Kamu hizmetlerinde tarafsızlık

Murat Özgül yazdı

11 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kim hangi makama seçilirse seçilsin, kendisine oy verenler kadar oy vermeyenlerin de hizmetini görmek zorundadır.
Bu ibareyi neden mi yazdım? Eskişehir’de Büyükşehir ve iki alt belediyeye gereken desteğin verilmediği artık açıkça görülebilmektedir.
Belediyelerimiz hizmet götürürlerken yandaş ayrımı mı yapmaktalar. Ulaşımda, temizlikte ayrım var mıdır? Eviniz yanarken itfaiyeyi aradığınızda hangi partiden olduğunuza mı bakılıyor. Düzenlenen kurslara kayıt için torpil mi gerekiyor?
KPSS sonuçlarının önüne şimdi mülakat getirildi. Elenenler ve kazananlar hangi ölçüte göre değerlendiriliyor. Bir yerlere kayıt mı olmak gerekiyor?
Sayın Burhan Sakallı döneminde Odunpazarı’na verilen destek şimdi geri çekiliyor. O zaman şöyle düşünüyorum, Eskişehir’de başta trafik olmak üzere sporda, siyasette muhalefet kazanıyor diye bazı konularda bilinçli olarak mı cezalandırılıyoruz. Çevremizde gözle görülen yatırımlardan, bizler herhalde onun için pay alamıyoruz.
Seçilenler yüzde kaç oy alırlarsa alsınlar tüm toplumu kucaklamak zorundadır. Aksi takdirde demokrasiden nasıl bahsedebiliriz? Destek esirgenirse ve kaynaktan gönderilen hak edişlerden kesinti yapılırsa hizmet getirilemiyor diye kimse şikâyet etmesin.
Ben Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ı kutlamak istiyorum. Kendi imkanları ile, gerçekleştirdikleriyle demek ki kıskanılıyor. Destek almadan, büyük bir maddi güce sahip olmadan maksimum hizmet kalitesine çıkıyor. Sevildikçe de yükleniliyor. Göze batıyor. Elbette her konuda mükemmel olunması beklenemez, ama Tepebaşı’nda yaşayanlar biliyorlar ki başkanımızda siyasi ayrım yok. Hizmet tüm belde halkına eşit ve düzenli olarak veriliyor.
Odunpazarında AKP döneminde yapılan tahsislerin sudan gerekçelerle geri alınması eminim başkan Kazım Kurt ve ekibinin çalışma azmini arttıracaktır. Kendi ayakları üzerinde durarak hizmet etmeyi ve hizmetlerde kaliteyi arttırmayı başaracaklardır.
Tüm bu yaşananlar, bilinçli Eskişehir insanından gereken cevabı alacaktır. Düşünmesi gereken ve halka yakın strateji uygulaması gerekenler bellidir. Bu anlayışın şehrimizde sonu yoktur…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ARDA 11 Mayıs 2017 10:36

evet kamu hizmetlerinde tarafsizlık önemlidir . Aynı doğançayır köyüne ve bazı köylere otobüs seferi düzenlenmesi gibi .

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi