Kaybetmeme dürtüsü

Ayhan Talçı yazdı

1 Eylül 2015 00:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Atatürk Stadyumunda Maç izlemek, bir aşığın sevgilisine serenat yapması gibidir. Ona aşkını ilan ederken tüm benliğiyle kendisini ona adaması gibidir.
Taraftarı içinde, Eskişehir’in kırmızı siyah Forma aşkı, Ekmek gibidir Su gibidir. Anlayacağınız bu sevda anlatılmaz yaşanır. Böyle taraftara binlerce methiyeler dizsek’te azdır. Bizlere futbol karşılaşmalarının olmazsa olmazı olduğunuzu her defasında hatırlattığınız için teşekkürler efsane taraftar.
Spor Toto Süper Ligin mücadele gücü yüksek iki takımın karşılaşmasını izledik. Kazananı olmayan bu müsabakada, Futbolun sadece fiziksel ve daha çok topsuz koşan yönünü görmüş olduk diyebilirim.
Zaman zaman her iki takımında çok fazla olmasa da, spontane gelişen atakları neticesinde gol pozisyonlarına girmesi, Karşılaşmanın kalite standardına ulaşmasına müsaade etmedi.
Bu maç bizlere bir kez daha şunu gösterdi ki, Futbolun sadece ve sadece fizik ve kondisyona dayalı bir oyun olmadığıdır. Futbol Teknik, taktik, fizik ve kondisyon bütününün harmanlandığı önemli bir oyundur. Bu dörtlemi saha içinde, oyunun 4/1 lik diliminde gerçekleştiren takımlar istedikleri hedefe mutlaka ulaşırlar diyebilirim.
Karşılaşma öncesine baktığımızda tipik bir beraberlik mücadelesi olacağı kanısı birçok otorite tarafından dillendirilmekteydi. Nedeni ise her iki takımında moralli oluşu, her iki takımında bir hafta önce kaybetmemesi ve iyi futbol oynaması, her iki takımın birbirilerine karşı daha temkinli ve dikkatli oynamasına neden olur düşüncesi idi.
 Neticesinde bu düşüncede olanlar 90 dakikalık maç sonunda haklı çıkmış oldular.
Eskişehirspor un, kopmak futbolu benimseyerek, dar alanda teknik kapasitesi yüksek ve topa hükmeden futbolcularıyla sonuca gitme isteği, Çaykur Rizespor teknik kurmaylarının önlem alıcı hamleleri neticesinde hedefine ulaşamamış oldu.
Çaykur Rizespor un, Fiziksel ve uzun pas oynama düşüncesi ise, aynı şekilde Eskişehirspor takım hazırlayıcıları tarafından önlem alınarak, Rakibin istediği gibi oyunu lehine çevirmesine müsaade etmemiş oldu.
Her iki takımında önce kaybetmeme dürtüsü,kazanma isteğinin önüne geçtiği için,taraflar birer puana razı bir şekilde stadyumdan  ayrılmış oldular.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi