Prof.Dr. Alper Çabuk

Kapıları Çalan Üniversite…

Önceki gün evimin posta kutusunda Prof.Dr.Tuncay Döğeroğlu imzalı bir zarf vardı

14 Ocak 2019 08:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Önceki gün evimin posta kutusunda 26 Ocak-26 Mayıs tarihleri arasında 4-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik ilki  gerçekleştirilecek olan Spor Okulları tanıtım broşürü ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tuncay Döğeroğlu imzalı Spor Okullarının çocuklarımızın fiziksel, zihinsel ve kişisel gelişimleri için neden önemli olduğunu ifade eden bir mektubun yer aldığı bir zarf vardı. Bildiğim kadarıyla aynı mektup ve tanıtım broşürü Eskişehir’de bu yaş grubundaki tüm çocukların velilerine okulları aracılığıyla ulaştırıldı. Tanıtım broşüründe de yer alan bilgilere göre, Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi 25 yıllık deneyimini geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımız ve velilerimizle paylaşmak ve çocuklarımızın topluma yararlı bireyler olmalarına rehberlik etmek amacıyla her hafta sonu 3 saat olmak üzere, 4 ay boyunca toplam 48 saat sürecek spor okulu programını başlatıyor. Akademisyen ve uzman eğitmenler eşliğinde bilimsel eğitim içerikleri, sportif performans ölçümü, aylık gelişimlerin raporlanması ve analizi, çocuklara ve ailelere yönelik seminerlerin yer aldığı spor okulu kapsamında çocuklar spor yaparken dileyen veliler de spor yapabilmesine olanak sağlanacak. Rektörümüz Prof.Dr.Tuncay Döğeroğlu,Eskişehir’deki birçok aileye ulaşan mektupta velilere şöyle sesleniyor:
“Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Çocukluk Çağı Obezite Araştırması (COSI-TR) ön sonuçlarına göre, Türkiye’de her beş çocuktan birisi şişman olarak nitelendirilmektedir. Özellikle hareketsiz yaşamın tetiklediği obezite, çağımızın en sinsi ve en tehlikeli kronik hastalıklarından biri konumuna gelmiş durumdadır. Bu bağlamda, çocuklarımızın daha fazla hareket etme ihtiyacı göz önüne alınarak Spor Bilimleri Fakültemizin “Önce çocuk memnuniyeti ve güvenliği” ilkesi ile hazırladığı Spor Okulu programlarını sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Okulunda alanında uzman eğitmen kadromuzla çocuklarımızın sporla tanışmalarına, kişisel, zihinsel ve fiziksel becerilerinin geliştirilmesinin yanı sıra topluma faydalı bireyler olmalarına rehberlik etmeyi hedefliyoruz”. Prof.Dr.Döğeroğlu’nun mektubunda da görüldüğü gibi, bu programla birlikte Eskişehir Teknik Üniversitesi kampüste değil sadece. kentin her yerinde… Kapıları çalıyor, okullara ve evlere ulaşıyor, topluma katkı sağlamak için üniversitenin olanaklarını kente ve kentlilere açıyor, tüm kente ve kentlilere temas yüzeyini artırıyor... Üniversite ve Spor Bilimleri Fakültesi Yöneticilerine ve bu güzel projeye katkı sağlayan ve sağlayacak herkese teşekkürler… ...
...............
Bu hafta başında yaratmayı başarabildiğim bir küçük boşlukta, iş yoğunluğu nedeniyle bugüne kadar oldukça uzun bir zamandır ertelediğim bir ameliyat olacağım. Altı yılı aşan süredir bu köşeden siz değerli okurlara ulaşmak, bir akademisyen olarak benim için de kampüsten çıkmak, evlere ulaşmak anlamına geldiği için çok kıymetli.  Umarım önümüzdeki haftaya da yeni bir yazıyla sizlere ulaşabilirim. Hakkınızı helal edin.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi