne dedi: 

TAMAMEN KİŞİSEL GÖRÜŞÜM

“Şimdi yine aynı şeyi söyleyeceğim. Bunu Sayın Nabi Avcı’ya sormanız gerekiyor. Ama şunu söyleyeyim. Ben tabii ki Eskişehirli bir milletvekili olarak Nabi Bakanımızın olmasını arzu ederim. Bu tamamen benim kişisel görüşüm yalnız, onu da söyleyeyim parantez içinde. Yani Nabi Bey gibi entelektüel düzeyi yüksek, herkesle uzlaşan
ve bunca yıldır hayatını siyasete vermiş, Türkiye’ye hizmete vermiş bir kişinin Eskişehir’imiz için büyük bir kazanım olacağına inanıyorum gerçekten. Dolayısıyla
zaten yerel bazda da yaptığı bir sürü çalışmalar var. İşte Türk Dünyası Kültür Başkentinden tutun, inşallah 2019’da Eğitim Başkenti olarak da… Zaten hem Türkiye’ye kazandırdığı… Bakanlıkları döneminde Türkiye’ye yaptığı hizmetler ve yatırımların yanı sıra bir de Eskişehir’e artı bu tür şeyler yaptı. Dolayısıyla tamamen kendi kararı olur tabi o.”

*

Emine Nur Günay’ın, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için gönlünden geçen isim Nabi Avcı. Ancak Nabi Avcı’nın böyle bir istediğinin olup olmadığını net olarak bilmiyoruz. Eğer böyle bir isteği varsa, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayır diyeceğini düşünmüyorum. Bakalım… İlerleyen günlerde her şey netleştiği zaman daha belirgin yorumlar yapabiliriz. Şu an için konuya nokta koymakta fayda var.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cuneyt 27 Ekim 2018 18:50

Arkadaşlar bu konuyu neden siyasetçilere soruluyor aile solim bu soruyu tabiki onlarla çözmemiz lazım fakat neden kimse arkadaş Eskişehirspor neden bu duruma düştü sorusunu sormuyor Nebi başkan dan kaç para borçla Halil Ünal aldı başkanlığı mesut hoscana nekadar borçla bıraktı mesut hoscandan ne kadar borçla Halil başkan devraldı bunları bilirsek sorun çözülür hesabı bunlara kesmek lazım kulübün parasını kimler sorumsuzca harcadı..

1 7 Cevap Yaz
memduh 27 Ekim 2018 18:25

Kapitalizmin futbol'u soysuzlaştırkma sektörü olarak kullanma biçimine karşı, 'Kamu'nun sektörel işleyişi ile 'Spor' olarak yaşxatılmasınınm yolunu açmaya vesilye olmalı Eskişxehirspor! Dünyada çöken bu sistematiğin içinmde çıkılmaz hnaline ısrar boşunradır!

0 3 Cevap Yaz
erhan 27 Ekim 2018 16:57

Sn Rahim bey bu şehrin iktidarı 20 yıldır CHP dir unutma

8 5 Cevap Yaz
Avrupalı 27 Ekim 2018 15:04

Akp sömürmeyi bilir..eses onların umurunda değil..mart,ta verın beledıyeyı kurtaralım eses.i politikası güdecek...Akp..chp..iyi.parto mhp..bbp elele.verın takımı kurtarın....

4 9 Cevap Yaz
komiksiniz 27 Ekim 2018 14:18

umudu milletvekillerinden belediye başkanlarından bekleyeceğinize kulübü batıran başkanlardan bekleyin. gidin kulüp başkanlarına hesap sorun onlarla röportajlar yapın sayın yerel basın. eskişehirspor kulübünü kim bu hale getirdiyse ona yüklenin size ne seçilmiş seçilmemişlerden.... stadın isim hakkı için vekiller değil kulüp başkanları çözüm üretmek zorundalar sayın rahim erkan!!!

4 13 Cevap Yaz
Hasta esesli

Arkadaşlar bunlar anca oyicin bizim sirtimizi sivazlarlar işleri bittiği eski paçavra,gibi yüzümüze bakmazlar bunlarda Eses sevgisi falan yok işleri güçleri bizleri kandırmak.yalanlarla oyalamak

7 4
Che 27 Ekim 2018 12:28

Tamam Spora Siyaset Karıştırmıyalım...İyi Güzel Hoş...Amma....İzzet Erdoğan Kim ?...Ne İşi Var...?

7 9 Cevap Yaz
RAHIM ERKAN 27 Ekim 2018 11:11

Elinden yapmışlarmış yok babası es es 'in maçlarına götürürmüş bırakın bu masalları gs fb bjk 'nin starlarının isim hakları verilirken Eskişehir stadının isim hakkını niye vermediniz iktidar olarak.

10 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi