Kesikbaş yollarda çilekeş 

Önce seçimler, ardından da deprem felaketi pek çok sorunumuzun unutulmasına neden oldu. Bunun başında da Eskişehir’in yolları geliyor. Son olarak ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş yeniden Organize Sanayi Bölgesi’nin yol sorunundan bahsetmiş. Sayın Kesikbaş gibi pek çok sanayicimiz ve işçimiz aynı sorunu yıllardır dile getiriyor ancak ortada bir çözüm yok.

23 Mart 2023 09:02
A
a
Sütiş Eskişehir
Önce seçimler, ardından da deprem felaketi pek çok sorunumuzun unutulmasına neden oldu. Bunun başında da Eskişehir’in yolları geliyor. Son olarak ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş yeniden Organize Sanayi Bölgesi’nin yol sorunundan bahsetmiş. Sayın Kesikbaş gibi pek çok sanayicimiz ve işçimiz aynı sorunu yıllardır dile getiriyor ancak ortada bir çözüm yok. Çözümün adresi olan AK Partililere Kuzey – Güney Çevreyolundan bahsedince konuyu “1942 yılında ekmeği karneyle alıyorduk” meselesine getiriyorlar. Çaresizlik ve utançtan ne cevap vereceklerini şaşırıyorlar anlayacağınız.
Her neyse…
“Çalışanlarımızla 100.000 kişi her gün bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Seçim öncesi adaylar da sesimizi duysun istedim” paylaşımında bulunan Celalettin Kesikbaş, artık ne diyeceğini şaşırdı. Yakında arabasının arkasına “Sen gökyüzünde doğan güneş / Ben yollarda çilekeş…” diye kamyon arkası sözü yazarsa şaşırmayız. Sevgili hükûmetimiz kimseyi dinlemiyor çünkü. Belki şiirle derdimizi anlatabiliriz.
 
Genç işadamları güven veriyor 
Eskişehir Genç İş Adamları Derneği Bor Platformunu tanıtımını yaptı. Başkan Ulaş Entok, Eskişehir’in termal su kaynaklarında yaşadığı kötü tecrübeyi bor konusunda yaşamaması için önlerindeki fırsatı kaçırmak istemediklerini kaydetti.
İşin doğrusu Eskişehir’in termal sular konusunda kaybettiği tek şey zaman. Sevgili yöneticilerimiz boş konuşmaktan başka bir şey yapmadıkları için termal hazinelerimizden yararlanamadık. Bu konuda kılımızı bile kıpırdatmadık. Ancak karamsar olmanın da lüzumu yok. Termal sular orada duruyor. İnşallah adam akıllı bir hükûmetle o zenginliklerimizden de faydalanırız.
Bor ise daha karışık bir konu. Sanayinin her alanında bor bileşenleri tercih ediliyor. Ülkemiz bor madenini genel olarak hammadde olarak satıyor. Elbette kasamıza bir miktar para giriyor. Ancak asıl bor bileşikleri yaparak mamul bor üretmek ve böyle para kazanmak lazım. İşte o zaman Türkiye gerçekten sağlam para kazanır. Bu para da ülkemize Eskişehir’den girer. Çünkü dünyanın en önemli bor rezervlerinden biri kentimizde bulunuyor.
Ben Eskişehir’in yetişmiş elemanlarıyla bor madenlerinden çok daha büyük paralar kazanacağımıza inanıyorum. Ulaş Entok gibi hızlı ve genç işadamlarımız da güvenimin artmasına neden oluyor.
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Vatandaş 23 Mart 2023 22:39

Muhalifler bu yolu yapsın söz oyumu Kılıçdaroğlu na vereceğim tâbi yersen

1 0 Cevap Yaz
Hamit KAVAK 23 Mart 2023 14:56

Bizlerde şehiriçinde çilekeşiz. hergün tranvayda çile çekiyoruz. son bir ayda eskişehire 50 bin yeni nufus geldi . tramvay seferleri artmalı

5 2 Cevap Yaz
Erhan 23 Mart 2023 13:07

Siz Büyükşehir belediyesininin sorumluluğundaki yollara bakın

5 4 Cevap Yaz
Hakan 23 Mart 2023 12:17

Güney -kuzey cevreyollari tabiki yapılmalı. Büyükşehir belediyemizde vadisehirden gelip mamuca üzerinden sultadereye bağlanan ucube yolu iyilestirip organize sanayi Bölgesine ulaşımı rahatlatirsa çok iyi olur.

1 4 Cevap Yaz
Nurullah 23 Mart 2023 09:37

imar planında bulunan ve emek mah - 71 Evler mahallesi sınırlarında kalan yan yolun belediyemiz tarafından acilen açılması gerekir

6 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi