Kesikbaş suç mu işliyor?

ES TV ekranlarına konuk olan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu

24 Aralık 2020 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir

ES TV ekranlarına konuk olan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu. Öncelikle kıymetli meslektaşım Arif Anbar'ı tebrik ederek yazıya başlayayım. ES TV'de yayınlanan 'Uyan Eskişehir'in müptelası olduk.

Gelelim ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş'ın açıklamalarına...

Kesikbaş "Eskişehir'de taht savaşları var, o yüzden bir adım ileri gidemiyoruz"mealinde açıklamalarda bulundu. Öncelikle Game Of Thrones, yani 'Taht Oyunları' dizisinin hastasıyız. Her ne kadar içimizden bir Khaleesi çıkartmasak da, (nerede bizde o şans) Eskişehir siyasetini de taht oyunlarına benzetebiliriz. Ancak Türkiye'nin başka şehirlerinde de taht oyunları olduğunu unutmamak lazım. Siyaset böyle bir şey. "Eskişehir'de çok ayak oyunları dönüyor" diyerek işin içinden çıkamayız. Her yerde olan şeyler Eskişehir'de de oluyor.

Tabii Kesikbaş'ın açıklamaları karşısında "Siyasete giriyor" diyenler de oldu. Fakat bunu öyle bir şekilde söylüyorlar ki, sanki Celalettin Kesikbaş kötü bir şey planlıyor. Her vatandaşın siyaset yapmak hakkıdır. Bunda ayıp bir şey yok. Ayrıca "Kesikbaş siyasete göz kırpıyor" diyenler, sanki Kesikbaş bir gizli suç işliyormuş gibi imalarda bulunanların tamamına yakını siyasetin içinde.

Nitekim kendisi "Siyasete girecek olsam, içinden geçerim" mealinde açıklamalarda da bulunmuş.

O konuda Kesikbaş'a biraz daha ihtiyatlı olmasını tavsiye ederim. Kesikbaş siyasete iktidar partisinden yana girse böyle keskin açıklamalar yapamaz. Hele ki günümüzde AK Partili olmak demek, "Recep Tayyip Erdoğan'ı Sevenler Derneği'ne üye olmak gibi bir şey. Bakın Eskişehir'de AK Parti'nin üç milletvekili var. Allah aşkına bir açıklama yaptıklarını mı gördünüz? Bir tek Emine Nur Günay'ı çalışırken görüyoruz, ama onun da gündeme bomba gibi düşecek bir açıklama yapması imkansız... İmkansız çünkü AK Parti'de biraz yükselenin hemen başını kesiyorlar. Biz Celalettin Bey'in sadece soyadının Kesikbaş olmasını isteriz.

Eğer ki Kesikbaş muhalefet cenahından siyasete girerse, yine muhayyel partinin yani CHP veya İYİ Parti'nin kurallarına uymak zorunda kalacaktır. Bu da sayın Kesikbaş'ın sivri dilli olmaması anlamına gelir. Çünkü siyaset adamı törpüler.

Yani Celalettin Kesikbaş siyasetin içinden geçemez. Yine de kendisinin özgüvenini bir köşeye not edelim. Özgüven etkili bir polikitacıda olması gereken bir vasıf. Ayrıca siyasetçilerde iki vasfın daha olması gerekiyor. Birincisi ekonomik özgürlüğünüz olacak, ikincisi de zeki ve eğitimli olacaksınız. Sayın Kesikbaş'ta bu ikisinden de bol bol mevcut.

Bu arada Sayın Kesikbaş'ın siyasete girmek için nazlandığını düşünenlerden değilim. "Siyasetin içinden geçer mi?" işin orasını bilemeyeceğim. Ancak siyasete girmek istese doğrudan girer ve her partinin de kapıları kendisine açık olur.

Celalettin Kesikbaş'ı tanırım. Naçizane tavsiyem, siyasetin 3 kilometre uzağından geçmesi. Biz onu böyle seviyoruz. Siyasete girerse dostundan daha çok düşmanı olur. Dostlarının da kaçının gerçek dost olduğunu hiçbir zaman bilemez. Ancak siyasete girmek istiyorsa da girer. Öyle elense de çekmez, benim tanıdığım Celalettin Kesikbaş doğrudan paça – kasnak oyununa girer...

 

Berberoğlu'nu kaybettik

20'inci dönem Eskişehir Milletvekili Demir Berberoğlu – maalesef – korona virüs illetine yenik düştü. Doğru Yol Partisi sıralarında siyaset yapan Berberoğlu'nu çok iyi tanırdım. Uzun süredir aktif siyasetin içinde değildi gerçi. Ancak ne zaman ülke meselelerini konuşsak, büyük bir hassasiyet gösterirdi. Merkez Sağ siyasetin önemli isimlerinden olan Berberoğlu nicedir korona virüs tedavisi görüyordu. Tam taburcu olacacakken, yorulan kalbi bu fani dünyada daha fazla atmamaya karar vermiş. Doğal olarak kayıtlara kalp krizi olarak geçecek bu ölüm, aslında korona virüsün görünmeyen yüzünü de ortaya koyuyor. Bir parçası olmaktan kıvanç duyduğum ES TV'nin de kurucusu olan Demir Berberoğlu'nu ebediyete uğurluyoruz. Allah kendisine rahmet biz sevenlerine de sabır ihsan etsin.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi