Karanlıklar Şehri!

Başlığa bakarak içinde bir mecaz, ima falan olduğunu düşünmeyin. Eskişehir gerçekten karanlık yani aydınlatma konusunda sınıfta kalmış bir şehir

14 Aralık 2021 08:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Başlığa bakarak içinde bir mecaz, ima falan olduğunu düşünmeyin. Eskişehir gerçekten karanlık yani aydınlatma konusunda sınıfta kalmış bir şehir.
 
Şehrin bazı ana caddelerini ve hareketli olan birkaç noktasını saymazsak Eskişehir’in hava karardıktan sonra rahatsız edici bir karanlığa sahip olduğunu net bir şekilde iddia edebiliriz.
 
Çünkü birçok şehirde yıllardır kullanılan yeni nesil aydınlatma sistemleri Eskişehir’in çok küçük bir kısmı dışında kullanılmıyor. Çünkü Eskişehir genelinde hala fii tarihinden kalma aydınlatma direkleri ile gücü kendini ışımaya bile yetmeyen ampüller kullanılıyor.
 
Hani zaman zaman Eskişehir ve öncelikli sorunlarından bahsediyoruz ya, bana göre bu konu listenin ilk sıralarında yer alması gereken önemli bir sorun.
 
Hem medeni yaşam, hem güvenlik hem de şehir estetiği adına bu konunun üstüne ivedilikle gidilmesi gerekiyor. Yaz aylarında belki çok belli olmuyor ama kışın yani havanın erken karardığı ve gecelerin uzun sürdüğü dönemlerde bu eksiklik kendini fazlasıyla belli ediyor.
 
Ben Akarbaşı ile Yıldıztepe mahallesinin kesiştiği bir noktada oturuyorum. Üstelik karşımda Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve yanında Rehberlik Merkezi gibi iki önemli eğitim kurumu var. Gel gelelim bu nokta ve çevresi bile akşam olunca rahatsız edici bir karanlığa bürünüyor.
 
Peki, bu konuda sorumlu kurum hangisi diye soracak olursanız hemen cevaplayım.
Genel aydınlatma yönetmeliği şöyle diyor; “Dağıtım şirketi; dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar ve özelleştirilmiş erişme kontrollü karayolları hariç, kamunun genel kullanımına yönelik bulvar, cadde, sokak, alt-üst geçit, köprü, meydan, kavşak, yürüyüş yolu ve yaya geçidi aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur. Bu sorumluluk, imar planlarında bulvar, cadde veya çıkmaz sokaklar dahil, sokak olarak belirlenen meskun yerlerin tamamını kapsar.
 
Yani  bu görev Eskişehir’de elektrik dağıtımından sorumlu  OEDAŞ’a düşüyor. Biz de kendilerini bu konuda bilgilendirmiş olalım ve ekleyelim,  Eskişehir’in yeteri kadar aydınlanması için en kısa sürede çalışmalara başlamalarını bekliyoruz…
 
 
Hasan Basri Yalçın’a Sordunuz mu?
 
Geçtiğimiz günlerde Hasan Basri Yalçın isminin genel seçimlerde Eskişehir Ak Parti listesinin ilk sıra adayı olarak lanse edildiğini ve birlik vakfının bu dedikoduyu güçlendiren bir şekilde Yalçın’ı Eskişehir seminerlerine getirdiğini ifade etmiştim.
 
O yazının ardından çok arayan oldu. Kimi iddiaları yalanladı. Kimi Yalçın aday yapılmak istense dahi birlik vakfının bir dahli yok, olamaz dedi. Ancak pek çok kişi bu iddianın gerçeğe çok yakın olduğu konusunda benimle hem fikir oldu.
 
Tahminin elbette ispatı olmaz. Sonuç olarak kapalı kapıların arkasını bilemeyiz ve beynin içini okuyamayız. Ancak geçtiğimiz hafta sonu Hasan Basri Yalçın üstünden kısa bir süre geçmesine rağmen bir kez daha birlik vakfının konuğu olarak Eskişehir’e gelmiş.
Bu kadar kısa aralıklarla yeniden konuk edilmesini bir tesadüf olarak değerlendirelim de, keşke birileri Hasan Basri Yalçın’a hazır gelmişken bu konuyu sorsaydı, onun da fikrini, düşüncesini bir duysaydık… Hem dedikodular son bulmuş, hem de zan altında kaldığını söyleyenler bu durumdan kurtulmuş olurdu değil mi?
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali baba 14 Aralık 2021 20:59

En büyük köyde oturduğunuzun hala farkında değilsiniz

0 0 Cevap Yaz
Ayhan 14 Aralık 2021 10:10

Ne zaman arasam ekipler sahada ama parti bayrağı asmaktan sıra gelmiyor ki bize

2 2 Cevap Yaz
Ne güzel iş be 14 Aralık 2021 10:05

Oedaş millete yazdığı faturalardan parayı amuduyla götürüyor ama aydınlatma hizmetini 10 kere aramadan yapmıyor. Hep sürekli kayıt açtık ekipler yoğun, kayıt açtık ekipler yoğun diyeeee diye insanları avutuyolar. Ekipler keyfi yetecekteeee, benim söylediğim aydınlatma sorununu gelip bakacaktaaaa. Oooooh hooo ooo, heeey gidi heyt be. Faturanı 1 ay geciktir bakam o yoğunluğu bitmeyen ekipler sabahına kapında biter

2 3 Cevap Yaz
millet 14 Aralık 2021 09:38

Ne gariptir ki eskişehire son 20 senede hizmet eden Ne gariptir ki eskişehire son 20 senede hizmet Nabi Avcı , Kemal Unakıtan gibi milletvekilleri eskişehirli olmayan milletvekilleridir. Ben diğerlerinin bu şehre şöyle gerçekten bir faydalarının olduğunu görmedim. Şehrimize çalışacak faydası olacak kim olursa olsun. Yeterki iş yapsın. (Atatürk te Erzurum Milletvekili ydi)Bırakın bu boş lafları.

3 7 Cevap Yaz
Çok doğru

Seçim zamanı yıllardır yapılması gereken yol aklına gelip dozer ve kamyonlarla poz vermek hizmet değildir

4 2
Vatandaş 27 Ekim 2021 11:47

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz

5 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi