KARŞILIKLI ANLAYIŞ

Eskişehirspor 2011/2012 Futbol sezonuna iyi başlayamamıştı. İçerde Akhisar mağlubiyeti, dışarıda Ordu spor mağlubiyeti ile başlaması, tran

5 Şubat 2013 00:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor 2011/2012 Futbol sezonuna iyi başlayamamıştı. İçerde Akhisar mağlubiyeti, dışarıda Ordu spor mağlubiyeti ile başlaması, transferlerin zamanında yapılmaması taraftarları tedirgin etmişti. Yönetim ciddi şekilde eleştirilir hale gelmişti. Bununla beraber Teknik Direktör Sayın Ersun Yanal’ın tavırları Futbol çevresine yaklaşımları ciddi şekilde sorgulanır hale gelmişti.
 
31 Ağustos 2012 tarihinde oynanan Mersin İdman Yurdu maçından sonra alınan galibiyetin gelecek adına umut olmasını dilemiş; 05 Eylül 2012 tarihinde köşeme yazdığım yazıda Sayın Ersun Yanal’ı aşağıdaki paragrafta ciddi şekilde eleştirmiş ve uyarmıştım:
 
Sayın Ersun Yanal’ı uyarıyorum, bir dizi yasaklarla takımı yönetmeye kalkmayın… Takımla taraftar arasına duvar örme, Takımı Şehirden uzaklaştıracak hamlelerden uzak dur. En önemlisi bu bağlantıları sağlayacak yerel basınla olan ilişkilerini gözden geçir. İnandırıcılığını kaybetmeden, Futbolun saç ayakları dediğimiz, Yönetim, Teknik Heyet, Taraftar Basın Kulüp arasındaki ahengi iyi sağlamak ve bir araya getirmek gerekir. İnşallah alınan Mersin İ.Y Spor galibiyeti herkesin bir kez daha düşünmesine vesile olur. Yapılan yanlışlardan dönülür.
 
Aradan geçen beş aylık süreden sonra, Mersin maçından önce Sayın Ersun Yanal Yerel basını tesislere davet ederek sohbet toplantısı yaptı. Düşüncelerini şehirle paylaştı. Bir nevi dertleşti. Daha sonra taraftar yasağını kaldırarak, taraftarı tesislere davet etti. Taraftar, davete icabet etmek erdemliktir dedi. Tesisleri bayram yerine çevirdi. İlk defa bir maçtan önce Tribünlerle Teknik heyet arasında olumlu bir iletişim kuruldu. Bu iletişim meyvesini verdi. Tribüne yansıması büyük oldu. Taraftarlar Takımlarının yapmış oldukları mücadeleden son derece memnunlardı ki keyfilerine diyecek yoktu. Mersin İdman Yurdu maçının sonucumu? Hiç önemli değil. Statta ki o atmosfer her şeye değerdi. Bu bütünlük sağlandıktan sonra sonuç her zaman alınır.
 
Takım olmanın unsurları dediğimiz Taraftar, Basın, Teknik Heyet bir araya geldi. Tek sorun Yönetim, kendi içerisindeki bu güvensizliği ve dağınıklığı bir an önce çözmesi gerekir. Bununda tek adresi var o da hazirandaki kongre. Eskişehir spora yakışır bir yönetim oluşması dileğiyle…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi