Kesikbaş’tan Küpeli’ye sert çıkış!

Arif Anbar yazdı

1 Eylül 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kesikbaş’tan Küpeli’ye sert çıkış!

Dün kaleme aldığım “Metal Laboratuvarı Çelişkisi” başlıklı yazım sonrasında Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş aradı ve cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*
 
Kesikbaş’ın cevabına geçmeden önce konuyu kısaca hatırlatmak istiyorum.
KOSKEB’e bağlı Metal Laboratuvarı kapatıldı ve bununla beraber Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanlığı, laboratuvarın açılması hususunda resmi ve sözlü girişimlerde bulundu. Bu girişimlere karşılık olarak KOSGEB’den herhangi bir yanıt gelmeyince de, EOSB Başkanı Nadir Küpeli sanayicilerin mağduriyetini gidermek adına Meslek Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM) Metal Laboratuvarı açacağını, KOSGEB’i eleştirerek kamuoyuyla paylaştı. Bunun hemen akabinde ise ESO tarafından sanayicilere bir mesaj atılarak, gerekli girişimlerin yapıldığı ve KOSGEB’in laboratuvarını kapatmayacağı, revizyon yapacağı duyuruldu. Bu noktada ise kafalarda soru işareti oluştu. Metal Laboratuvarı kapandı mı kapanmadı mı? ESO resmi girişimde bulundu mu bulunmadı mı? KOSGEB, EOSB’nin girişimlerine neden cevap vermedi? Vesaire…
(Yazının tamamını www.anadolugazetesi.com adresinden okuyabilirsiniz.)
 
*
 
Bu hatırlatmadan sonra, gelelim ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın yanıtına.
Kesikbaş’ın birazdan okuyacağınız açıklamasında, EOSB Başkanı Nadir Küpeli’ye dönük sert ve çok konuşulacak ifadelerle karşılaşacaksınız.
 
*
 
İşte Kesikbaş’ın o ifadeleri:
 
            FEVRİ DAVRANIŞLARLA
            ASLA KAZANAMAYIZ
  • “Önemli olan kimin ne yaptığı değil, bu laboratuvarın kentimize kazandırılmasıdır. ESO, EOSB ve KOSGEB gözbebeği kurumlarımızdır. Seçimler bitmiştir. Laboratuvar için tüm çabaları ESO olarak elimizden geldiğince yapıyoruz. Kurumları yıpratmadan işbirliği yapma dönemindeyiz. Bu kriz döneminde birlik ve beraberliğe her şeyden fazla ihtiyacımız var.  KOSGEB gibi kurumlar sanayici dostu kurumlardır ve sanayicilerimizi ciddi şekilde fonlamaktadır. Bizim ESO olarak amacımız, kavga gürültü yaratmadan Eskişehir’in ihtiyacı olan ortak aklı çalıştırmaktır. Bu anlamda kimin ne dediğinden çok Eskişehir’imizin ve sanayicimizin çıkarları söz konusudur. ESO olarak sadece OSB’deki firmalar değil, Eskişehir’imizin tüm sanayicilerinin haklarını gözetmek zorundayız. Fevri davranışlar ile bir şey kazanamayacağımızın net olarak bilincindeyiz. Tüm çabalarımız Eskişehir’imiz içindir.”
 
KÜPELİ’YE AĞIR İTHAM!
  • Bakın… 15 Temmuz öncesi zihniyetle devlet kurumlarını yıpratmak Eskişehir’e hiçbir fayda sağlamaz. KOSGEB, TÜBİTAK, TSE gibi kurumlar bizim gözbebeği kurumlarımızdır. O nedenle KOSGEB gibi kurumlara sahip çıkmak gerekiyor. Biz devlet kurumlarıyla barışık, bütünleşik, birleşik çalışmak durumundayız. Şu anda buna en çok ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Kurumlarımızı yıpratmanın ne lüzumu var? Aksine güçlendirmeliyiz, destek vermeliyiz. Kamu kurumlarımız güçlensin ki devletimiz güçlensin. Kamu kurumlarımızı her yıpratma girişimi, devletimizi yıpratma girişimidir.
 
KİM ÇÖZERSE ÇÖZSÜN
  • Kaldı ki elimizde bir laboratuvar varken, tekrar yatırım yapmanın manası yok. O laboratuvar kullanılsın. Bakın biz şu anda sıkı takipteyiz. KOSGEB’in laboratuvarını daha gelişmiş haliyle Eskişehir’e kazandırmak için çabalıyoruz. Bu sorunu kim çözerse çözsün. Ama çözsün.
 
40 MİLYON FON
  • Bence en kısa sürede bu sorun çözülür. Bakın bir de kriz ortamındayız, KOSGEB’e en çok ihtiyacımız olan dönemdeyiz. Çünkü KOSGEB, şirketlerimizi fonluyor. Mesela geçen sene 110 şirketimiz fonlandı. Bu sene de 40 milyonun üzerinde bir kaynakla Eskişehir sanayicisi fonlanacak. Böyle bir kuruluşu yıpratma girişimi akıllıca bir girişim midir Allah aşkına?
 
KÜPELİ YAPSIN BİZ DESTEKLEYELİM
  • Yani ben bu arkadaşları anlamıyorum. Hala seçim varmış gibi davranıyorlar. Seçim bitmiştir. Artık tüm kurumlar aynı amaca hizmet vermektedir. Egomuz yoktur. Her kim Eskişehir ve ülkemiz için ne yapıyorsa ayakta alkışlamaya ilk önce ben kalkarım. Bu anlamda bakın… Nadir Küpeli yol yapsın, sanayinin girişinde problem var onu yapsın, Yaşam Kent’i yapsın, bölgenin güvenlik sistemini geliştirsin; biz de alkışlayalım ve destek verelim. Ama müsriflik yapmasınlar. Bir laboratuvar mevcutken bir daha para harcayıp aynısını kurmak müsriflik olur.
 
AYNI HEDEFE KOŞMALIYIZ
  • İnşallah hep beraber basından üniversitesine, sanayicisinden ticaret erbabına hepimiz tüm kurumlarımızla aynı hedeflere koşmalıyız ve koşacağız da. Emin olun Eskişehir’in buna çok ihtiyacı var.”
 
*
 
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın, EOSB Başkanı Nadir Küpeli’ye dönük ifadelerini okudunuz.
Bugüne kadar Kesikbaş’ın açıklamaları içerisindeki en sert açıklama olduğunu söyleyebiliriz.
Ve yine bu açıklamayla birlikte ESO-EOSB yöneticileri arasındaki gerginlik hat safhaya çıkabilir, her iki kurum arasında tamir edilemez bir kopuş süreci başlayabilir.
Bu açıklamalar karşısında Nadir Küpeli’nin tavrını da merak ediyorum açıkçası.
Sakinliğini koruyarak yapıcı mı olacak, yoksa reste rest mi diyecek?
İlerleyen günlerde göreceğiz…
 
Üst rütbelilerin odası!
 
Üst rütbelilerin odası!
 
Hafta başında, Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne ilişkin ciddi bir şikayet aldım. Söz konusu şikayetler artarak devam edince de yazma gereği duydum.
 
*
 
Şöyle ki…
Gökhan Kızlıer adına annesi Sevim Kızlıer, hastalar daha konforlu bir biçimde tedavi olsun diye, Yunus Emre Devlet Hastanesinin bir odasının tefrişini yaparak oldukça modern bir oda haline getirilmesinde yardımcı olmuş.
Yani bir anlamda bağış yapmış, sevap işlemiş.
Ancak iddiaya göre bu oda, hiçbir biçimde kullanılmıyormuş.
Öyle ki hastanede çalışan personel dahi yararlanamıyormuş.
 
*
 
Aslında şöyle demek daha doğru olur.
İddia o ki bu oda, sadece bir partinin üst rütbelileri için hazır tutuluyormuş.
Her an bir üst rütbeli gelir diye, vatandaşların kullanımına açılmıyormuş.
 
*
 
Durum bu.
Olanlardan Başhekim Mustafa Karagülle’nin haberi var mı bilmiyorum.
Zira haberi olsa, böylesine ayrımcı bir uygulamaya izin vermez.
Ancak şu an haberi oldu ve mutlaka gereğini yapacak ve bağış olarak düzenlenen odayı halkımızın hizmetine açacaktır.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi