Kazım Kurt: AK Parti ve MHP asfalt parasını destekledi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u, ES TV ekranlarında yayınlanan Eskişehir’in Nabzı’na konuk olarak aldık

2 Şubat 2019 10:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u, ES TV ekranlarında yayınlanan Eskişehir’in Nabzı’na konuk olarak aldık. Kurt, Türkiye ve Eskişehir gündemine ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu ancak özellikle üç konu hakkındaki görüşleri dikkatimi çekti. Neydi o üç konu? İlki, AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın asfalt katılım payına ilişkin açıklamaları. İkincisi, Yine Volkan Doğan’ın, muhtelif kırsal mahallelerde kilit taşı döşemesi. Üçüncüsü ise, tüm partilerin kırmızı çizgisinin Odunpazarı olması ve Kazım Kurt’un hedef alınması. 
*
Şimdi, ben soracağım, Kazım Kurt yanıtlayacak. Başlayalım…
*
-Volkan Doğan, Odunpazarı Belediyesine başkan seçildiği taktirde vatandaştan asfalt katılım payı almayacağını söyledi. Dahası, 2014-2019 yılları arasında, yani Kazım Kurt’un başkanlık yaptığı dönemde alınan asfalt katılım payının vatandaşa iade edileceğini ifade etti. Ne dersiniz bu vaatlere?

GERÇEKLERLE ALAKASI YOK
K. KURT: “Seçim öncesi, adaylar birtakım vaatlerde bulunuyor. Tabi bunun bir ölçüsü olması lazım. Bazı vaatler, çok kolay atılan vaatlerdir. Ben seçimi kazanacağımızı bildiğim için, ölçülü davranmak durumundayım, yapabileceklerimi söylemek durumundayım. Şimdi AKP’nin adayı ‘asfalt katılım payını almayacağız’ diyor. Bir kere bunun doğruluğunu test etmemiz lazım. Odunpazarı’nın AKP’li meclis üyeleri, beş yıl boyunca, asfalt katılım payı almayan bir AKP’li belediye gösteremediler bana. Kaldı ki biz, 2014 yılında, Odunpazarı Belediye Meclisinde yapmış olduğumuz tartışma sonucunda, asfalt katılım bedellerinin alınmasına oy birliğiyle karar verdik. Yani bu karara, AKP’li meclis üyeleri de MHP’li meclis üyeleri de, yani Cumhur ittifakının birleştirdiği her iki partinin meclis üyeleri de, CHP’li meclis üyeleriyle birlikte ‘asfalt katılım bedeli alalım’ diye karar verdiler. Dolayısıyla bu kardeşimizin söylediğinin, gerçeklerle bir alakası yok.

MAHKEME ‘ASFALT PARASI ALACAKSINIZ’ DEDİ
Bakın, Büyükşehir Belediye Meclisinde AKP’li üyeler sayı olarak bizden çok. 30 tane AKP’li meclis üyesi var, 15 tane CHP’li meclis üyesi var. Büyükşehir Belediyesi’nde, AKP’li meclis üyeleri, ‘asfalt katılım bedellerini almayalım’ diye bir karar aldılar, bizim muhalefetimize rağmen. Ve şimdi, Eskişehir 1. Vergi Mahkemesi şu kararı verdi: ‘Meclisin böyle bir yetkisi yok.’  Yani mahkeme, AKP’li üyelerin ‘asfalt katılım bedellerini almayalım’ kararını iptal etti. Yani mahkeme dedi ki: ‘Siz böyle bir karar alamazsınız.’ O zaman insanlara yalan yanlış bilgilerle popülizm yaparak seçim öncesi bir yanıltma yoluna gitmek doğru bir şey değildir. Bunun sonucu iyi değildir, nitekim kimse de inanmadı buna.

ÇÖP TOPLAMA PARASINI VATANDAŞ ÖDEYECEK
Şunu da söyleyeyim. AKP döneminde, bu asfalt katılım payı bedellerinin oranı artmıştır; bırakın kaldırmayı ya da eksiltmeyi… Daha önemli bir şey daha söyleyeyim bakın size. ‘Önümüzdeki dönem asfalt katılım bedellerini kaldıracağım’ diyenler, şöyle yaptı: ‘Atık su, altyapı ve evsel atık tesislerinin tarifelerinin belirlenmesinde uygulanacak yönetmelik’ diye bir şey çıkardılar, katı atık toplama bedelinin tamamını vatandaşa yüklediler. Biz şimdi çöp toplamak için harcadığımız paranın tamamını sevgili Eskişehirli hemşerilerimize yüklemek zorundayız. Her yıl bir seçim olduğu için AKP hükümeti bunu erteledi. Ama bu sene ertelemedi.

ALINAN PARA YASAL OLARAK İADE EDİLEMEZ
2017 kesin hesabına göre Odunpazarı’nda almamız gereken katı atık toplama maliyeti, 29 milyon 614 bin 834 lira 72 kuruş. Bundan, çevre temizlik vergisini ödedik ya, 4 milyon küsur düşüyoruz; 25 milyon 494 bin 796 lira 30 kuruşu vatandaşlarımızdan alacağız. Dolayısıyla, siz şimdi durmayın ve popülizm yapın. Kararlar burada, yönetmelikler burada, yasayı AKP yapmış, üretmeyen bir ekonomi yaratmışsınız. Vatandaş vergisini ödeyemiyor, vatandaş belediyeye olan yükümlülüklerini yerine getiremiyor, AKP çıkardığı yasalarla, işte böyle zorla alıyor. Çöp toplamak ilçe belediyesinin görevi ama çöp toplamanın maliyetini vatandaşın sırtına yükleyen bir hükümetin temsilcisi çıkıyor diyor ki: ‘Asfalt katılım bedelini almayacağım.’ Şimdi ben buna ne diyeyim? Biz yoksuldan yanayız, halktan yanayız, biz emekçiden yanayız, biz ömrümüzü verdik bu iş için. Ve bakın şu da çok açık: Yasal olarak alınan paranın iadesine hiç kimse karar veremez. Asfalt katılım bedellerini iade edeceğiz diyen, yalan söylemiş olur.” 
*
-Volkan Doğan, Odunpazarı’nın çeşitli kırsal mahallelerinde kilit taş döşüyor. Bu girişime ilişkin yorumunuz ne olur?

VALİLİKLE KAZIM KURT ANLAŞMIŞ
K. KURT: “Tabi bu arkadaşımız popülizm yapma peşinde, şov yapma peşinde ama siyaset öyle olmaz. Siyaset doğru zemin üzerinde yapılan ciddi bir iştir. Öyle çocukça hareketlerle filan, kendinizi kandırırsınız… Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ile 2018 Mayıs ayında biz oturmuşuz, görüşmüşüz ve anlaşmışız. Eskişehir’e bu iş için gelen paranın bir kısmının Odunpazarı’nın köylerinde harcanmasına ikna etmişim Valiliği. Bu para 2 buçuk milyon. Ve o köylerin yollarını yaptırmışım. Onlar yapmasaydı ben yapacaktım, 2 buçuk milyonu Odunpazarı’nın bütçesinden harcayacaktım. Yanlış mı yapmışım? Kaynak böyle yaratılır.

HÜKÜMET PROJELERİNİ HATIRLATTI
Mesele şu arkadaşlar: İktidar partisi, iktidar partisinin yöneticileri, Eskişehir’e yapacakları işi yapsınlar. Belediyelerin yapacağı iş; taş döşemekle olmuyor bu iş. Kızılinler projesi ne oldu? Kızılinler projesini yapamayacaksın, yaptırmayacaksın, Sultandere’ye taş döşeyeceksin. Geç bunu, bu ufak iş. Uraysim projesi vardı, ne oldu, hani, nerede? Bu arkadaşlarımız gidip, Bozan’daki Uraysim projesini gerçekleştirmeli. Alpu-Mihalıççık arasında haftada bir kişi ölüyor. Hani o yolu yapıyorlardı, nerede, yok. 
İşte iktidar, oraya döşeyecek taşı. Hatboyundaki projenin haline bak, yapboz oldu. Eskişehir’le Gemlik tren yoluyla bağlanacaktı hani, nerede? Daha çok sayarım… E, şimdi siz bunları yapmayacaksınız, Sultandere’ye 2 bin metrekare taş döşeyip belediye kazanacaksınız öyle mi? Buna ben gülerim sadece.” 
 
*
-Tüm partilerin kırmızı çizgisi Odunpazarı Belediyesi, hedefteki isim ise Kazım Kurt. Bu durumu neye bağlıyorsunuz?

ODUNPAZARI’NI AK PARTİ’DEN ALDIM
K. KURT: “Ben politikanın içinden gelen bir adamım. Parti içerisinde bütün kongrelere aktif olarak katılmışım. Parti içinde de rakiplerimiz var haliyle. Parti dışında da, ben çok net, diğer partilere karşı da CHP kimliğimi koruyarak her türlü demokratik mücadeleyi yapmışım. Artı, geçen seçimde AKP’nin elinden almışım Odunpazarı Belediyesini. Dolayısıyla orada bir yara var. Şöyle düşünüyorlar: İkinci kez başlayacak bir Kazım Kurt, dönemi başarıyla tamamlarsa, birçok şey değişir Eskişehir’de. O zaman, şimdiden bu işi çözebilirsek çözelim diyorlar. CHP’nin birinci çıktığı tek ilçe Odunpazarı. CHP’nin en çok oy aldığı ilçe Odunpazarı. E, burada, CHP ve adayı da kaybederse, diğer partiler de rahatlayacak.” 
*
Kazım Kurt’un, yukarıda bahsi geçen üç konu hakkındaki görüşleri bu şekilde. Takdir kamuoyunun… 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sehirli 3 Şubat 2019 09:35

Kazim Kurt, diger adaylarla adeta ,kedinin fareyle oynadigi gibi oynuyor.Kendisi soyadi gibi gercekten Kurt bir politikaci.Rakiplerde acemi caylak olunca iside epeyde kolaylasti.Konustuklari,yaptigi her tespit dogru ve yerinde.Halkin anlayacagi sekilde.Digerleri yaptiklariyla kendi kuyularini kaziyorlar.Yani Kazim Kurt,onlarin yaptiklarini kendi lehine ceviriyorki,bu siyasi bir zeka gerektirir.....

1 4 Cevap Yaz
Esnaf 3 Şubat 2019 09:28

En basindan soyledigimizin arkasindayiz.Siyaset,politikacilik,haysiyet gerektirir.Secimlere her parti kendisi girmelidir.Boylece herkes boyunun olcusunu alir.Oyle,yok vekilim,yok ilbaskanim,yok ilce baskanim,yok partimin baskani emrettiler,illada bizim partimizi degilde su partiyi destekleyin demekle secime girilmez.Adama sorarlar "Sen niye varsin ozaman?".Kazim Kurt,40 yildan uzun,siyasetin icinde oldugunu yine gosteriyor. Siyaset,cocuksu, sark kurnazligi,tatlisu kurnazligi ile hele hele,mankurtluk yapip baskasinin eteklerine yapisarak yapilmaz.1 nisanda,zafer yine sayin Kazim Kurt undur.Hep beraber gorecegiz.......

1 4 Cevap Yaz
Ali baba 3 Şubat 2019 00:29

Yav he he , he dedik ya he .

5 1 Cevap Yaz
ES ES 2 Şubat 2019 19:51

KAZIM BAŞKAN OYUMUZ SANA

1 7 Cevap Yaz
es 2 Şubat 2019 19:51

oyum kazım kurt a

1 8 Cevap Yaz
HANLI 2 Şubat 2019 19:50

KAZIM KURT DOĞRU SÖYLEMİŞ....

1 8 Cevap Yaz
erhan 2 Şubat 2019 17:06

sn Anbar dünkü Disk konulu yazınız üzerine bir yorum yapmıştım bukelemun gibi kılık değiştirip yorum yazan arkadaşa cevaben. evet ben inciler saçıp bilgi sahibi, fikir, sahibi olup benim gibi zihniyettekiler in bildiği en iyi şey yanlışa kılıf bulmak değil doruları yorumlayıp kamuoyunu bilgilendirmektir. evet belediye is sendikası başkanı sn Güney demirdesin Diskin Tepebaşı belediyesine girmemesi için verdiği mücadeleyi canlı sahidiyim.. çünkü o dönemin belediye is sendikası yönetim kurulu üyesiydim ..yapilan yorumlara iftira atmak Zavallıların işidir. Sendikal mucadeleyide, belediyeciligide, belediye içinde işlerin nasıl yürüdüğünü de çok ama çok iyi bilirim zati muhterem..cevab hakkımı kullanmama sn editör inşallah izin verir saygılar. .

4 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi