Kaçış yok

Bir grup araştırmacı ile Sequestim isimli bir firmadaki yetkililerin ortak çalışmasıyla birlikte kamyonların içerisinde kaçak bir şekilde seyahat eden kişilerin tespit edilmesini kolaylaştıracak bir sistem geliştirildi

18 Ağustos 2019 10:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir grup araştırmacı ile Sequestim isimli bir firmadaki yetkililerin ortak çalışmasıyla birlikte kamyonların içerisinde kaçak bir şekilde seyahat eden kişilerin tespit edilmesini kolaylaştıracak bir sistem geliştirildi. Sistem ayrıca silahları da tespit edebilecek. Saatte 160 km hızla giden araçlardaki insanları, hatta silahları bile tespit eden tarayıcının sınır güvenlik ekipleri tarafından kullanılması hedefleniyor. Derin uzaydaki astronomik etkinlikleri tespit etmek için tasarlanmış bir uzay teknolojisini kullanan tarayıcı, yaklaşık 800 bin kilometreden 100 W değerindeki bir ampulü görebilecek düzeyde bir teknolojiyi bünyesinde barındırıyor.

Uzmanlardan çok ciddi uyarı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir "Kişisel verilerimizin herkese açık olması, kötü niyetli kişi veya grupların hatta siber saldırganların hedefi haline gelme olasılığımızı artırmaktadır" uyarısında bulundu. Bilir ayrıca, Açık adres bilgisi, konum bilgisi ve telefon numarası ile e-posta bilgileri kişiyi potansiyel hedef haline getirebiliyor. Telefona gönderilen kimlik avı mesajları ve özellikle e-posta adreslerine iletilen oltalama gönderileri, kişinin finansal verileri başta olmak üzere özel yaşamına ilişkin verilerini hedeflemektedir dedi. Bilinçli ve kontrollü kişisel veri paylaşımı ile kontrol bizde olsun diyor ilgili kişilerin kontrolü elden bırakmamalarını tavsiye ediyoruz.

RASAT 8 yaşında

TÜBİTAK Uzay tarafından tasarlanan ve üretilen Türkiye'nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT, uzaydaki 8'inci yılını geride bıraktı. RASAT'ın yaklaşık 100 kilogram ağırlında bir uydu olduğu bilgisini veren TÜBİTAK Uzay Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu, "Uydumuz günde 14 tur atıyor. Dünyanın çevresini 98 dakikada bir turluyor ve sürekli görüntü çekiyor." dedi. Kuzu, uydunun TÜBİTAK Uzay yerleşkesinde bulunan yer istasyonundan kontrol edildiğini, bu süreçte RASAT'a görevler yüklediklerini ve bu doğrultuda da uydunun çekilen görüntüleri kaydedip sonrasında paylaşılmak üzere bunların işlendiğini belirtti.

Instagram'da büyük skandal

Bir pazarlama şirketinin normal koşullarda 24 saatte silinmesi gereken 'Instagram hikayesi' paylaşımlarını kayıt altına aldı. Şirket sadece bununla da kalmadı, ayda 1 milyon açık Instagram profilinin paylaştığı gönderileri, bu gönderilerin gönderildiği yerleri de server'ına almayı başardı. Aynı zamanda kişilerin biyografi bilgileri ve kimleri takip ettikleri de kayıt edildi. Instagram durumu fark ettikten sonra şirketin platforma erişmesini engellediğini açıkladı. Anlaşılan o ki sosyal medya kullanıyorsak bilgilerimizin tamamının veya belirli bir bölümünün pazarlandığının farkında olmamız gerekmekte.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi