Kim hatalı?

Ayhan Taşçı yazdı

21 Ekim 2015 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Bazen çok doğru bir stratejiyle oynamanız da galip gelebilmeniz, ya da puan alabilmenize yetmiyor. Eskişehirspor, yeni Teknik Direktörü İsmail Kartal ile çıktığı Akhisar deplasmanın da, çok istediği puanı alamadan döndü.

Teknik Direktör İsmail Kartal, Akhisar karşılaşmasına elindeki mevcut kadroyu en iyi şekilde kullanmak için bir çaba sarf ettiği, ancak mevcut kadronun ne yaparsa yapsın en yüksek performansının bunu geçemeyeceğini görmüş oldu diyebilirim. Müsabakalardan, puan ya da puanlar alabilmeniz için, biraz özgüven, biraz mücadele yeterli mi? hayır yeterli değil, çünkü kazanabilmeniz için, futbolda birçok doğruyu bir araya getirmeniz gerekiyor.

Müsabakanın 90.dakikası boyunca, attıkları golün haricinde neredeyse sıfır pozisyona giren Akhisar takımı maçtan galip ayrılan taraf oldu. Eskişehirspor ise, geride bıraktığımız haftalarda oynamış olduğu futbol ve göstermiş olduğu performansın biraz daha üstüne çıkarak, puan alabileceği karşılaşmadan, eli boş dönmüş oldu.

Evet, Eskişehirspor’un elindeki kadrosu ve malzemesi bu. Şu saatten sonra da değiştirme şansıda olmayacağına göre, oynanacak futboldan ziyade puan alıcı bir strateji geliştirmesi lazım. Bence, İsmail Kartalın da kafasından ve gönlünden geçen de budur.

Bu saatten sonra birilerini suçlamak Eskişehirspor futbol takımına hiçbir şey kazandırmaz, aksine bulunduğu bu kötü durumu, daha da içinden çıkılmaz bir hale büründürür.

Neticesinde bu sıkıntılı ortamın hazırlayıcıları belli, takımın bu denli sıradanlaştırılmasında pay sahibi olanlar belli, hiçbir şekilde uyarıları ciddiye almayan şahıslarda belli.

Ancak kim suçlu olursa olsun, kim hatalı olursa olsun, bu takıma sırtını dönmeye de hiç kimsenin hakkı yok.

Eğer diyorsak ki! Bu şehir spor şehridir, eğer diyorsak ki, bu şehrin insanları için Eskişehirspor ekmek gibidir, su gibidir, aşık olduğu sevdalısı gibidir. O zaman da herkesin elini değil, gövdesini taşın altına koyması gerekir. Benden söylemesi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi