Ahmet Ataç 15 02 2024

Kazım Kurt’a soracağıma Tahir’e sorarım!

Bir süre önce Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ekonomi konusunda iyimser tablo çizen, hiç eleştiride bulunmayan oda başkanları olduğunu belirterek, “yalaka” demişti!

3 Ekim 2020 09:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir süre önce Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ekonomi konusunda iyimser tablo çizen, hiç eleştiride bulunmayan oda başkanları olduğunu belirterek, “yalaka” demişti! Ama ekonomiyi bilse öyle demezdi!
Şaşırdınız değil mi? Yazayım!
Ekonomi İyi mi kötü mü?
Bizimkisi de soru işte! Kime sorsam “ekonomi kötü” diyor! Sanırım işin püf noktası da burada…
Öyle vatandaşa sorarsak ekonomi iyi olmuyor! İşin erbabına sormak gerekiyor? İşin erbabına sorunca “ekonominin durumu değişiyor”
Sanırım Başkan Kazım Kurt’ta bizim düştüğümüz aynı hataya düştü. Ekonominin durumunu esnafa, vatandaşa, tüccara, sanayiciye emekliye sormuştu! Verileri oradan alınca ekonomiyi de bilmediği ortaya çıkıyor haliyle!
Ama oda başkanlarına sorsa İyi, süper harika oluyor! “Uçuyoruz” başkan Kurt’un haberi yok!
Öyle bir anlatıyorlar ki durumu, ikna oluyoruz. Pozitif veriler, ihracat hamleleri, artan dövizin iyilikleri, paketler falan…
İnsanın şu son elektrik zammını bile alkışlayıp, yetmez biraz daha yapın, diyesi geliyor!
İşin erbapları bizden iyi bildiğine göre ekonomimiz iyidir!
ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, sosyal medya hesabından şiirle yanıt verdi. Nefi’nin Tahirle başlayan şiiriydi…
Muhabir arkadaşlara rica ettim. Bu ekonomiye Tahir ne diyor, sorar mısın dedim…
Sordular…
Memnun olan bir tek esnafa ticaret erbabına rastlamadık. İşyerleri kapalı ama kirayı ödüyorlar! Ertelenen krediler, vergi borçlarının zamanı geldi! “Şimdi ne yapacağız” diye kara kara düşünüyorlar. Birkaç fabrikanın dışında sanayici hep şikayetçi! Ekonomisi iyi olan kimse yok!
Eleştiri varsa, hatalar eksiklikler düzelir. Yanlış giden işler yoluna girer! Ama hatayı, yanlışı alkışlarsanız, iyilik yerine kötülük etmiş olursunuz!
Ekonomiyi bilenler, yönetenler! Tahir’in derdini de anlatın!
 

DOĞRU OLSAYDI!

“”Yalaka” konusu Odunpazarı Belediye Meclis’inde de gündeme geldi. AK Partili Murat Özcan’ın konuyu gündeme getirmesi üzerine Başkan Kurt’un açıklaması dikkat çekiciydi:
-Bir sivil toplum örgütü, bir oda, bir parti belli konularda görüşlerini çekinmeden anlatabilmeli. Demokrasi budur. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Şimdi bizim burada yaptığımız gibi karşılıklı tartışabilmeliyiz.
-Bu ekonomik program doğru olsaydı şimdi yeni bir ekonomik program açıklanmazdı. O gün ileri sürülen program uygun olsaydı şu anda doların, altının geldiği durum farklı olurdu.
-Ve yine o gün söylenenler doğru olsaydı bizim sanayicimiz de, tüccarımız da, küçük esnafımız da bugün şikâyet ediyor olmazdı. Dolayısıyla bugün bunları bilen ama söylemeyen insanların pozisyonu Türkçe’de budur.
 

VATANDAŞ NE DİYOR?

Arkadaşlarımız zaman zaman sokaktaki vatandaşa ES TV’nin mikrofonunu uzatıyor. Durum nasıl?
Birkaç vatandaşın görüşünü aktarmak istiyorum:
Ali Yüksel: Bizim mekânlar kapandı. Sekiz aydır boştayım ben. İyi kötü ekmeğimizi kazanıyorduk. Pandemiden dolayı onu da kazanamaz hale geldik… Oradan buradan borç aldım, biraz birikmişiz vardı onu yiyoruz. Ama nereye kadar. Yarı tok yarı aç o şekilde. Gidişat kötü.
Yaşar Pektaş: Ne sosyal hayatımız var ne bir şeyimiz var anca karın tokluğuna yaşıyoruz. Kış yaklaşıyor. Faturalar yüksek gelmesin diye üç oda varsa ikisini kapatacağız. Bir yerlerden kısıp geçineceğiz. İkinci bir işe ihtiyaç duyuyoruz ama nereden bulacağız. Gençler iş bulamıyor. Geçen markete gittim maaşın yarısı markette gitti. Pahalılık var.
 

DOLARIN DÜŞMESİ GEREK MİYOR MU?

Trump’ın COVID-19’a yakalanması dünya piyasalarını sarsmış! Dolar yükselişe geçmiş!
Borsa ise düşmeye başlamış!
Trump, seçimi kaybetse demek ki dolar yeniden yükselecek!
 

ÇİN’DEN YAPAN AY!

Çin yapay Ay geliştirmeye başlamış!
Nasıl yapacaklar?
Uzaya yerleştirilecek dev aynalarla Güneş ışınlarını Dünya'ya yansıtıp sokak lambalarını devre dışı bırakmayı hedefliyorlarmış!
Hesap etmişler, Çin her 50 km²'lik alanın aydınlatılmasıyla yılda 170 milyon dolarlık tasarruf yapabilecekmiş…
…/…
Adamlar her şeyin taklidini yapa yapa en sonunda Ay’ın da taklidini yapıyorlar!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Para ile insan ilişkisi aynen şöyledir: İnsan paranın sahtesini yapar, para da insanın. Goethe
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

gunun-karikaturu-03-10-2020
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Önce ilke 3 Ekim 2020 22:32

👀cin ali bunlar cin ali

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi