Kahya’nın hayali

Arif Anbar yazdı

14 Mayıs 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kahya’nın hayali

Hafta sonu CHP’nin İl Kadın Kolları eski Başkanı ve milletvekili aday adayı Figen Kahya basın toplantısı düzenledi. Hem gazetecilerin hem de siyasetçilerin söz konusu toplantıya olan ilgileri fazlaydı. Özellikle İsmet Süder, Erman Gölet, Vural Yörük ve Ersen Yeniceli gibi isimler dikkat çekti.
Kayha, açıklama yaptığı sırada şöyle bir hayalinden bahsetti: “CHP’de 17 aday adayının 7’si kadın. Keşke 7’si de listede yer alsa.”
Başta da söyledik; bu, Kahya’nın bir hayali. Keşke bu hayal gerçekleşse de, bir de kadınların politikadaki hâkimiyetinde neler yapabileceğini görebilsek. Zira hemcinslerimizden, kavga etmek dışında dişe değer bir şeye rastlayamadık.

Temayül krizi

Temayül krizi
 
11 Mayıs Cuma akşamı CHP’de yaşanan bir gelişmeyi Twitter hesabımdan şöyle duyurmuştum: “CHP’de Temayül Yoklaması yapılmayacak. Örgüt, genel merkezden gelen ‘Görüş bildirin’ talimatını yanlış yorumlamış. Tabi bu yanlış yorumlama durumu sadece Eskişehir için değil birçok kent için geçerli. Ayrıca Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde yapılacak olan aday adayı tanıtım toplantısı da, dolayısıyla iptal edildi. Detaylarını ilerleyen günlerde aktarırız.”
Bu paylaşımdan bir gün sonra, yani 12 Mayıs Cumartesi günü olanlar oldu. İl binası önünde temayül yoklamasına katılmak üzere gelen yönetici-partililer, temayülün olmayacağını öğrenince isyan etti ve ‘Bu nasıl bir yanlış anlaşılma, sizin Genel Merkezden gelen yazıyı anlayabilecek kadar dahi aklınız yok mu’ şeklinde tepki gösterdi.
Genel Merkezin, “Nasıl bir milletvekili adayı profili istersiniz” konusu merkezli gönderdiği yazıyı yanlış yorumlayan İl Başkanı Rabia Akman’ın ise olaya ilişkin partililerine hiçbir açıklama yapmaması, öfkeyi daha da arttırdı.
Tabi burada bir iddia var. İddia şu ki: Aslında bu rezaletin ardında da İl eski Başkanı Sinan Özkar var. Amacı, temayülle birlikte partililere baskı yaparak kendini 1. seçtirtmek ve genel merkeze baskı yapmak. Ancak bu tezgahı genel merkez şak diye bozdu! Temizlemesi de Rabia Akman’a kaldı iyi mi?!

Reis’in selamı

Reis’in selamı
 
AK Parti Eskişehir Milletvekili Aday Adayı Serhat Tunç Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmasının finalinin yapıldığı Haliç Kongre Merkezindeki toplantıya katıldı.
Tunç oraya kadar gitmişken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüştü. Bununla birlikte Erdoğan’ın, Eskişehir’e selamlarını ilettiğini söyledi.
Biz de Cumhurbaşkanının selamına selamla karşılık veriyoruz ve Tunç gibi genç isimlerin siyasette böylesine aktif olmasını mutlulukla karşılıyoruz.

Yüzde 50 tehlikesi 
 
Yüzde 50 tehlikesi
 
AK Parti’de siyaset yapan milletvekilleri ve aday adaylarını liste heyecanı sararken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekili listeleriyle ilgili ilk çalışmasını Özbekistan-Güney Kore gezisi sırasında uçakta ve gece otelde yaptığı öğrenildi. AK Parti kulislerine göre Erdoğan’ın ilk etapta uçakta ve otelde oluşturduğu listede, halen milletvekili olanlardan sadece 120 ismin bulunduğu öne sürüldü. Tabi bu listeye 15-20 ismin daha ekleneceği konuşuluyor. Buradan hareketle Erdoğan’ın, mevcut milletvekillerinden aşağı yukarı yüzde 50’sini değiştireceği düşünülüyor.
Bakalım bu yüzde 50’nin içerisinde Eskişehir’den AK Parti milletvekili olacak mı? Bekleyip göreceğiz…

FETÖ’ye bir darbe daha

FETÖ’ye bir darbe daha
 
Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat  Şubesi ekiplerince yürütülen ve yaklaşık 2 ay süren takip sonucu, FETÖ terör örgütü üyelerinin "gaybubet evi" olarak adlandırdığı Emek Mahallesi'ndeki bir hücre evine operasyon düzenlendi. Bununla birlikte "Adana büyük bölge imamı" olduğu belirtilen Musa K. ile Eskişehir'de KHK ile kapatılan örgüte ait yurtlarda üst düzey yöneticilik yaptığı bildirilen Hasan K. gözaltına aldı.
Zanlıların ByLock kullandıkları da belirlendi. Yine örgüt evinden Fethullah Gülen’e ait kitaplar ele geçirildi.  

80 Milyon TL nerede?

80 Milyon TL nerede?
 
Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri açtı ağzını yumdu gözünü. 80 Milyon TL’nin iki sezonda hiç olduğunu ifade eden Diri, şunları söyledi: “Sinan Başkan sezon başı takımı toplamak için geçen sene kulübe 42 milyon gelmesine rağmen hiç birinin parası ödenmeyen topçulara 17 milyon ödediğini beyan etti ve bu yalanlanmadı. Halil Başkan’nın devre arası geldiğinden bu yana 21 milyon ödeme yaptığı söyleniyor.  42+17+21=80 milyon para 2 sezonda hiç olup gitti. 80 Milyon daha mı borçlandık? 80 gelmedi mi? Ne oldu bu 80 milyona, açıklanmayacak mı? Ne güzel Eskişehir!”
Evet… Diri’nin sorularla dolu açıklamasının bir bölümünü okudunuz. Sorular oldukça önemli ve muhatapları tarafından cevaplandırılmayı bekliyorlar.

Cinsel istismara 15 yıl!

Cinsel istismara 15 yıl!
 
Eskişehir’de 2018 yılının Şubat ayında 11 yaşındaki üvey kızına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Ramazan K’nın mahkemesi sonuçlandı. Karar duruşmasında kendisine kumpas kurulduğunu öne süren Ramazan K. beratını istedi. Ancak TCK’nın ilgili maddesi gereği suçun işleniş şekli ve kastının yoğunluğunu göz önünde bulunduran ağır ceza mahkeme heyeti, sanık Ramazan K’nın ‘Çocuğun Cinsel İstismarı’ suçundan 15 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Söylemi ve eylemi örtüştü

Söylemi ve eylemi örtüştü
 
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş kampanya döneminde sıklıkla şunu söylemişti: “Üniversitelerle işbirliğimizi geliştireceğiz.”
ESO, geçtiğimiz günlerde Osmangazi Üniversitesiyle bu söyleme dönük bir fuar gerçekleştirdi. Fuarın adı, ETTOM Fair Play. Söz konusu fuarda öğrencilerin projeleri sergilendi ve 8 dalda dereceye giren öğrenci projelerine ödülleri verildi.
Buradan ortaya şu çıkıyor. Kesikbaş, öyle haybeye söz vermemiş. Yani, seçilmek için her şeyi söylemek mubah düşüncesi içerisine girmemiş. Projelerini içtenlikle açıklamış. İşte ESOGÜ ile ESO ortaklığında yapılan fuardan bu çıkıyor.


BİR TWEET

@Harun_Karacan
 
Varlıklarıyla hayatımıza anlam, mutluluk ve değer katan, yokluğuyla hüzünlenip eksik kaldığımız tüm Annelerimize minnetlerimle... #VakitAnnelerinvAKti #AnnelerGünü

AFİŞ

AFİŞ

12 Öfkeli Adam
 
Reginald Rose'un aynı adlı oyunundan uyarlanan 1957 yapımı film, neredeyse sadece bir set kullanılarak çekilmiş. Filmin ilk ve son sahnesi dışında tamamı bir odada geçiyor. 12 Öfkeli Adam ayrıca yönetmen Sidney Lumet'in yönettiği ilk film olma özelliği taşıyor. Film, duruşmada bir jüri üyesinin diğer on bir jüri üyesini şüphelinin suçsuz olduğu konusunda, makul şüphe temelinde ikna etme çabalarını anlatıyor.   

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

CHP Mv. Aday Adayı Metin Tomsuk: Kazım Başkan, hoca istese benim vekillik işi olur, bi el atsan…
Odunpazarı Bld. Bşk. Kazım Kurt: Bi çıtlatırım hocaya.
Tepebaşı Bld. Bşk. Ahmet Ataç: Yılmaz Hoca’yla ne alakası var? 1994’ten beri uğraşıyorsun Metin Hocam. 24 yıl, yani çeyrek asırdır aday adayı ya da adaysın. Bence sorun Hoca’da değil sende. Senin işin olmaz, hih, hih, hih…

DÜNYA İNSANLARI

DÜNYA İNSANLARI

Fotoğrafta, İrlanda'da bomba imha etmeye giden bir asker var ve akıbeti önceden kendisine bildiriliyor gibi…
Tabeladaki yazıya dikkat: “Tanrı'yla karşılaşmaya hazır ol.”


KARİKATÜR

Karikatür

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
POLAT 15 Mayıs 2018 06:58

3/2/1/1 ŞEKLİNDE dağılır

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi