Kadın derneğinde erkek başkan

Türkiye Çınar Kadın Derneği’nin ES TV’ye verdiği yanıtları konuşuyor. Daha doğrusu veremediği cevabı

6 Aralık 2022 07:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Türkiye Çınar Kadın Derneği’nin ES TV’ye verdiği yanıtları konuşuyor. Daha doğrusu veremediği cevabı. Şimdi anlatmaya en başından başlayalım isterseniz. Öncelikle Çınar Kadınları Derneği diye bir kadın derneği, Ankara’daki Genel Merkezi’ni kapatıp, Genel Merkezi Eskişehir’e taşıyor. Daha sonra davet ettiği basın mensupları derneğin Eskişehir Şube Başkanı’na “İstanbul sözleşmesinden ayrılmak konusundaki” görüşleri sorulunca bu Sayın Başkan konuya müdahale ediyor ve “Bize böyle sorular soramazsınız” diyerek ortalığı geriyor.
Öncelikle meslektaşım Meltem Karakaş’ı tebrik ederim. Bir gazeteci kime ne soru soracağına kendi karar verir. Kaldı ki Meltem Karakaş “2022 Katar Dünya kupasındaki ofsayt kararları hakkında ne düşünüyorsunuz” gibi alakasız bir soru da sormuyor. Kadına şiddete karşı imzalanan İstanbul Sözleşmesi hakkında soru yöneltiyor.
Siz böyle basit bir soruya bile yanıt vermeyecekseniz, o derneği neden kuruyorsunuz?
Gelelim kadın derneğindeki erkek başkana. Bizler, hayvan barınağı açılışında dana kurban eden bir toplumun ahvadıyız. Kadın derneğinde erkek başkan olmasına şaşırmayız…
 

İhale komisyoncuları anlamaz

Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği'nin (BRHD) 52’inci Yıl Sergisi Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde açıldı. Sergi programı kapsamında Büyükşehir Belediye Yılmaz Büyükerşen’e ‘Sanata Katkı Ödülü’ verildi.
Şimdi birileri bana görev verse ve “Türkiye’de sanata katkıda bulunan 10 kişi belirle” dese, listenin birinci sırasına – hiç düşünmeden – Yılmaz Büyükerşen’in adını koyarım. Eskişehir’in bu kadar güzelleşmesinde hiç kuşkusuz sanata verilen değer var. Bir çiçek bahçesine dönen Eskişehir’in dört bir yanı kıymetli sanat eserleriyle dolu. Hayata bakışı inşaat ihalesinden komisyon olmaktan ibaret olanlar anlamaz.
Sayın Büyükerşen’i aldığı ödülden ve sanata verdiği değerden dolayı tebrik ediyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 6 Aralık 2022 14:52

Pembe kravatlı başkan bey…Neyin peşinde acaba. Kadınları yüzde yüz ilgilendiren soruya neden cevap yok. Ne olmuş da Ankara’yı bırakıp buraya gelmişler? Tırışkadan teyyare…

0 2 Cevap Yaz
Aziz 6 Aralık 2022 10:13

Hayata bakış kimi için öyle, kimi içinde kendini şehirin tek sahibi görme ve davranma hakkının olduğunu sanması,

4 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi