Kazım Kurt esti gürledi!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 31 Mart’tan bugüne kadar geçen süre içerisindeki suskunluğunu bozdu ve ES TV ekranlarında çok konuşulacak, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu

29 Haziran 2019 10:20
A
a
Sütiş Eskişehir

Millet Bahçesi mahkemelik oluyor

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 31 Mart’tan bugüne kadar geçen süre içerisindeki suskunluğunu bozdu ve ES TV ekranlarında çok konuşulacak, çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. Bu açıklamalarından bir tanesi, Eski Atatürk Stadyumunun yerine yapılacak Millet Bahçesine ilişkindi. Millet Bahçesi’nin planının belediyelerden kaçırılarak 
onaylatıldığını savunan Kurt, konuyu yargıya taşımaya hazırlandıklarını açıkladı. Söz konusu alanın betonlaşacağını da iddia eden Kurt’un o açıklamaları şöyle:

ESAS DÜŞÜNCE RANT
“Bütün Eskişehir’e ilan ediyorum. Eski Atatürk stadının olduğu yer, Millet Bahçesi projesinin planı, belediyelerimizden kaçırılarak -çok net söylüyorum- belediyelerimizden kaçırılarak, Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna götürüldü. Ve oradan geçirildi. Belediyelerimiz buna muhalefet şerhi koydu. Dava açacağız. Yaptıkları plan öyle meydan filan değil. Göreceğiz, karar çıksın, plan çıksın… Bunların öyle millete yeşillik yapalım, bahçe yapalım, kek yesinler filan; onlar seçim öncesi söylenilen şeyler. Esas düşünce, rant. Göreceksiniz, o Atatürk Stadyumunun oradaki projeyi. Meydan mı oluyor, orada büyük büyük rantlar mı çıkıyor, göreceksiniz. Ben iptal edilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğim. Yoğunluğu arttıran, çok büyük yapılaşmayı getiren bir plandan bahsediyorum.” 

Çakırözer ile Süllü’yü mü kastetti?

İstanbul seçiminin iptaliyle beraber, CHP’nin önde gelen isimleri İstanbul’a giderek seçim çalışmasına katıldı. Seçim çalışmasına katılan çoğu partiliyi, sosyal medya hesaplarından takip ettik. Özellikle CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, çalışmalarını, hem haber bülteni olarak gönderdiler, hem sosyal medya hesaplarından paylaştılar. (Çakırözer Kartal’da, Süllü Beyoğlu’nda çalıştı.) Ancak Kazım Kurt’tan öğrendik ki, seçim çalışması yapan partililerin, reklam yapmaması gerekiyormuş! Mesela Kazım Kurt İstanbul’da çalışma yaptı, ancak bu çalışmadan kimsenin haberi olmadı. İşte, Kurt’un o açıklaması: 

KİM TANIR KARTAL’DA SENİ
“Bizde popülizm önemlidir. Siyasetçiler kendilerini öne çıkarmayı sever. Ekrem İmamoğlu’na çalışmaya gidenlerin birçoğu, aslında kendine çalıştı. Fotoğraf çektirdi; Facebook’a koydu, Twitter’a koydu filan… Çalışıyorum; nerede, işte Beyoğlu’nda şunu yaptık, Kartal’da bunu yaptık. Sadece Eskişehir’den gidenler değil, Niğdeli de yaptı, Uşaklı da yaptı filan… Yani, kim tanır Kartal’da seni. Veya Beyoğlu’nda beni, Beykoz’da ötekini… Kimse tanımaz… Ama bakkalda fotoğraf çektirdik, bunu da koyduk, çok çalışıyormuş gibi gösterdik. Özellikle dışarıdan gelenleri zapt edemediler. İstanbullular öyle fotoğraf çekip paylaşmadı. Kadıköy İlçe Başkanı çekmedi, Kartal İlçe Başkanı çekmedi, bizden gidenler çekti, Kayseri’den gidenler çekti. Yani söz dinletemediler dışarıdan gidenlere.” 
*
Peki, reklam yapmayan Kazım Kurt’un İstanbul çalışması nasıldı? Şöyle…

İSTANBUL’DAKİ TATAR KÖYLERİ
Çatalca İlçe Başkanı, Kazım Kurt’u aramış ve 2 Tatar köyünde çalışma yapması için davet etmiş. Program yapılmış. Kazım Kurt, önce Çatalca’da bulunan Kırım Derneğine gitmiş, Tatar yurttaşlarımızla buluşmuş. Sonrasında ise, zaten iletişimi hiç koparmadığı 2 Tatar köyüne giderek politika yapmış. Program bittikten, yola çıkıldıktan sonra Tatar Derneği Başkanı demiş ki: “Hemen yolumuzun üzerinde bir köy var, oraya da gidiverelim.” Ancak Çatalca İlçe Başkanı, “olmaz, o köy başkasının işi, karışmayın oralara, görevlendirildiğiniz yerlerde çalışmanızı yaptınız ve çalışma bitti” demiş. Yine Çatalca İlçe Başkanı, çalışma boyunca fotoğraf çekilmemesini, çekiliyorsa bile sosyal medya hesaplarından paylaşılmamasını, paylaşılıyorsa dahi kendisinin etiketlenmemesini, paylaşımda bilgi notu yazılmamasını ve konum bildirilmemesini istemiş. Kazım Kurt da aynını yapmış; zira İstanbul’da böyle bir çalışma yaptığını önceki gün öğrendik. Sonuç ne peki? 2 Tatar köyünde de Ekrem İmamoğlu birinci çıkmış
 

En çok Mali İşler Müdürlüğünden gönderildi


31 Mart yerel seçimleri sonrası beklenen oldu, Odunpazarı Belediyesinde bazı çalışanların görev yerleri değiştirildi. ‘Beklenen oldu’ diyorum, çünkü Kazım Kurt, seçimi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada, art niyetli çalışanların bavullarını toplamasını istemişti. Bu noktada 40 kişinin görev yeri değiştirildi. Bunun üzerine Memur Sen’e bağlı Bem Bir Sen, belediye önünde protesto gösterisi yaptı. Kazım Kurt, bu konuya ilişkin de konuştu. İşte, o konuşma:

HOŞGÖRÜMÜZÜ ANLAMADILAR
“Siyaseten hiç kimse işten çıkarılmamıştır. 40 kadar arkadaşımızın yeri değiştirilmiştir. Niye değiştirilmiştir? O arkadaşlarımız oraya belli avantajlarla getirilmiştir. Temizlik işçisi olarak alınmış ama maliyede çalışıyor, tahsildarlık yapıyor. Bu yanlış. Ben de göreve geldiğim zaman şunu söyledim. Dedim ki: Arkadaşlar, benimle çalışmak isteyen herkesle çalışırım. Ve başka partili olduğunu bildiğim için, başka partili olduğunu düşündüğüm için, onların yerini değiştirmenin doğru olmadığını düşündüm. ‘Bir gitsinler bakalım ve görelim’ diyerek deneme yapmak suretiyle onlara katlanmışız. Ama o bizim hoşgörümüzü anlamamış. Ve en son bir takım yanlış şeylerle eylem içerisine girmeye başlayınca, biz de dedik ki herkes seçimden sonra kendi yerlerine gidecek. Bu arkadaşlar en çok mali işlerde sanıyorum.” 
 

AK Parti yöneticilerini harekete geçirdi


AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanlığını yönetecek ekibin ataması bir türlü yapılmamıştı. Kazım Kurt, atama yapılmadan önceki gün, AK Parti’nin yönetime yazacak isim bulamadığını öne sürmüştü. Bu açıklamasından bir gün sonra, AK Parti Odunpazarı ilçe yönetiminin ataması yapıldı ve bununla birlikte şu görüş öne çıktı: Atama, Kazım Kurt sayesinde yapıldı! Bakalım Kurt, bu konuya ilişkin ne söyledi:

AK PARTİLİLERİN, PARTİYE GÜVENİ KALMADI
“İyi ki demişim. Burayı kastetmiştim. Yani Odunpazarı İle Başkanının (Volkan Doğan) istifası, Ekim ayında sanıyorum. Şimdi Haziran’dayız. Ancak yönetim şimdi belli olmuş. Dolayısıyla… Ben bunu şunun için söylüyorum: Samimiyim, AK Partililer bunu yanlış anlamasın, yanlış değerlendirmesin, yanlış yorumlamasın. Türkiye’de artık insanların AK Parti’ye güveni kalmamıştır. AK Partililerin güveni kalmamıştır. Niye kalmamıştır biliyor musunuz? AK Parti’ye samimice destek veren yüz binlerce insan var Eskişehir’de. İnanmış, düzeltecek demiş. Ama düzelmemiş arkadaş 17 senedir. 17 senedir Türkiye aynı sorunları yaşıyor. 17 yıl boşa geçmiştir. 

AK PARTİ PROFESYONELLEŞTİ
Ve bu 17 yıl içerisinde samimi AK Partili hemşerilerimizi üzen şudur: Mahallede ayağına giymeye ayakkabısı olmayanlar, şimdi büyük müteahhit oldu. O zaman AK Partili hemşerimiz de diyor ki, o yönetsin. Seçimi kazanıyorsa o kazansın, diyor. Onun için yönetici bulamıyorlar. Yani AK Parti profesyonelleşti. Parti yöneticileri, ‘falanca ihaleyi verirseniz ben geleyim’ diyor. ‘Falanca yerin avukatlığını bana verirseniz ben geleyim’ diyor. Şimdi o zaman o işlerden nemalanamayan samimi AK Partililer ne yapsın? Bu durum Eskişehir’de de böyle, Türkiye’de de böyle.

Muhaliflerine ‘ayar’ verdi

Kazım Kurt, İYİ Parti ile CHP içerisindeki ‘Kurt muhalifleri’ne de seslendi. “Kimse benimle uğraşmasın” diyen Kurt, bakın nasıl ayar verdi: KATAKULLİ YAPMAYIN “Herkes siyaset yaptığı bölgeyi tanıyacak bir kere. Kazım Kurt’la aşık atmanın da öyle kolay bir şey olmadığını herkes düşünecek. Herkese ders olsun. Bazı CHP’liler İYİ Parti’yle Odunpazarı’nı görüştüler. CHP’den kimlerin görüştüğünü de biliyorum, siz de biliyorsunuz, Eskişehir’in hepsi biliyor; herkes bildiğini söylesin. Benimle uğraşmasın kimse. Ben bölgeyi tanıyan ve iyi siyasetçi olan birisiyim. Dolayısıyla bazı becerileri ortaya koyarım. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız doğru siyaset yapsınlar. Eşit koşullarla, ilkeyle, demokratik inançlarla birlikte olalım. Bunun tersine çalım atmaya, katakulli yapmaya kalkarlarsa zararlı çıkarlar.” 
 

Tek kahraman Atatürk

Ve… İstanbul seçiminin tek kahramanının Atatürk olduğunu ifade etti Kazım Kurt… O anlamlı açıklamayı dikkatle okuyalım:

İNANILMAZ  BİR ŞEY
“En büyük ve tek kahraman Atatürk. Bu seçimi Atatürk almıştır. Yüz yıl sonra, Atatürk, bütün herkesi birleştirdi. İnanılmaz, inanılmaz bir şey… AK Parti’deki taban geldi. AK Parti’nin oyu İstanbul’da 250 bin eksildi arkadaşlar. Türkiye’de Atatürk’ün büyüklüğünü hiç kimse bir daha tartışmasın. 100 yıl sonra yattığı yerden tekrar bir çıkış gösterdi. Ve tesadüfler böyle olur bazen; 22 Haziran Amasya Genelgesinin yayınlandığı gün. 23 Haziran İstanbul seçimi. Milletin kaderini gene milletin karar ve istikrarı belirleyecektir. Ve belirledi.” 


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Aydın 29 Haziran 2019 13:00

Millet bahçesinin yerine eğer ki böyle gizli kapaklı yapılaşma yaparlarsa tüm avukatlar olarak oradaki yapıyı durdurma kararı aldırırız. sonuna kadar da orayı takip edeceğiz. millet bahçesi dendi. ya bahçe olacak ya da yapılan şey yıkılacak. zaten mahallelerin nefes alacağı park yeşil alan yok. tüm şehirlileri bu konuyu takip etmeye davet ediyorum.

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi