Kazım Kurt'a akıl verenler...

Mesela Melih Gökçek gibi, adamcağız ağlaya ağlaya görevinden ayrılmıştı. İnci gibi göz yaşları, o mübarek yanaklarından süzülürken acıyasım bile gelmişti kendisine bir ara...

6 Mart 2019 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Sanayi Çarşısı esnafı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti. Misafirlerini Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Kurt, onların istek ve şikayetlerini dinledi. Elbette taleplerin çoğunluğu, sanayi çarşısının akıbeti hakkındaydı.
Başkan Kurt, “Bu karar 2017 yılının Mart Ayı’nda resmi gazetede ilan edildi. O dönemde de Türkiye’de bir takım siyasi hareketlenmeler oldu. Erken seçim ve referandum kararı alınınca, bu işi referandumdan sonra yapalım dediler. Referandumdan sonra Eskişehir milletvekillerinden biri Genel Başkan Yardımcısı oldu. (Harun Karacan'ı kast ediyor) Genel Başkan Yardımcısı olan arkadaşımız ile şu anda Odunpazarı’nda Belediye Başkan Adayı olan arkadaşımız (Volkan Doğan'ı kast ediyor) gitti bu projeyi yapmayacaksınız dediler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bana burası artık bizi aştı, git Saray'dan hallet işini; başka türlü çözülme şansı yok dediler” ifadelerinde bulundu.
Bakanlık yetkililerinin "Git işini Saray'da hallet" demesini, samimi bir itiraf olarak değerlendiriyorum. Gerçekten de memleketimizde bakanlar, sadece sorunlara uzaktan bakmakla yetiniyor. Şu anda bakanlarımız Saray'dan müsade almadan telefonu kaldırıp, "Evladım bana iki çay gönder, biri açık olsun" bile diyemiyor. Önce Saray'ı arayıp açık çay içmelerinin önemini arz edip, saray dalkavuklarından birinden izin almaları gerekiyor ki, çay söyleyebilsinler kendilerine... Aynı şey AK Partili belediye başkanları için de geçerli. Saray'ın emir ve talimatlarını yerine getirmeyen bir AK Partili belediye reisinin, kendisini kapının önünde bulması içten bile değil. Mesela Melih Gökçek gibi, adamcağız ağlaya ağlaya görevinden ayrılmıştı. İnci gibi göz yaşları, o mübarek yanaklarından süzülürken acıyasım bile gelmişti kendisine bir ara...
Maalesef memlekette durum tam olarak böyle...
Yani Kazım Kurt'a "Biz bu işi beceremeyiz. Sen iyisi mi Saray'a git" diye tavsiyede bulunanlara hak veriyorum. Ancak Saray'ın da her derdi çözdüğünü düşünmeyin. Eğer böyle olsaydı, İstanbul gibi, Ankara gibi kentlerimizin sorunları da dağlar gibi yığılmazdı. Eskişehirli olduğumuz için şansıyız. En azından Eskişehir'i, Saray'dan atanan memurlar değil, bizim seçtiğimiz başkanlar yönetiyor. Kendi kendini yönetebiliyor olmanın kıymetini bilmek lazım...

İnan Kıraç örnek olsun

İş adamı İnan Kıraç Eskişehirspor'a maddi destekte bulundu. Eskişehirspor yönetimi şu açıklama ile kendisine teşekkür etti, "Ülkemizin değerli sanayicilerinden, hemşehrimiz, İnan Kıraç beyin kulübümüze göstermiş olduğu teveccüh ve yapmış olduğu bağış için teşekkür ederiz." Kıraç'ın 100 bin lira maddi destek sağladığı öğrenildi.
Sayın İnan Kıraç'ın Eskişehirli işadamlarımıza örnek olmasını diliyorum. Bu şehir'de yaşayıp, bu kentin ekmeğini yiyen işadamlarımızın da Kıraç gibi sorumluluk içinde hareket edeceklerini umuyorum. Eskişehirspor'umuz zor günler geçiriyor. Ortada yeni ve enerjik bir yönetim var. Hepimizin – karınca kararınca da olsa – elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Çünkü Eskişehirspor hepimizin...

Viking'ten kardeş geliyor

İsveç Büyükelçisi Annika Molin Hellgren, Birleşmiş Milletler’in düzenlediği kadın hakları konulu seminer için geldiği Eskişehir’de, Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. Büyükelçi Hellgren Eskişehir hakkında övgü dolu pek çok şey duyduğunu, Eskişehir mucizesinin mimarı olan Büyükerşen'le tanıştığına çok sevindiğini belirtti.
Eskişehir ne zaman övülse, birilerinin tüyleri diken diken oluyor. Muhtemelen birileri "Bir elin İsveçli'si eksikti. Övmeyin kardeşim Eskişehir'i..." diyordur. Aksi gibi her gelen de şehrimize hayran kalıp, öyle geri dönüyor. Tabii bir Eskişehirli olarak bundan gurur duyuyorum. Hele ziyaretçi yabancıysa, ayrıca mutlu oluyorum. Muhtemelen İsveç'te 10 kişiye sorsalar 9'u Türkiye'de insanların develere bindiğini, yağlı pilavları parmaklarıyla yediğini, kadınların sokağa bile çıkamadığını düşünür. Eskişehir'i bir dünya markası haline getiren Yılmaz Büyükerşen'i tebrik ederim. İsveç Büyükelçisi Hellgren, Eskişehir'in kardeş şehir uygulamalarını da beğeniyle takip ettiğini, bir üniversite şehri olan Uppsala ile Eskişehir arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için bir takım temaslarda bulunacağını açıklamış. Ne diyelim? Bir de vik
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 6 Mart 2019 14:03

Tele 1 tv ne Merdan yanardağ kim kardeşim siz hiç oy kullanmadinizmi hiç sandıkta görev almadınız mi her partinin sandık görevlileri vardır oylar sayildik dan sonra her parti görevlisinden ıslak imza alınır itiraz varsa yine ıslak imzayla tutanak tutulur şerefli TÜRK POLISINI bu ise alet etmese niz şaşardım zaten 20 yıldır Bu işlere tevessül ettilerde AK parti Eskisehiri kaybetti bırakın bu İşleri Dünyada en iyi secim sistemi Turkiyededir..

0 3 Cevap Yaz
Vural

bu sefer chp eskişehiri kaybedeceğini anlayınca şimdiden hazırlık yapıyor.

3 1
Baylana cevap 6 Mart 2019 12:26

Açık oturuma çıkacağın kişinin siyasi kimliği açık ve net olması lazım. Kırk yamalı bohçayla neyi konuşacaksın ? Sayın mansur yavaş geçen seçim biter bitmez ilk önce , beni CHP'li zannederler diyerek CHP rozetini çıkarmadımı ? Bakın kardeşler siyaset kadro işidir. Aynen orkestra gibidir , bir çatlak ses bir detone durum sizi başarısız eder . Onun için arkanda parti olacak , o partinin teşkilatları olacak , devletle uyum olacak. Devletle çatışarak inatlaşarak çaresiz önü tıkanmış şehirler yaratırsınızzzzz.!

7 2 Cevap Yaz
cevapçıya cevap

o zaman devlet idaresi kimdeyse onun dışındaki tüm partiler kapatılsın? hatta devletin yönetimi kimdeyse o yeter, başkasının düşünmesine, karar vermesine ne gerek var değil mi? yıl olmuş 2019 kafalara bak.

2 6
melih gibi

nası net olacak? melih gökçek gibi mi? mehli'in siyasi geçmişine bak bakalım neler varmış. hangi parti rozetleri varmış cebinde ya da şimdiki özhaseki gibi mi olmalı? malum cemaatlerle takılmış birini mi aday göstersin chp de akp gibi :D çaylak ses, yomalı bohça, devletin TCsine karşı ne kadar dengesizlik varsa akp'de var. herkesi kendiniz gibi balık hafızalı ya da cahil sanmayın. "çaresiz önü tıkanmış şehirler" ancak akp gibi ülkeyi ayrıştıran, benden olmayan yaşamasın ölsün anlayışındaki partilerin yönetiminde olur. akpli değilsen düşmansın onların gözünde ama bu halk sizin gibi fırıldak değil. bi gün megri megri diye bi gün pensilvanya'dakine dön hocam diye ağlayamayız biz. hadi başka kapıya...

2 5
Recep Tayyip 6 Mart 2019 12:09

Tele 1 tv de Merdan Yanardağ Akepe nin Hatay , Eskişehir gibi bıçak sırtında olan illerinde oy kullanırken polisleri kullanıp dengeleri değiştirebileceğinden söz etti bu çok önemli bilgiyi Mİllet İttifakı olan partilerin dikkate alması ve sandıkta önlem almaları gerekmektedir..

1 5 Cevap Yaz
Vural

siz hiç merak etmeyin her partinin üyesi var sandıklarda. 15 yıldır sandıkta görev alıyorum hiç usulsuzluk yok.

0 0
Hüseyin Baylan 6 Mart 2019 10:01

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki'de Genel Başkanından izin almadan Mansur Yavaş'la açık oturuma katılamayacağını deklare etti. Tek adam rejiminde 81 milyon insanın sorun ve taleplerini çözmek mümkün görünmüyor.

5 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi