Ahmet Ataç 15 02 2024

Kapat TÜLOMSAŞ’ı gitsin

Arif Anbar yazdı

28 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Türkiye’nin ilk milli yüksek hızlı tren üretimi için adı geçen TÜLOMSAŞ’ın devre dışı bırakıldığını, Esgazete’de görev yapan Tuğba Koçal’dan öğrendik. Milli yüksek hızlı trenin üretimi için Eylül ayında 50 yeni mühendis alan ve üretime ilişkin tüm hazırlıklarını sürdüren TÜLOMSAŞ’ta, bu durum büyük bir hayal kırıklığına neden olmuş. Peki ya sadece TÜLOMSAŞ mı hayal kırıklığına uğramış? Tabii ki hayır! Kentiler olarak böylesine bir projede TÜLOMSAŞ’ın hiçe sayılmasını kabul edemeyiz. TÜLOMSAŞ bu işin içinde olmayacaksa kapat gitsin. Şunu da söylemem gerekiyor: Hükümetin Eskişehir için ilk seçim yatırımı TÜLOMSAŞ’ın hiçe sayılması oldu galiba. Seçmen bu durumu mutlaka değerlendirecektir!
 
 
Sorumsuz sorumlular

Sorumsuz sorumlular

Forbes’in “ideal kentler araştırması” Eskişehir için çarpıcı veriler ortaya koydu. Araştırmaya göre Eskişehir, “beşeri sermaye ve yaşanabilirlik” kategorisinde 1. oldu. Ancak marka becerisi ve yenilikçilik sıralamasında 18. sırada yer aldı. Kentimiz, “erişilebilirlik” endeksinde de 29. olarak kötü bir performans sergiledi. En zayıf olduğumuz alan ise “ticaret becerisi ve üretim potansiyeli” oldu. Kentimiz bu kategoride 33’üncü sıraya kadar düştü.
Ne diyelim? Bu düşüşün sorumluları belli. Ancak o sorumlu kurumları yazmazsak üzerlerine alınmazlar. O nedenle söz konusu kurumları şöyle sıralamak istiyorum: Valilik; TOBB’a bağlı Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası; Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyeleri!
 
 
Avcı’nın yerinde projesi
 
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan konuşmasının bir bölümünde, Eskişehir Atatürk Stadının yerine “Millet Bahçesi” yapılacağını aktardı. Ancak “Millet Bahçesi” projesini ilk kez Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı açıklamıştı. Fakat üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen eski stadyuma, Allah için bir çivi dahi çakılmadı. O zaman durum şöyle gelişmiş olmalı: Nabi Avcı, projeyi Recep Tayyip Erdoğan’a sundu. Erdoğan düşündü ve bu projenin ülke genelinde uygulanmasına karar verdi. Alınması uzun süren bu karar ise sonunda kamuoyuna açıklandı. Şimdi sıra projeyi yapmaya geldi. Umuyorum bu da uzun sürmez.
 
Sadece 1 milyoncuk
Eskişehirspor'da sözleşmesi sona eren ve birçok talibi bulunan Dorukhan Toköz’ün son olarak adı Beşiktaş’la anılmaya başlamıştı. Genç oyuncu geçtiğimiz gün İstanbul ekibiyle görüşme yaparak anlaşmaya vardı. Ön protokol imzalayan Dorukhan’ın Beşiktaş’la 3+1 yıllık resmi kontrata imza atacağı öğrenildi. Dorukhan’ın resmi imzası ise transfer sezonunun açılmasının ardından gerçekleşecek. Ancak ne yazık ki Eskişehirspor bonservis ücreti kazanamayacak. Es Es, sözleşmesi sona eren Dorukhan’dan sadece 1 milyon TL yetiştirme bedeli alacak. Ne diyelim? Eskişehirspor’un batmasının nedenlerinden bir tanesi daha ortaya çıktı diyelim!
 
Katledilen o çocuk yaşatılıyor

Katledilen o çocuk yaşatılıyor

Ali İsmail Korkmaz Eğitim Vakfı (ALİKEV), Eskişehir Tabip Odası, TMMOB İKK, DİSK Bölge Temsilciliği ve KESK Eskişehir Şubeler Platformu tarafından düzenlenen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri’nin bu yıl dördüncüsü verilecek. Bu yılın teması ise “barış” ve ödüller, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine ithaf edilecek. Gazeteci Ahmet Şık ve TTB Merkez Konseyi Üyeleri’nin ödüllerini alacağı tören ise 2 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Ödül töreni öncesi saat 16.00’da ise Ali İsmail Korkmaz’ın acımasızca katledildiği Sanayi Sokak’a karanfil bırakılacak.
 
Doğan’ın iddiası
 
AK Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı seçim startını, eski Atatürk Stadyumu'nda binlerce kişinin katıldığı gövde gösterisiyle verdi. AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, "Bu seçim bizim için erken seçim değil, biz zaten hazırdık. Odunpazarı'nda birinci olacağız. Sloganımız + 1'dir. Hedef 3 milletvekilini 4'e çıkarmaktır" dedi.
Volkan Doğan’ın organizasyonunun başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak AK Parti’nin Odunpazarı’nda birinci parti olacağına ilişkin söylemini oldukça iddialı buldum. Zira Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt göreve geldiğinden bugüne kadar, CHP’nin Odunpazarı oyları her seçimde arttı.
Bakalım… 24 Haziran’a az kaldı. Volkan Doğan iddiasında haklı çıkacak mı yoksa Kazım Kurt bir kez daha galip mi gelecek? Göreceğiz…
 
Tacizci 10 yıl yedi
 
Ünlü televizyon dizilerinde sanat yönetmenliğini yapan H.S. (40), telefonunu şarj etme bahanesiyle evine götürdüğü Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öğrencisi 27 yaşındaki H. B. G.’ye cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesi ile 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, savcılık makamı sanık H.S.’nin beraat etmesi yönünde mütalaa verdi. Yönetmen H.S. ise mütalaaya katıldığını, kendine iftira atıldığını ve bu gerekçeyle beraatını istediğini söyledi. Mağdur H.B.G’nin avukatı ise mütalaaya katılmadıklarını, uluslararası standartlara göre böyle bir olayın cezasız kalamayacağını ifade etti. Sonuçta mahkeme heyeti kararını verdi ve iyi hal indirimi yaparak H.S.’ye; 12 yıl yerine 10 yıl hapis cezası verdi.
 
FETÖ’nün kasetçileri
 
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün emniyet yapılanmasında üst düzey konumda olduğu belirlenen ve Ankara 2, 4 ve 14. Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından "Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan" aranan kaset kumpasçılarından Ankara İstihbarat eski Şube Müdürü Zeki G. (48) ve Samsun Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Terör örgütü üyeliği" suçundan aranan eşi eski hakim Sevda G.'yi (45) kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında düzenlenen operasyonda kıskıvrak yakaladı.
Zeki G.’nin, polise yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği öğrenildi. Ayrıca aynı kişiler, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP’li eski yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internette yayınlanması olayının şüphelileri arasında yer alıyor.
 
Twitter’da üç gönderi

Twitter’da üç gönderi

Geçtiğimiz günlerde Twitter hesabımda yayınladığım üç gönderiyi paylaşmak istiyorum:
  • AK Parti, CHP, İYİ Parti, MHP, iki üniversite, sağcı ve solcu sendikalar vesaire... “Artık düş yakamızdan” diyorlarsa... Tehditkar bir biçimde haber gönderiyorlarsa... Doğru yoldayız demektir! Aynı yolda devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın! Çünkü derdimiz memleket...
  • Gördüğünü fotoğraflamak özgürlük ve sanattır ancak başkasının gördüğüne göre fotoğraflamak köleliktir.
  • Bir şey soracağım: Küfür ve tehdit etmenin eleştiri olduğunu sananlara; “geri zekalı, ahmak, mal, beyinsiz, densiz, dengesiz, çapsız ve ruhsuz” dememiz mümkün mü?

DÜNYA İNSANLARI

Dünya insanalrı


Yıl: Mart 2011. Yer: Natori Kuzey Japonya. Deprem ve sonrasında oluşan tsunami nedeniyle yerle bir olmuş evinin yanına oturan ve kahrolan bir Japon kadın.

AFİŞ

AFİŞ

Saklı Hayatlar
Film, Sünni kimliğine bürünen Alevi bir ailenin, Sünni üst komşularıyla kesişen hayatlarını anlatıyor. Bu saklanan hayatlar arasında yeşeren bir aşk öyküsü, gizlenmek zorunda bırakılan kimlikleri ortaya çıkarıyor. “Aşk mı önyargı mı galip gelecek?” sorusuyla izleyicisini “kimlik farklılıklarıyla” yüzleştiren Saklı Hayatlar'ı, yönetmen A. Haluk Ünal şöyle tanımlıyor: "Türkiye'nin tüm saklı hayatlarını örnekleyen Alevi kimliğinin dramı, Sünni çoğunluğun da trajedisidir.” Film ayrıca, Maraş ve Çorum olayları gibi gerçek olaylardan esinlenilmiş.


FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

AK Parti Mv. Emine Nur Günay: Eskişehir’den 8 milletvekili çıkarmaya var mısınız?
Vatandaşlar: Eveeet!
AK Parti Odunpazarı İlçe Bşk. Volkan Doğan: Bunlarda her şeye evet diyor arkadaş, şaştım kaldım. Neyse alkışlayayım bari de ayıp olmasın…
 


KARİKATÜR




BİR TWEET

Bir tweet

Metin Nurullah Sazak
Gün Beyimiz ve Bütün Ülkücü şehitlerimizi Sn Genel Başkanımızla birlikte rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyoruz. Ruhları şad Necip Türk Milleti var olsun! #MHP #27MayısUlkucuSehitleriAnmaGunu

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi