Kazanmak yetmiyor

Şöyle bir çevrenize bir bakın... Toplumun takdirini kazanmış isimlere bir bakın! İstedikleri yerlere çoktan gelmişlerdir. Ama yine de memnun değiller. Çünkü, kaybetmesini istedikleri bir türlü kaybetmiyor!

16 Haziran 2019 09:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kazanmak insanımıza yetmiyor!
Futbolda... Siyasette... Ticarette... Komşulukta... Günümüz çağında bir hastalık var. Artık insanlara kazanmak yetmiyor. Para da kazanıyor yetmiyor… Sporda madalyaları topluyor yetmiyor… Sınavlarda kazanıyor yetmiyor! Aşk da kazanıyor, kumarda kazanıyor ama yetmiyor!
Çok fazla kazansa da yetmiyor. Ne istiyor peki?
- Diğerlerinin kaybettiğini de görmek istiyor... Şöyle bir çevrenize bir bakın... Toplumun takdirini kazanmış isimlere bir bakın! İstedikleri yerlere çoktan gelmişlerdir. Ama yine de memnun değiller. Çünkü, kaybetmesini istedikleri bir türlü kaybetmiyor!
Kimseyle yarış halinde olmayan, kimseden akıllı, kimseden güzel, kimseden iyi olma iddiasında bulunmayan insan, özgür insandır!

YERLİNİN YERLİSİ!

Futbolda alt yapının önemi büyük! Özellikle bizim gibi büyük şehir takımlarının alt yapısının çok sağlam olması gerekiyor… Alt yapıdaki futbolcularımızın yüzde 99’u Eskişehirsporlu oluyor… Eskişehir’in öz evlatları… Ne yazık ki alt yapı antrenörlerimiz kimi zaman Eskişehirli ve Eskişehirsporlu olmuyordu… Alt yapı imza töreni fotoğrafını bu nedenle önemsiyorum… Başkan Vekili Mehmet Şimşek, alt yapıdan sorumlu yönetici Hasan Hüseyin Ertuğrul Serdal Eroy, Ergin Işık ve Tayfun Solak’a imza attırdılar… Hocalarımız için “yerlinin yerlisi” tanımı yapsak, hatalı olmaz! “Gel” dediklerinden geliyorlar, “git” dediklerinde gidiyorlar!

UNUTKANLIK

Unutkanız…
Hepimiz bir şeyleri unutuyoruz… Seyahat ederken, otobüste, tramvayda, trende unutulan onbinlerce eşya var. Kimisinin sahibi bulunuyor! Kimisi nerede unuttuğunu bile hatırlamıyor. Kocaeli’nde ilginç bir olay yaşanmış…
Bu kez Gebze ilçesinde bir anne halk otobüsünde 5 yaşındaki çocuğunu unutmuş… Şoför çocuğa yemek yedirmiş, parkta oynatmış ve ailesine teslim etmiş! Sevdiklerinizi unutmayın!

SURİYELİ RAKAMI!

Yok Suriyeli sayısından bahsetmeyeceğim… Suriye uyruklu kişilerin açtığı şirket sayısı 15 bin 159… Bu şirketlerde yaklaşık 10 bin kişi çalışıyor!

KAYIPLAR VE KAZANÇLAR

Hayata en önemli şey kazançlarınızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.

USTA OLANLAR!

Pratik politikacılar parlamentoyu kullanarak herhangi bir şeyin yapılmasını engelleme sanatında usta olmuş kişilerdir. Bernard Shaw

karikatür
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi