Ahmet Ataç 15 02 2024

Katliamı kim yaptı?

Mihalıççık'ta özellikle sokak köpeklerine yönelik bir katliam yapıldığı haberi, Eskişehir gündemine bomba gibi düştü.

22 Nisan 2022 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir

Mihalıççık'ta özellikle sokak köpeklerine yönelik bir katliam yapıldığı haberi, Eskişehir gündemine bomba gibi düştü. Mihalıççık'ta pek çok dört ayaklı dostumuzun vurularak öldürüldüğü görülüyor. Eldeki bütün veriler bu katliamın organize olduğunu gösteriyor. Yani uyuşturucu etkisinde katliam yapan kendini bilmezlerin yaptığı bir iş yok ortada. Konuyla ilgili eleştiri oklarının ilk başta Mihalıççık Belediyesi'ne döndüğünü de hatırlatalım. Ancak Mihalıççık Belediyesi, başkaları tarafından öldürülen köpekleri toplamak için bölgeye gittiklerini söylüyor. Başkan Serdar Çorum da yaşanan katliamdan dolayı üzgün olduklarını, muhtemelen koyun sürülerine saldıracağından endişe eden kişilerin hayvanları öldürdüğünü belirtti.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan ve İYİ Partili Serdar Ulucan da konunun takipçisi olacaklarını belirtti. "Dili olmayan, sadece sevgi, şevkat ve ilgi isteyen bunu gördüklerinde, her türlü sadakatlerini sizlere sunan sessiz dostlarımıza ilçemizde acımasızca bir katliam gerçekleştirilmiş, şahsımla beraber bir çok hayvansever dostlarımızı derinden üzmüştür" diyen Serdar Ulucan, "Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna buradan bildirir, bu katliamı gerçekleştirilenlerin hem hukuk hemde insani olarak hak ettiği cezayı almalarını dilerim" ifadelerinde bulundu.

Bu katliamla ilgili tek tesellimiz, Eskişehir'deki hayvanseverlerin ortak olarak sesini yükseltmiş olması ve toplumsal tepkinin yüksek olması. Ancak hiç bir teselli, dostlarımızı kaybetmenin acısını dindirmiyor.

Zaten küpesi olan, yani kısırlaştırıldığı belli olan hayvancağızları kim öldürüyor? Yetkililerin bu "Organize" suçu ortaya çıkartmasını bekliyoruz.

Hükûmetten arıcıya yardım

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, ilkbahar aylarında arıcıların kullanması için tam 42 ton şeker dağıttı. Toplamda 61 ton şeker dağıtacak olan müdürlük yetkililerine teşekkür ederiz. Eskişehir son zamanlarda arıcılık konusunda ciddi bir yol kat etti. Bu konuda Tarım Bakanlığı'nın politikaları çok etkili oldu. 218 arıcı müteşebbise bu yardım ilaç gibi gelmiştir. Zira şeker – maalesef – pahalılaştı.

Yaşadığımız dönemde, gıda üretiminin ne kadar önemli olduğunu gördük. Muhtemelen geleceğin süper devletleri daha çok çelik üreten, daha çok petrol çıkartan değil, daha çok yiyecek üreten ülkeler olacak. Ancak biz işin felsefesini bir köşeye bırakalım. Önemli olan Eskişehirli üreticinin hükûmetten destek almış olması. Bu destekleri yapsınlar, sevgili hükûmetimizi alkışlamaktan keyif alırız. Yeter ki böyle güzel çalışmaların ardı kesilmesin.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Hassan 22 Nisan 2022 15:22

Sekerle uretimi yapilan bal ne kadar dogal? Kopekleri sokaklardan toplasinlar

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi