Kazım Kurt’un yanıtlanmayan soruları

Tuna’nın açıklaması, özetle, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’ya ve TDKB tarafından yapılan işlere övgü; Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ise suçlama içeriği taşıyor.

24 Temmuz 2019 08:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, parlamentoda, Türk Dünyası Kültür Başkentliği (TDKB) kapsamında yapılanyapılmayan-şaibeli işleri eleştirdi.

*

Bu eleştirinin hemen ardından, TDKB ile yakın ilişkisi bulunan, Eskişehir’imizde de maalesef bir dönem Vali olarak görev yapan Güngör Azim Tuna, herhangi bir anlam taşımadığını düşündüğüm bir açıklama yaptı.

*

Tuna’nın açıklaması, özetle, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’ya ve TDKB tarafından yapılan işlere övgü; Eskişehir Büyükşehir Belediyesine ise suçlama içeriği taşıyor.

*

Tuna’nın açıklamasının içeriğinin, herhangi bir anlam taşımadığını yazımın başında söyledim. Bunun nedeni şu: TDKB Ajansı ve sonrasında kurulan Türk Dünyası Kültür Başkentliği Vakfının işleyişi, amacı ve şeffaflığı konusunda, hala büyük soru işaretleri var. Bu soru işaretleri akıllarımızı kurcalamaya devam ettikçe ve birinci dereceden sorumluluk taşıyan Güngör Azim Tuna tarafından cevaplandırılmadıkça, TDKB ile ilgili her türlü ‘övücü’ açıklama, hiçbir anlam taşımayacak!

*

İşte fırsat! Güngör Azim Tuna’ya, TDKB’ye ilişkin yaptığı ‘övgü dolu’ açıklamasının değer kazanması için bir şans veriyorum.

*

Şöyle ki…
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 23 Temmuz 2015’te TDKB’ye ilişkin yaptığı açıklamasında, yanıtlanması üzere bir takım sorular sormuştu. Sorunun muhatabı ise Nabi Avcı’ydı. Çünkü Avcı, “Eskişehir’e hizmeti Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı getirmeye devam edecek” şeklinde bir açıklama yapmıştı. Kurt ise, “Kanunlara ve devlet geleneğine göre işler vakıflar aracılığıyla değil devlet kurumlarıyla yürütülür” biçiminde karşılık vermiş ve önemli sorular yönlendirmişti. Ancak yönlendirilen o sorular, her nedense, hala cevaplandırılmadı!

*

İşte, fırsat dediğim nokta bu. Güngör Azim Tuna buyursun, birazdan paylaşacağım soruların cevablarını samimiyetle versin. Ben de diyeyim ki: Helal olsun TDKB ve Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı yöneticilerine! Ben de diyeyim ki: Ne güzel işler başarmışlar. Ben de diyeyim ki: Şeffaflık böyle olur. Ben de diyeyim ki: Türk devlet geleneğine, böyle başarılı çalışmalar yakışır. Ben de diyeyim ki: Eleştirdiğim için özür dilerim!

*

Evet…
İşte, Kazım Kurt’un, 23 Temmuz 2015 tarihinde cevaplandırılması için yönlendirdiği, ancak hala cevaplandırılmayan sorular:
1. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın bütçesi nedir?
2. Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti hakkındaki 6303 SAYILI KANUN’UN MALİ HÜKÜMLER BAŞLIĞININ 3. MADDESİNİN 4. FIKRASI, “Yönetim Kurulu, ajansın mali yönetimi ve özel hesapta yer alan kaynakların kullanım ve harcama esaslarını ehliyet, rekabet, şeffaflık, eşit muamele, verimlilik ve hesap verilebilirlik çerçevesinde belirler ve uygular” denilmektedir. Kanunun emrettiği doğrultuda, şeffaflık ve hesap verilebilirlik çerçevesine aykırı hareket ederek, ajans bütçesini neden açıklamaktan sürekli kaçınıyorsunuz?
3. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın toplam harcaması nedir?
4. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın toplam etkinlik sayısı, etkinlik listesi ve her bir etkinliğe ayrılan bütçe nedir?
5. Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı neden kurulmuştur?
6. Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından, Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı’na aktarılan bütçe ve taşınır-taşınmaz mal varlığı nedir?
7. Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı’nın şu anki bütçesi ve bütçe kaynakları nedir?
8. Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı’nın mal varlıklarının, dünya çapında bir belediye olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne aktarılmaması için mi kuruldu?
9. Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı, Eskişehir’de AK Parti’nin büyük yatırımcı belediyesinin olmaması nedeniyle, dolaylı yoldan AK Parti’nin Eskişehir politikalarına hizmet etmek için mi kuruldu?

*

Soruları okudunuz. Güngör Azim Tuna da okudu! Şimdi söz sırası, Tuna’da…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
71 evler 25 Temmuz 2019 00:00

Sayın Kurt önce 71 evler ve diğer Mahallelere kat artırımı sözünü tutsun. Siyasetden yorulduk ve usandık artık icraat zamanı. Bazıları gitti diye sevinirken 5 sene sonra sizede sevinmiyelim. Üç mecliste de çoğunluk sizde, acaba bu defa mazeret maharet demeden söze gelecekmisiniz.

0 6 Cevap Yaz
bende yazdım 24 Temmuz 2019 23:15

'habuk recep ' rumuza, sorularına cevap vereyim de acaip sıkıntıda gazı alınsın gari. Hamamyoluna senin tabirinle olmayan beton yola, rivayet o ki 287,45 trilyon tl para harcandı. Yeşil katledilmez. İnsan katledilir, yani beyinleri. hiçbirşey göremez düşünemez anlıyamazlar. Beton yol için yine rivayet odur ki, 7,96 ha lık yeşillik dediğin akıbete uğramış. Gencecik ağaç kesilmedi, çünkü gencecik fidan yoktu,yada dikilmemişti. 60-80 yıllık ağaca gencecik diyorsan ,tabii biz senden daha mı iyi bileceğiz ? Kurumaya terk edilen çam ağacınıda merak ettim saydım. Tam 741 adetmiş. Öyle duruyor yani. Hesap ettim Kalabak suya iki kat zam değil %42 zam olduğunu gördüm. Beyin makineni bir kontrol et. Kalabak su en pahalıya mı satılıyor baktım. Ankara da kirazlısu litre 0,85 tl Eskişehirde 0,55 tl. Kalabak su litre Eskişehir de 0,38 tl. Toplu iğne başı kadar miktarı olanlar , kartopu olmuş yolsuzlukları haksızlıkları göremezler.

0 3 Cevap Yaz
esnaf 24 Temmuz 2019 16:45

habuk recep rumuzlu sahis, galiba Hamamyolunu hic kullanmiyor.Eskisehirde en fazla ragbet edilen yer Hamamyolu caddesidir.Sayin Kazim Kurt un her turlu suclama ve iftiralara maruz kalarak, alninin akiyla yaptigi projeden, Eskisehirliler son derece memnunlarki, kalabalik hergecen gun artmaktadir.Bukemedikleri bilegi opemeyenler camur atmaya devam ediyorlar……….

0 5 Cevap Yaz
az bile söyledi 24 Temmuz 2019 13:54

'Eskişehirli' rumuza , doğru yazdığı için destek vereyim bari. Aslında az bile söylediniz.' Aziz' rumuzlu tiplerle uğraşmaya kıymetli vaktini harcamaya inan ki değmez. O ve avaneleri derslerini alamamış olacaklar ki, son çırpınışlarını kusuyorlar. Biat etmiş, ümmet sınıfından MİLLET'e geçememiş, makarna kömür kuyruklarından medet umuyorlar. Siz biz hepimiz yüzümüz güneşe dönük kalsın. Bırakın onlar KARANLIĞI tercih etsinler. Zaten kaybolacaklardır.

0 3 Cevap Yaz
Recep Habuk 24 Temmuz 2019 13:43

Hamamyolunun Betonyoluna çevirmek için bütçesi neydi.Şeffaflık ve hesap veriirirliği ne kadardı.Hamamyolu pardon Betonyolunun toplam ne kadar para harcandı.Betonyoluna çevirmek için ne kadar yeşil katledildi,ne kadar gencecik ağaç çam kesildi,kurumaya terkedildi.En kısa mesafede neden en pahalı taşımacılık yapılıyor,neden yılda Kalabak suyu iki katına en pahalı şekilde satılıyor,bunlarıda keşke sorabilseydinsizin tarafsız basın mensubu olmadığınıza toplu iğne başı kadar kanaat oluştursaydınız vesselam.Bu arada TDKB ile ilgili de toplu iğne başı kadar usulsüzlük veya yanlışlık yapıldı ise zehir zıkkım olsun.

5 1 Cevap Yaz
Eskişehirli 24 Temmuz 2019 12:19

Aziz rumuzlu yorumcu,söz konusu yazıyla ilgili öyle bir yorum yapmışsınızki"Dam üstünde saksağan,vur beline kazmayı"TDKB,da ne düzenler döndüğünü Eskişehirde cümle alem biliyor,Aziz bey;sizde mi Ejder meyveli smothi içtiniz.

0 5 Cevap Yaz
salih karabağlı 24 Temmuz 2019 11:31

güngör azim tuna gezi olaylarında hunharca öldürülen ali ismail korkmaz için arkadaşları öldürmüştü diyen kişimiydi ne dediği önemsiz benim için

1 5 Cevap Yaz
Aziz 24 Temmuz 2019 11:16

1- Eskişehir tramvay uzatma hatlarında neden çalışma yok . 2- Eskişehir tramvay uzatma hatları ne zaman bitecek. 3- Eskişehir tramvay uzatma hatlarını üstlenen firma işi bıraktımı ?

6 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi