Kaynanalar Günü

Cihan Yıldırım yazdı

23 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Belirli gün ve haftalar var...
Yıllar önce sayıları daha azdı. Gerçekten belirliydi! Günümüzde neredeyse hemen her günümüz dolu. Pek çok konuda ‘farkındalık yaratmak’ için yeni yeni günler ilan edildi.
Bazen fedakârca yürütülen bir mesleğe, bazen yeni bir hastalığa, kimi zamanda toplum yararına bir kampanyaya dikkat çekiliyor.
Böyle günlerde ‘protokol’ açıklama yarışına giriyor.
Dört bir yandan ‘mesaj’ yağıyor.
Başkanlar, vekiller, valiler, müdürler...
e-posta’dan, vatsap’tan, Facebook’tan...
Çoğunun ne olup bittiğinden haberi yok! Gönderdikleri mesajlar basın birimine hazırlatılıyor. Yavan ve soğuk mesajlarla boğuşmak zorunda kalıyoruz.
O nedenle ‘etkili’ olmuyor.
İstisnai kurumlar ve kişiler de oluyor...
Mesaj göndermeyi, söz konusu ‘belirli gün’ hakkında konuşmayı hak eden kişi ve kurumlar var.
Eskişehir’den örnek vermek gerekirse Tepebaşı Belediyesi ve Ahmet Ataç... Pek çok konuda ‘açıklama’ yapmayı hak ediyor. Çünkü çoğu konuda hizmet yapmış, projeler yürütmüş...
Enerji Tasarrufu Haftası... Tepebaşı Belediyesi yaptıklarıyla bir hafta boyunca konuşmayı hak ediyor.
Yeşilay Haftası... Gençleri kötü alışkanlıklardan bu kadar koruyan başka bir başkan var mı? Ahmet Ataç bu konuda bir şeyler söyleme hakkına sahip.
Kadınlar Günü... Kadına selam vermemiş kimseler açıklama yaptı! Oysa konuşmayı en çok hak eden kadınları evden çıkarıp diyar diyar gezdiren, meslek sahibi yapan, ürünlerini satmaları için sokak açan, keyifli vakit geçirmeleri için projeler yürüten Ataç ve belediyesiydi.
Çanakkale Zaferi... Binlerce kişiyi Çanakkale Ruhu ile tanıştıran Ataç, Çanakkale Belediyesi’nden daha çok hak ediyor zaferi kutlamayı...
23 Nisan... Belediye, Çocuk Senfoni Orkestrası ile çocukların ufkunu açtı. Çocuk sevgisini lafta bırakmadı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de aynı şekilde çocuklar için özel bir hizmet...
Engelliler Haftası... İlk günden itibaren engellilerin hayat kalitesini artıran hizmetler yapan Ataç, bu konuda Türkiye’nin önde gelen belediyesidir. Engellileri yılda bir gün değil her gün hatırlayan ve onlara hizmet etmekten keyif alan bir başkandan bahsediyoruz. Belki de en çok bu konuda konuşmayı hak ediyor.
Ramazan ayı... 11 ayın sultanının coşkusunu ve paylaşımını yıllardır Tepebaşı Belediyesi ile yaşıyoruz. Sokakları şenlendiren Ataç ve ekibi bu konuda da gönül rahatlığıyla söz söyleyebilir.
Çevre Koruma Günü... Yaşam Köyü Projesi ve yenilenebilir enerjiye yönelmesiyle yine ülkenin öncü belediyelerinden biridir Tepebaşı...
Ataç ve belediyesinin, Hayvanları Koruma Günü’nden Camiler Haftası’na, 10 Kasım’dan Tasarruf Günü’ne kadar onlarca gün ve haftada anlatacak çok şeyi vardır. Sanırım sadece 15 Haziran’da ‘kutlanan’ Kaynanalar Günü’nde söyleyecek bir şeyleri yoktur!
Evet, belirli gün ve haftalarda hemen herkes, her kurum bir şeyler söylüyor ama kimileri yaptıklarını anlatırken kimileri gugıl’dan aldığı bilgilerle açıklama yapıyor. Bu konuda Ahmet Ataç ve belediyesini ayrı bir yere koymamız gerektiğini düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi