Kesin bilgi, yayabilirsiniz

Açlıktan kaburgaları sayılan üç köpeğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Odunpazarı Belediyesi’ne ait barınakta son nefesini veren bu hayvanların son görüntüleri ciğerimizi dağladı.

1 Aralık 2022 08:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Açlıktan kaburgaları sayılan üç köpeğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Odunpazarı Belediyesi’ne ait barınakta son nefesini veren bu hayvanların son görüntüleri ciğerimizi dağladı. Tabii küçük bir azınlık bu görüntüleri, “Fırsat bu fırsat, haydi CeHaPe’ye yüklenelim” olarak görmüş olabilir. Konya’daki bir barınakta yaşanan çirkin görüntüleri de bazı kişilerin “Fırsat bu fırsat. Haydi AKePe’yi yerden yere vuralım” diye değerlendirdikleri ortada.
Üç gün önce “Yoldaş” troller nasıl haksızca AK Parti’ye yüklendiyse, şimdi AK Troller de aynı şekilde CHP’ye karşılık verdiler. “CHP’liler hayvanseverdir, AK Partililer gaddardır” diye bir şey yok. Gerçekte Türk Milletinin tamamı şefkatlidir. Arada ise istisnalar vardır.
Gelelim Odunpazarı Hayvan Barınağı meselesine. Belediye yetkilileri hızlı bir şekilde söz konusu habere reaksiyon gösterdiler ve çok kısa bir süre içerisinde gazetecileri davet ederek, ortamın hayvanlar için uygun olduğunu ispat etmeye çalıştılar.
Hatırlatayım; Konya’daki olayda gazeteciler ancak üç gün sonra barınağa alınmışlardı ki bu durum, “Günahların delillerini üç günde ancak silebilmişler” dedirtmişti. Oysa Odunpazarı belediyesi saatler içerisinde gazetecileri davet etti. Bazı hayvan hakları dernekleri de Odunpazarı’na destek verdiler.
Belediye yetkilileri ölen üç köpeğin farklı zamanlarda barınağa geldiğini, geldiklerinde durumlarının çok kötü olduğunu ancak veterinerlerin zavallı hayvanları kurtaramadığını belirtti. Yetkililer yaptıkları yazılı açıklamada “bazı haber ajansları ve haber sitelerinde yer alan haberler ‘gerçeği’ yansıtmamaktadır. Haberde yer alan bilgiler ve görseller ise çarpıtılarak servis edilmiştir” ifadelerinde de bulundular.
Bana yaptıkları bu açıklamalar mantıklı geliyor.
Şimdi bir hayvan barınağındaki canların yalnızca birkaçı parasızlıktan aç kalmaz. Ya hepsi aç bırakılır ya da hepsinin karnı doyar. Kendim de köpek yemi aldığım için biliyorum; bir avuç yem hepsi hepsi 5 – 6 lira bir şeydir. Eğer ki Odunpazarı yetkilileri yasaklı köpek ırklarından kurtulmak istiyor ve hayvanları öldürmeye karar veriyorsa – ki bu suçtur – bu suçu basit bir ilaçla veya Konya’daki gibi kürekle gerçekleştirir, aç bırakarak değil. Hiçbir hayvan açlıktan 1 günde ölmez. Bu tarz bir ölüm köpeklerde 3 hafta kadar sürebilir ve zavallı hayvanın açlık feryadına hiç kimse 3 hafta dayanmaz. İnanın üç köpeğin 3 hafta boyunca açlıktan çığlıklar atarak ölmesine kimse dayanamaz. Dolayısıyla “CeHaPeliler Ateyyizmiş. Bunlaaar köpekleri açlıktan öldürüp hayvanlar inledikçe isterik kahkahalar atıyormuş. Kesin bilgi yayabilirsiniz” diyenlerin laflarına inanmayın.
Hatta bu trollerin “Allah bir” dediğine bile inanmayın. Bakın işte bu kesin bilgidir; yayabilirsiniz…
 

Litrelik sütler piyasada

Büyükşehir Belediyesi Halk Süt uygulamasında yeni bir yatırım yaptı. Bundan böyle Halk Ekmek büfelerinde 5 ve 3 litrelik sütlerin yanı sıra 1 litrelik sütler de satılmaya başlanacak. Genel olarak 5 ve 3 litrelik sütleri, ev hanımları yoğurt yapmak için alıyordu. Ancak sadece çocuklara içirmek için, hele ki küçük ailelerde 3 ve 5 litrelik sütler biraz fazla oluyordu. Yeni çıkan 1 litrelik sütler bu sıkıntıyı giderir.
Öncelikle bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım. Büyükşehir Belediyesi sütçü değil. Kapı kapı dolaşıp süt satmıyor ve sütten para kazanmıyor. Piyasa fiyatlarının biraz altında süt satılarak hem Eskişehirli üretici para kazanıyor hem de Eskişehirli güvenilir ve nispeten hesaplı süt alma imkanına kavuşuyor. Kooperatiflere bağlı süt üreticilerimiz için pazar yaratan Büyükşehir Belediyesi, böylece kırsal kalkınmaya hizmet ediyor.
Bugün itibarıyla 5 litrelik sütün fiyatı 70 lira 25 kuruş. Yani litresi 14 lira 5 kuruşa geliyor. 3 litrelik sütler 44 liradan satılıyor ki bunun da litresi 14 lira 67 kuruşa karşılık geliyor. 1 litrelik sütü ise 17 liradan alabileceğiz.
Çok mu yüksek fiyatlar?
O zaman sıkı dursanız iyi olur. Çünkü yakında bu fiyatları ancak rüyanızda görebileceksiniz. Muhtemelen yılbaşından sonra litresi 35 liraya süt ancak bulabileceksiniz. Tabii bütün bunların suçu hep o Zillet İttifakında…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
HEPSİ BİR ARADA 1 Aralık 2022 23:21

FAHİŞ SU ZAMMI VE SU TAHSİLATINDA KULLANILAN BÜYÜYÜK TEKNOLOJİ ELMATİK VE SON BÖYYÜK HİZMET SÜTÇÜ BELEDİYEDEN 1 LT LİK SÜT YAKIŞIR

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi