Keçiler

Cihan Yıldırım yazdı

19 Haziran 2017 11:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Cumartesi günkü yazılarımdan biri de “Yapturmazuk” başlığını taşıyordu.
Yazımın bir bölümünde “AK Partili Meclis Üyeleri, Büyükşehir Belediyesi'nin Koza Birlik ile Sarıcakaya'da ipek böcekçiliğini hayata geçirme projesini engelledi. İktidar mensupları giderek ‘istemezükçü’ CeHaPe’lilere benzedi. Ne teklif edilse ‘yapturmazuk’ diyorlar” demiştim.
Sosyal medyada paylaştığım yazımın altına Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, yorum yaptı.
Güler’in açıklaması şöyle:
“Cihan bey konu ilçem ile alakalı olduğu için yanlış bilinenleri açıklamak istiyorum.
  1. AK Parti grubu engellemenin aksine 6360 sayılı yasa ile arıtma tesisi kurulması için Büyükşehir Belediyesi’ne verilen 314 dönümlük bu arazinin yerelde bölgeye hâkim olan ilçe belediyesine kooperatiflerle ortak proje geliştirsin diye yetki verilmesini istedi ama Büyükerşen kabul etmedi.
  2.  Sarıcakaya Belediyesi Tarımsal Kalkınma Kooperatif ile (kadınlar kooperatifi) bahsedilen arazi üzerinde tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkisi yetiştirmek için ortak proje yaptı. İki yıl önce yazılar yazıldı ama Büyükşehir Belediyesi kabul etmedi. Bu arazi şu an yabani otların yetiştiği atıl durumda beklemekte.
  3. Koza Kooperatifi istesin biz ona her türlü yardımcı olmaya hazırız. Amaç farklı ise onu bilemem. Hazırda boş bekleyen bir sürü dut ağacı var yapraklarını keçiler yemekte.”
CHP’li Büyükşehir Belediyesi “Projemiz engellendi” diyor.
AK Partili Başkan “İki yıl önce talep ettik, izin verilmedi. Her türlü desteğe hazırız” diyor.
Sonuç…
Elde var sıfır…
Bir araya gelip ‘basit’ bir proje bile hayata geçiremiyoruz. Üç beş vatandaşa ekmek kapısı olacak proje, kadınları ekonomiye kazandıracak bir girişim, siyasetin kör kuyularında kaybolup gidiyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Selami Kırbaç 21 Haziran 2017 12:17

Anlaşılan o ki iki tarafta "BENİM PROJEM" diye sahiplenme ve popülasyon peşine düşmüş...

1 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 19 Haziran 2017 22:12

Seyitgazi Eski Tekel binası , Seyitgazi Kervansarayı ve Develik Hanın (yıkılmadan)korunmasını da , engelleyen yoktur inşallah!

1 0 Cevap Yaz
ma 19 Haziran 2017 12:43

büyükerşen algıyı nasıl yönetmiş ! siz gazeteciler bu algı yönetimin de nasıl konu mankeni olmuş sunuz ! değil mi?:)) işin aslını öğrenmeden engelliyorlar diye yazı yazdın

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi