Karacan yine çare

Cihan Yıldırım yazdı

22 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Siyasette 2019 hazırlığı var. Kimi açıktan, kimi gizliden herkesin bir hazırlığı var.
Amaç; 3 Kasım 2019’da yapılacak ilk ‘başkanlık’ seçimini kazanmak.
Bu kapsamda en hareketli parti ‘iktidar partisi’ görünüyor. Baştan aşağı bir yenilenme havası var.
İsimler, söylemler, hedefler, uslüp…
Her şey değişecek gibi. Siyaset ve hayatın kendisi değişimdir. Değişim kaçınılmazdır ama AK Parti’nin başlattığı değişim hamlesi biraz da 16 Nisan sonuçlarıyla ilgili.
Yüzde 49’luk ‘hayır’ oranı iktidar partisini köklü değişikliklere zorluyor. Bir süredir yaşadıklarımızı böyle yorumluyorum. AK Parti, 2019’a ‘eli rahat’ gitmek istiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin başına geçti. Şüphesiz önemli bir değişim. Erdoğan’ın dönüşü ‘çare’ olacak mı? Bunu önümüzdeki günlerde, kesin olarak da 3 Kasım 2019 akşamı göreceğiz.
Değişim Erdoğan ile sınırlı değil elbette.
AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, MKYK’yı değiştirerek işe başladı. Devamı gelecek… Doğal olarak MYK da değişecek. Ardından bir süredir konuşulan kabine revizyonu gelecek.
Değişimden Eskişehir’de nasibini alacak.
Hatta almaya başladı bile…
Erdoğan, Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ı 50 kişilik MKYK’ya aldı. Şehrimiz adına kuşkusuz önemli bir kazanım. Karacan’ı tebrik ediyorum, zorlu görevinde başarılar diliyorum.
MKYK, AK Parti’nin en üst karar organı. Genel Başkan, en yakın çalışma arkadaşları olan MYK’yı da buradan seçiyor. Geçen yıl MKYK Üyesi seçilen Emine Nur Günay, Erdoğan’ın ‘dönüş listesinde’ yer almadı.
Günay, Binali Yıldırım’ın genel başkanlığı Ahmet Davutoğlu’ndan aldığı olağanüstü kongrede MKYK Üyesi olmuştu. Günay, Davutoğlu’nun Ekonomi Başdanışmanıydı. Yeniden görev almamasını “Davutoğlu ekibinin tasfiyesi” olarak yorumlayanlar oldu.
Peki Erdoğan’ın, Karacan tercihi ne anlama geliyor?
En başında Erdoğan’ın, Karacan’a olan güvenini gösteriyor. Yine Erdoğan’ın Karacan’ın işini, verilen görevleri hakkıyla yaptığını düşündüğü söylenebilir. Erdoğan, Karacan’ın çalışkanlığını takdir etmiş de olabilir.
Buradan Erdoğan ile Karacan’ın arasının ‘iyi’ olduğu sonucuna varabiliriz. Nedeni ne olursa olsun Karacan, önemli bir görev üstlendi. En kritik kongrede partiyi yönetecek 50 isim arasına girdi.
Karacan, zorlu süreçte ‘çare’ görülmüş de denebilir. Karacan için 2014 yerel seçiminde de ‘çare’ denilmişti. Büyükerşen’e karşı savaşacak AK Parti’nin elindeki tek güçtü.
Karacan, 1 Kasım’daki seçimde de ‘çare’ olarak görülmüştü ve ikinci sıradan listeye yazılmıştı.
Son olarak MKYK değişikliği…
Karacan’ın MKYK üyeliği için pek çok şey söylenebilir.
Benim bugün için söyleyeceğim son şey Erdoğan bana göre Karacan tercihiyle “taktik maktik yok, bam bam bam” dedi. Karacan da Erdoğan gibi ‘taktik maktik’ uygulamayan ‘düz’ bir politikacı.
Her ikisi de sevgisini ve nefretini açıktan ve anında belli eden isimler. Eskişehir siyaseti için ‘yeni bir dönem’ başlıyor. Umarım kazanan Eskişehir olur.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa bey 22 Mayıs 2017 11:27

Yerli ve milli bir siyasetcimiz. Şehrimize ve ülkemize hayırlı olsun.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi