Karşınızda Galaxy S10

Bu özellikle Qi-Sertifikalı akıllı telefon ve giyilebilir cihazlar şarj edilebiliyor. Cihazlar 27 Şubat 2019'dan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.

24 Şubat 2019 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Samsung, geçtiğimiz akşam düzenlediği lansman gecesiyle yeni modelleri Galaxy S10, S10 Plus ve S10E'yi tanıttı. Dinamik AMOLED ekran ve yeni nesil biyometrik doğrulama sistemi ultrasonik parmak izi tarayıcısına sahip olan Galaxy S10 ile S10+’da, 123 derece görüş alanı sunan ultra-geniş açılı lens, dijital sabitleme teknolojisi, arka ve ön kameralarda UHD kalitesinde fotoğraf çekimi ve arka kamera HDR10+ kalitesinde kayıt yapma gibi özellikler bulunuyor. Nöral işlemcili, yapay zekâlı kamerayla gelen Samsung S10 ailesi, hızlı kablosuz şarj özelliğinin yanı sıra kablosuz güç paylaşımı da yapabiliyor. Bu özellikle Qi-Sertifikalı akıllı telefon ve giyilebilir cihazlar şarj edilebiliyor. Cihazlar 27 Şubat 2019'dan itibaren Türkiye'de satışa sunulacak.

Yeni kıyafet icat ettik

Kayseri Teknoloji Bölgesinde, akademisyenler ve KOSGEB desteğiyle kurulan bir firma, gündelik eşyaların yaydığı radyasyonun etkisini önlemek için “antiradyasyon” özellikli kumaş geliştirdi. Bu kumaşla tasarlanan bebek kıyafetleri, slip, çorap, tişört, hamile karın bandı, polar mont gibi kıyafetler, iç piyasaya sunulmasının yanı sıra Almanya’ya da ihraç ediliyor. TÜBİTAK Bilgem Laboratuvarlarında test edilen radyasyondan koruyucu kıyafetler, 40 desibele kadar koruma sağlıyor.

Avrupa'da zorunlu oluyor

Avrupa Parlamentosu, tüm araçlarda çeşitli gelişmiş aktif güvenlik özelliklerinin zorunlu olmasını gerektiren mevzuatı onaylayacak. Avrupa Ulaştırma Güvenliği Konseyi, bu yeni yasanın 15 yılda en az 25 bin hayatı kurtaracağını tahmin ediyor.
Avrupa’da binek araçlarda zorunlu olacak özellikler şunlar; Gelişmiş otomatik acil fren sistemi, Şeritten ayrılma uyarı sistemi, Akıllı hız yardımı, Sürücü yorgunluk uyarısı, Acil frenlemede yanan sinyaller, Ters şerit algılama sistemi ve Kaza veri kaydedicisi.

Yapay Zeka mucitlerini ürküttü

ABD’de OpenAL isimli araştırma şirketi tarafından geliştirilen, kendi başına metin oluşturan yazılım suiistimal edilebileceği endişesi ile piyasaya sürülmedi. Kar amacı gütmeyen araştırma kuruluşu OpenAl tarafından geliştirilen Gpt2 isimli yazılım insan seslerini analiz ederek kendi başına metinler oluşturabiliyor. Oluşan metinler o kadar gerçeğe yakın ki, Gpt2’yi geliştirenler bu yazılımın piyasaya sürülmemesine karar verdi. Destekçileri arasında Elon Musk’ın da bulunduğu OpenAl’ın temel çalışma biçimi yaptığı tüm yenilikleri kamuoyuna açıklamak.

İsrail Ay'a uzay aracı gönderdi

İsrail ilk kez Ay'a uzay aracı gönderdi. Beresheet isimli insansız uzay aracı, ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Cape Canaveral Uzay Üssü'nden fırlatıldı. Yapılan açıklamada, araçtan sinyal alındığı ve sistemlerinin normal çalıştığı belirtildi. Ay'a 11 Nisan'da ulaşması beklenen çamaşır makinesi büyüklüğündeki uzay aracının ağırlığı 585 Kg. Araç içinde yüzlerce dijital dosyanın yüklendiği madeni para büyüklüğünde bir kapsül bulunuyor. Bu dosyalarda İsrail'e ait ulusal semboller ve bazı kültürel materyaller yer alıyor. Uzay aracı "Beresheet" yüzeye ulaştığında; ABD, Rusya ve Çin'den sonra Ay'a uzay aracı indiren dördüncü ülke İsrail olacak. Bağışçılar tarafından finanse edilen uzay aracının maliyeti 100 milyon dolar.

Türkiye’den yerli IDN önlemi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) siber saldırılara karşı yerli ve milli "İnternet Değişim Noktası (İDN)" kurulması ve veri merkezi sektörünün geliştirilmesine imkân veren düzenleyici çerçevenin oluşturulması hedefleniyor. Söz konusu düzenlemeler, hem elektronik haberleşme sektöründeki işletmecilerin altyapıları hem de haberleşme hizmetlerinin kullanıcısı olan bankacılık, sağlık, finans, enerji gibi diğer kritik sektörlerde güvenliğin sağlanmasına önemli katkı sağladı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi